HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Kan EPDM rechtstreeks op hout verlijmd worden?

Zoekt u dakbedekking voor een plat dak met houten ondergrond? EPDM dakbedekking kan direct op hout aangebracht worden! Hiervoor heeft u geen vakman nodig, u kunt dit gewoon zelf. In dit artikel gaan we dieper in over de mogelijkheden van EPDM verlijmen op hout!

EPDM direct op hout lijmen van onverwarmde daken

EPDM staat erom bekend dat het goed aan te brengen is op diverse ondergronden, zo ook diverse soorten houten ondergronden. Zo kunt u EPDM bijvoorbeeld verlijmen op OSB platen, underlayment platen of een houten dakbeschot. EPDM direct op hout lijmen is dan ook geen enkel probleem. Een punt van aandacht zijn daken van verwarmde ruimtes. Deze daken kunnen namelijk zorgen voor condensvorming tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie kan aantasten. Wij gaan er later even dieper op in hoe dit op te vangen.

EPDM dakbedekking aanbrengen op hout kan dus gewoon bij niet-verwarmde garages, overkappingen, schuren of carports. Dit is eenvoudig te doen door middel van de juiste EPDM lijm. Ga nooit EPDM leggen op nat hout, want dit zal er voor zorgen dat de EPDM folie niet goed aan de ondergrond hecht.

EPDM direct op hout lijmen van verwarmde daken

Zoals wij in het vorige hoofdstuk al aangaven, vergt het plaatsen van EPDM op een dak waarvan de ruimte regelmatig wordt verwarmd een iets andere aanpak. Om condensvorming tegen te gaan is het namelijk raadzaam om eerst PIR isolatieplaten te plaatsen met daaronder een laag dampremmende folie. Omdat EPDM dampdicht is blijft het vocht anders opgesloten tussen het hout en de EPDM waardoor het hout zou kunnen gaan rotten. Als u hier eerst PIR platen plaatst is niet alleen de ruimte gelijk goed geïsoleerd, het neemt in combinatie met de dampremmende folie ook nog eens alle vochtproblemen weg.

Heeft u dus een verwarmde schuur of garage, of een andere ruimte die regelmatig verwarmd wordt, dan is EPDM hier dus ook een prima optie. Zorg er ook hier voor dat u de juiste lijm direct mee besteld. De EPDM lijm van Interexpress is uitsluitend geschikt voor de EPDM van Interexpress. Ga niet experimenteren met andere soorten lijm, want vanwege de samenstelling van de lijm kan dit er voor zorgen dat de EPDM niet goed hecht.

EPDM voor houten dak online bestellen

Wilt u direct aan de slag gaan en EPDM bestellen die u op een houten ondergrond kunt plaatsen? Bestel dan direct de EPDM op maat en wij zorgen ervoor dat u deze binnen 1-2 werkdagen in huis heeft. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van de juiste EPDM lijm, PIR isolatieplaten en dampremmende folie. Als u nog een hemelwaterafvoer of ontluchting gaat maken op het dak, dan kunt u ook deze direct meebestellen. Heeft u nog meer informatie nodig over het direct verlijmen van EPDM op hout, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen