HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Hoe moet ik EPDM reinigen?

Moet ik EPDM reinigen en onderhouden, en hoe doe ik dit? Wij kunnen ons zo voorstellen dat u deze vraag heeft, als u een EPDM dak heeft of binnenkort een dak wilt gaan bekleden met EPDM. Als u verder leest zult u merken dat EPDM onderhoudsvriendelijk is, maar dat er wel degelijk enkele dingen zijn die u kunt doen om nog langer te kunnen genieten van een strak en lekkagevrij dak.

Het reinigen van EPDM dakfolie

Wilt u de EPDM dakbedekking reinigen, gebruik dan nooit chemische of verontreinigde producten! Ook olieachtige producten worden niet aangeraden. Deze middelen zijn niet goed voor de dakbedekking, maar ook zeker niet voor het milieu. Wat u dan wel kunt gebruiken? Een simpel huis, tuin en keukenmiddeltje is vaak al voldoende. Water met groene zeep is de ideale oplossing en het meest ecologisch verantwoord. Om het oppervlak goed te kunnen reinigen kunt u het beste een medium harde borstel of bezem gebruiken. Vergeet na het reinigen van het oppervlak niet om het dak goed af te spoelen met voldoende water zodat er geen vetresten van de zeep achterblijven op de EPDM dakbedekking.

Onderhoud aan een EPDM dak

Het onderhouden van een dak met EPDM dakrubber is eenvoudig en weinig werk. Om de levensduur van EPDM nog langer te maken dan de 50 jaar waarmee het sowieso al mee gaat, is het aan te bevelen dat u elk jaar het dak een keer bladvrij maakt. u heeft geen last van mos of algen, aangezien deze niet kunnen groeien op dit materiaal. Door het blad weg te halen raken de hemelwaterafvoeren niet verstopt, en blijft er dus geen water op het dak liggen. Heeft u door onvoorziene omstandigheden toch een lekkage, gebruikt u dan weer hetzelfde soort EPDM rubber en dezelfde EPDM lijm om een correcte hechting te bewerkstelligen.

Voer jaarlijks het volgende onderhoud uit

  1. Veeg bladeren en viezigheid van het dak af. Maak de EPDM dakfolie indien nodig schoon met water en groene zeep
  2. Inspecteer de hemelwaterafvoeren en zorg dat deze vrij zijn van bladeren en dergelijke
  3. Kijk of u beschadigingen ziet op het dakoppervlak
  4. Controleer of daktrimmen nog goed vast zitten

Helemaal vergeleken met andere dakbedekkingsmaterialen is EPDM erg onderhoudsvriendelijk. Toch raden wij aan bovenstaande punten jaarlijks te doen. Het zal de levensduur van het EPDM dakrubber alleen maar verlengen, en het is slechts een kleine moeite.

Meer informatie over een EPDM dak

Bent u helemaal overtuigd van het EPDM dakrubber en kan u niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Interexpress heeft alles wat u nodig heeft voor een EPDM dak. U kunt bij ons de EPDM folie op maat bestellen, zodat u zelf niet hoeft te knippen en te snijden. Onze EPDM lijm en kit is speciaal gemaakt voor deze dakfolie, zodat optimale hechting gegarandeerd is. De juiste hemelwaterafvoeren, prefab hoeken en daktrimmen kunt u ook in onze webshop vinden. Gaat u voor gemak, bekijk dan eens onze daktotaal pakketten. Een snelle levering is gegarandeerd, want u kunt uw bestelling al binnen 3 werkdagen verwachten.

Heeft u vragen over EPDM?

Interexpress helpt u graag met eventuele vragen en advies. Neem daarom contact met ons op, of bekijk onze handige videohandleiding over het leggen van EPDM.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen