• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Plat dak of hellend dak

Wilt u een huis laten bouwen? Dan heeft u heel wat te kiezen. Een van die keuzes is een plat of een schuin dak. Uw persoonlijke smaak speelt hierbij wel een belangrijke rol. Bent u er nog niet uit? Dan zetten wij de voors en tegens van platte daken nog eens op een rijtje.

De voordelen van een plat dak

Veel van de voordelen van een plat dak liggen op het praktische vlak. Een belangrijke overweging zijn uiteraard de kosten. Die vallen doorgaans voordeliger uit dan bij een schuin dak, omdat de dakconstructie eenvoudiger is. Bovendien krijgt u vaak meer woonruimte voor uw geld, omdat de muren mooi hoog doorlopen. Alle meubelstukken passen makkelijk onder het plafond!

Een ander pluspunt van platte daken is de veelzijdigheid ervan. Wilt u een dakterras aanleggen op het dak? Of de duurzaamheid van uw woning verhogen met zonnepanelen? Met een plat dak is het allemaal mogelijk. Sowieso zit het met deze daken qua duurzaamheid wel goed – in combinatie met een moderne dakbedekking als EPDM is de aanleg van een groendak of het opvangen van regenwater een fluitje van een cent.

Zitten of lopen op uw platte dak?

Dat kan, EPDM dakbedekking is gewoon beloopbaar. Wanneer u van plan bent om op uw platte dak een dakterras te maken, heeft u hiervoor wel altijd een vergunning nodig. Het maakt dus niet uit of jouw dakterras aan de voor of achterzijde van de woning wordt gebouwd zoals dit bij een dakkapel wel het geval is. 

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
lichtkoepelhoek

Lichtkoepel

Lichtkoepel op uw dak?

nieuw-daktrimmen-in-diverse-kleuren

Daktrimmen

Daktrimmen in diverse kleuren?

De nadelen van een plat dak (en de oplossingen)

  • Een plat dak is minder goed te isoleren
  • Water blijft (langer) op het dak liggen
  • Meer risico op lekkage
  • Platte daken zijn sneller toe aan vervanging

Van oudsher doet het verhaal de ronde dat een plat dak minder goed te isoleren is. Inmiddels ligt die tijd gelukkig ver achter ons. Uiteenlopende oplossingen zoals reflecterende dakbekleding en goede dakisolatie met PIR isolatieplaten zorgen ervoor dat het in de huidige woningen aangenaam toeven is. Kwalitatieve dakbedekking zoals EPDM zorgt er bovendien voor dat de huidige generatie platte daken net zo lang meegaat als schuine daken (tot wel circa een halve eeuw).

Een andere hardnekkige wijsheid uit de vorige eeuw luidt dat platte daken gevoeliger zijn voor lekkage. Hier zat vroeger een kern van waarheid in, maar met moderne dakconstructies en hoogwaardige dakbedekking zoals EPDM is dit nauwelijks meer een probleem. Wel moet een plat dak bij voorkeur jaarlijks gecontroleerd worden op eventuele beginnende lekkages.

Hebben platte daken dan helemaal geen nadelen meer? Natuurlijk wel, want elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. In het geval van een plat dak is dat de waterafvloeiing. Hoewel de meeste platte daken technisch gezien niet helemaal plat zijn (veel van deze daken lopen af met een hellingshoek van 2 tot 5 graden naar de kant waar de afvoer zit), vloeit het water logischerwijs minder makkelijk weg dan van een schuin dak. Een waterbestendige dakbedekking zoals EPDM zorgt er gelukkig voor dat dit doorgaans zonder nadelige gevolgen blijft. De conclusie is dan ook dat de voordelen van moderne platte daken ruimschoots opwegen tegen de nadelen.

EPDM op een plat dak

Bent u overtuigd en gaat het een plat dak worden, kies dan verstandig en ga voor EPDM op uw dak. Vergeleken met andere soorten dakbedekking zoals bitumen of PVC gaat het veel langer mee, en is er veel minder kans op lekkage. EPDM is makkelijk op maat te bestellen bij Interexpress zodat u hier zelf niet in hoeft te gaan knippen. Ook bieden wij complete dakpakketten aan waarmee u alle benodigdheden inclusief de dakbedekking op maat direct in huis haalt! En komt u er niet uit dan bieden wij u advies op maat, middels onze kundige klantenservice of bijvoorbeeld onze video-handleidingen!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren