10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Plat dak of hellend dak

De voors en tegens van een plat dak

Wilt u een huis laten bouwen? Dan heeft u heel wat te kiezen. Een van die keuzes is een plat of een schuin dak. Beide opties hebben zo hun eigen voor -en nadelen, maar natuurlijk speelt ook uw persoonlijke smaak een belangrijke rol. Bent u er nog niet uit? Dan zetten wij de voors en tegens van platte daken nog eens op een rijtje.

De voordelen van een plat dak

Veel van de voordelen van een plat dak liggen op het praktische vlak. Een belangrijke overweging zijn uiteraard de kosten. Die vallen doorgaans voordeliger uit dan bij een schuin dak, omdat de dakconstructie eenvoudiger is. Bovendien krijgt u vaak meer woonruimte voor uw geld, omdat de muren mooi hoog doorlopen. Alle meubelstukken passen makkelijk onder het plafond!

Een ander pluspunt van platte daken is de veelzijdigheid ervan. Wilt u een dakterras aanleggen op het dak? Of de duurzaamheid van uw woning verhogen met zonnepanelen? Met een plat dak is het allemaal mogelijk. Sowieso zit het met deze daken qua duurzaamheid wel goed – in combinatie met een moderne dakbedekking als EPDM is de aanleg van een groendak of het opvangen van regenwater een fluitje van een cent.

De nadelen van een plat dak (en de oplossingen)

Van oudsher doet het verhaal de ronde dat een plat dak minder goed te isoleren is. Inmiddels ligt die tijd gelukkig ver achter ons. Uiteenlopende oplossingen zoals reflecterende dakbekleding en goede dakisolatie met PIR isolatieplaten zorgen ervoor dat het in de huidige woningen aangenaam toeven is. Kwalitatieve dakbedekking zoals EPDM zorgt er bovendien voor dat de huidige generatie platte daken net zo lang meegaat als schuine daken (tot wel circa een halve eeuw).

Een andere hardnekkige wijsheid uit de vorige eeuw luidt dat platte daken gevoeliger zijn voor lekkage. Hier zat vroeger een kern van waarheid in, maar met moderne dakconstructies en hoogwaardige dakbedekking zoals EPDM is dit nauwelijks meer een probleem. Wel moet een plat dak bij voorkeur jaarlijks gecontroleerd worden op eventuele beginnende lekkages.

Hebben platte daken dan helemaal geen nadelen meer? Natuurlijk wel, want elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. In het geval van een plat dak is dat de waterafvloeiing. Hoewel de meeste platte daken technisch gezien niet helemaal plat zijn (veel van deze daken lopen af met een hellingshoek van 2 tot 5 graden naar de kant waar de afvoer zit), vloeit het water logischerwijs minder makkelijk weg dan van een schuin dak. Een waterbestendige dakbedekking zoals EPDM zorgt er gelukkig voor dat dit doorgaans zonder nadelige gevolgen blijft. De conclusie is dan ook dat de voordelen van moderne platte daken ruimschoots opwegen tegen de nadelen.

EPDM op een plat dak

Bent u overtuigd en gaat het een plat dak worden, kies dan verstandig en ga voor EPDM dakbedekking op uw dak. Vergeleken met andere soorten dakbedekking zoals bitumen of PVC gaat het veel langer mee, en is er veel minder kans op lekkage. EPDM is makkelijk op maat te bestellen bij Interexpress zodat u hier zelf niet in hoeft te gaan knippen. Ook bieden wij EPDM pakketten aan waarmee u alle benodigdheden inclusief de EPDM op maat direct in huis haalt! En komt u er niet uit dan bieden wij u advies op maat, middels onze kundige klantenservice of bijvoorbeeld onze video-handleidingen!

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen