• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is EPDM-primer nodig voor EPDM-dakbedekking?

Europese EPDM dakbedekking

Een van de voordelen van Europees EPDM is dat het geen primer nodig heeft tijdens de installatie, in tegenstelling tot sommige andere soorten dakbedekking. Dit komt door de unieke chemische samenstelling van EPDM. Omdat Europees EPDM geen talk bevat, heeft u geen primer nodig voor de klus. Dit bespaart niet alleen tijd en geld tijdens de installatie, maar minimaliseert ook het risico op installatiefouten. Het vereenvoudigt het leggen van het EPDM en zorgt voor een duurzame en betrouwbare prestatie van het dak op lange termijn. Daarnaast hebben wij producten van A-kwaliteit; onze EPDM lijmen hebben geen activator nodig, zoals bij vele andere leveranciers wel het geval is.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Europees EPDM versus Amerikaans EPDM

Tussen de Europese en Amerikaanse varianten van EPDM bestaan enkele belangrijke verschillen. Europees EPDM wordt geproduceerd zonder talk, waardoor geen flashing tape of primer nodig is bij het leggen van het EPDM. U kunt Europees EPDM eenvoudig verlijmen met onze EPDM contactlijm en bodemlijm. Daarnaast hoeft Europees EPDM niet schoongemaakt te worden voordat u begint met het leggen, terwijl dit wel nodig is bij de Amerikaanse variant.

Bij Amerikaans EPDM moet de lijm dubbelzijdig worden aangebracht, terwijl bij Europees EPDM het grootste deel enkelzijdig kan worden verlijmd vanwege de uitstekende hechting van de EPDM-lijmen. Ook zijn er verschillen in diktes en maten tussen de twee soorten EPDM. De Amerikaanse variant is vaak alleen verkrijgbaar in diktes van 1,14 of 1,15 mm, terwijl u de Europese variant kunt verkrijgen met een dikte van 1,30 mm.

De bijzondere voordelen van Europees EPDM

Er zijn verschillende belangrijke redenen waarom Europees EPDM de voorkeur verdient. Bijvoorbeeld, het kan worden besteld in een dikte van 1,30 mm, wat sterk wordt aanbevolen voor wie dakbedekking wil combineren met een groendak of zonnepanelen. Bovendien kan EPDM op maat worden besteld, waardoor het rubber niet hoeft te worden bijgesneden, wat het risico op lekkage of scheuren in het folie vermindert. Met een zeer lange levensduur van gemiddeld 50 jaar en minimale onderhoudsvereisten, biedt EPDM aanzienlijke voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking, zoals APP dakbedekking.

Plaats eenvoudig en snel uw bestelling bij Interexpress!

Als u geen zin heeft om zelf te berekenen welke materialen u nodig heeft en meteen aan de slag wilt, is een compleet EPDM dakpakket de ideale oplossing. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft, inclusief dakbedekking, bodem- en contactlijmen, kit en een hemelwaterafvoer naar keuze (bij aanschaf van een XL-pakket). Voor vragen kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, waar experts 5 dagen per week voor u klaarstaan! Bestellingen geplaatst op een werkdag voor 15:00 uur worden dezelfde dag nog verzonden! Meestal leveren wij binnen 1 of 2 werkdagen. 

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress