• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Moestuin op het dak

Groendaken en sedumdaken zijn tegenwoordig sterk in opkomst. Vreemd is dat niet, want ze beschermen dakbedekking tegen weersinvloeden, dragen bij aan een goede klimaatbeheersing in gebouwen, zorgen voor een groener stadsaangezicht en komen in aanmerking voor subsidie. Complete daktuinen zijn dan ook zeer populair, maar heeft u al eens gedacht aan de aanleg van een moestuin op het dak?

Goede dakconstructie en dakbedekking belangrijk

Een eigen moestuintje is voor veel mensen een wens, maar zeker in drukke stedelijke omgevingen is dit vaak een utopie. In kleine achtertuinen of met louter een balkon krijgt het creëren van een zitplaats vaak de voorkeur boven een moestuin. Aan een creatievere oplossing wordt vaak niet gedacht maar die is toch voorhanden met de aanleg van een moestuin op het dak.

Als u beschikt over een plat of licht hellend dak, behoort de aanleg van zo’n moestuintje in principe tot de mogelijkheden. Wel moet het dak dan ook aan een aantal andere voorwaarden voldoen. Net als bij de aanleg van een dakterras, moet de dakconstructie allereerst stevig genoeg zijn om een laag aarde van ten minste 10 centimeter te kunnen dragen. Dat is doorgaans al voldoende voor de planten in een moestuin. Maar wilt u een complete daktuin met bomen aanleggen? Dan is over het algemeen een substraat van maar liefst een halve meter dik vereist.

Naast de belastbaarheid van de dakconstructie, speelt ook het gebruikte type dakbedekking een belangrijke rol. Een wortelvaste dakbedekking zoals EPDM is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat de wortels van planten door de dakbaan kunnen dringen. Dit is een van de redenen dat EPDM zo geliefd is als dakbedekking voor groendaken en sedumdaken.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
eigenschappen-van-epdm

EPDM

Waarom EPDM?

EPDM op dak

Loodvervanger

EPDM als loodvervanger?

Begin met de aanleg van de moestuin

Voldoet uw dak aan de bovengenoemde eisen en is het hoog belastbaar en wortelvast? Dan kunt u de aarde op het dak aanbrengen en beginnen met de aanleg van de moestuin. Net als bij een reguliere moestuin op de begane grond, is het verstandig om hierbij planmatig te werk te gaan en te kiezen voor een logische indeling van planten.

Als u nog nooit eerder een moestuin heeft bijgehouden, kan het geen kwaad om te beginnen met wat relatief makkelijke groenten. Denk hierbij aan planten zoals spinazie, prei, wortels, radijs, sla en pompoenen. Houd ook rekening met de ruimte op uw dak; bij beperkte ruimte is het aan te raden om grote groenten zoals pompoenen over te slaan.

EPDM kopen voor de aanleg van een moestuin op het dak

Onze dakbedekking is een uitstekende keuze voor de aanleg van een moestuin op het dak. Mocht u nog geen EPDM op uw dak hebben, dan is het zeker de moeite waard om het te overwegen. U hoeft hiervoor echt niet eerst het hele dak te strippen, want vaak kan ons product gewoon over de huidige dakbedekking gelegd worden. U bent dan verzekerd van een dakbedekking die prima een moestuin kan verdragen. Ga voor gemak en bestel hiervoor één van onze EPDM dakpakketten. Hiermee krijgt u de dakbedekking op maat, de juiste hoeveelheid EPDM lijm en kit, en eventueel een hemelwaterafvoer als compleet pakket aangeleverd!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

Bijbehorende lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren