10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Speciale ultrasterke EPDM lijm

Alles wat u moet weten over EPDM lijm

EPDM is een van de meest gebruiksvriendelijke soorten dakbedekking die er is. Dit komt onder meer door de eenvoudige plaatsing van het materiaal, waarbij het EPDM rubber met behulp van speciale EPDM lijm op het dak wordt aangebracht. In dit artikel vertellen we u alles over het lijmproces en de verschillende soorten lijm die u bij Interexpress kunt bestellen.

EPDM lijm gemakkelijk aanbrengen

De optimale lijmsoort is mede afhankelijk van het type EPDM waar u voor kiest. Amerikaanse EPDM staat bijvoorbeeld bekend om zijn relatief lastige verwerkbaarheid. Door de aanwezige talk moet het materiaal eerst geschuurd en schoongemaakt worden, want anders zal de gebruikte lijmsoort niet goed hechten op de folie. De Amerikaanse variant moet daarnaast in alle gevallen tweezijdig worden verlijmd en worden voorzien van zaken zoals een hechtprimer en flashing.

Bij Europese EPDM is de situatie geheel anders. Dit materiaal onderscheidt zich door een schone baan, waardoor schoonmaken of het aanbrengen van primer niet noodzakelijk is. De gebruikte lijm hecht hier vrijwel altijd goed op, waardoor het zonder problemen enkelzijdig verlijmd kan worden. Randen vormen hierop een uitzondering, maar daar komen we straks op terug. Vanwege de bovengenoemde kenmerken en andere voordelen zoals een grotere dikte, leveren we bij Interexpress alleen de Europese variant van topkwaliteit.

Welke EPDM lijmen en kitten moet ik kopen?

Net zo hoog als de kwaliteit van ons EPDM, is ook de kwaliteit van onze lijmen en kitten. Hou er wel rekening mee dat EPDM dakbedekking niet in één keer gelijmd kan worden, want de randen op uw dak moeten afzonderlijk verlijmd worden. Voor het bevestigen van de dakbedekking op het grote horizontale oppervlak van uw dak gebruikt u onze speciale Bodemlijm. Deze lijm kan op talloze soorten ondergronden worden aangebracht zoals bitumen, hout, isolatieplaten of beton en laat zich zeer snel verwerken doordat alleen de ondergrond hoeft te worden ingelijmd.

In tegenstelling tot de ondergrond, worden randen en opstanden op het dak tweezijdig verlijmd. Dit doet u met onze speciale Contactlijm voor randen, opstanden & accessoires zoals hemelwaterafvoeren. Met dit product lijmt u EPDM folie aan uiteenlopende materiaalsoorten en ondergronden zoals hout, kimfixatie, folienaden en opgaand beton- of metselwerk.

Voor het bevestigen van de daktrim en het afwerken van ontluchtingen en hemelwaterafvoeren gebruikt u onze Sealant kit, een hoogwaardige één-componenten hechtlijm die onder alle omstandigheden elastisch blijft. Wilt u weten hoeveel lijm u ongeveer nodig heeft voor uw dak? Bij alle lijmsoorten en dak totaalpakketten op onze website wordt het verbruik duidelijk aangegeven.

Interexpress geeft advies over verlijmen

Als u aan de slag wilt gaan met een nieuw soort dakbedekking, en u heeft na het lezen van dit artikel nog vragen, dan staan wij voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via +31 (0)38 376 0604 of mail uw vraag naar [email protected]. Door onze jarenlange ervaring helpen we u direct op weg.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen