10% WEEKENDACTIE!

Tot en met maandag 15 augustus ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

EPDM beschermen tegen diverse weersomstandigheden

Het weer houdt iedereen bezig. Iedereen kan genieten van een mooie warme dag met veel zon en balen van een regenachtige dag. Waar echter niet iedereen altijd even goed bij stilstaat, is dat het weer ook van grote invloed kan zijn op dakbedekking. Want niet elk type dakbedekking kan bijvoorbeeld goed tegen warmte, of tegen extreme regenval. Wij bespreken namelijk in dat artikel welke invloed het weer heeft op EPDM.

Moet ik mijn EPDM dak voorzien van ballast?

Bij andere soorten dakbedekking wordt vaak het advies gegeven om ballast op het dak te leggen, zoals kiezels of een groendak. Dit voorkomt dat de dakbedekking wordt blootgesteld aan UV-straling. Van UV-straling is bekend dat het dakbedekking aan kan tasten, dus ballast op het dak lijkt dan een goede oplossing. Heeft u EPDM op het dak? Dan is ballast niet nodig! EPDM folie is namelijk uitstekend bestand tegen UV-straling en tast de lange levensduur dan ook niet aan.

Is EPDM gevoelig voor vocht en wind?

Een goed gelegd EPDM dak heeft niks te lijden van wind. Als u de EPDM dakbedekking van Interexpress gebruikt in combinatie met onze EPDM lijm, bent u verzekerd van een goede hechting op het dakoppervlak. Daarnaast worden veel EPDM daken afgewerkt met een daktrim, wat er voor zorgt dat de EPDM folie goed blijft zitten bij de dakranden.

Net als bij wind geldt dat een goed gelegd EPDM dak uitstekend bestand is tegen vocht. EPDM is volledig waterdicht en beschermd het onderliggende pand tegen lekkage. Uiteraard moet bij een plat dak de hemelwaterafvoer wel goed geregeld zijn. Een goed gemonteerde EPDM hemelwaterafvoer doet zijn werk en zorgt ervoor dat het water probleemloos wordt afgevoerd.

Is EPDM gevoelig voor warmte?

EPDM staat bekend om zijn hoge mate van elasticiteit. Dat is een uitstekende eigenschap voor dakbedekking, want bij warm weer zet het rubber uit en bij koud weer krimpt het juist. Omdat het materiaal zo elastisch is, beweegt het moeiteloos mee met deze weersomstandigheden. Dus of het nu warm of koud is, EPDM is een perfecte oplossing op uw dak!

Conclusie: EPDM is in een land als Nederland de perfecte dakbedekking. Kou, warmte, regen, hagel of wind, het krijgt allemaal geen vat op dit materiaal. Ballast gebruiken kan, maar is absoluut niet nodig.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen