HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

De voordelen en nadelen van EPDM

In onze blogs schrijven wij regelmatig over de vele voordelen van EPDM daken. Soms vragen onze lezers ons echter of dit type dakbedekking ook nadelen heeft.

Heeft EPDM dakbedekking nadelen?

Uiteraard is dit het geval, want zoals een wijs man ooit zei: “elk voordeel heb zijn nadeel”. In dit artikel leggen we uit wat de nadelen zijn van EPDM dakbedekking en waarom de voordelen hier gelukkig ruimschoots tegenop wegen.

Investeer meer (maar bespaar nóg meer!)

De talloze voordelen van EPDM zorgen ervoor dat het materiaal soms iets duurder is dan goedkope alternatieven. Dat is niet zo vreemd, want in veel gevallen krijgt u waar u voor betaalt. De lange levensduur van het materiaal zorgt er echter voor dat u de eenmalige investeringskosten onvermijdelijk terugverdient.

Ook naar het onderhoud van uw nieuwe dak heeft u nauwelijks omkijken, want EPDM is nagenoeg onderhoudsvrij en blijft er zelfs onder extreme weersomstandigheden strak en als nieuw uitzien. Door het EPDM rubber bovendien zelf te leggen, bespaart u veel kosten en is het materiaal in veel gevallen alsnog goedkoper dan de meeste alternatieven. Een win-winsituatie dus!

EPDM dak biedt vrijwel louter voordelen

De zogenaamde nadelen van EPDM blijken dus helemaal niet zo nadelig te zijn. Wie niet de trotse eigenaar van een zwembad is, ondervindt geen enkele hinder van de slechte bestendigheid tegen chloor. En wie wordt afgeschrikt door de aanschafkosten van het materiaal, moet zich beseffen dat het de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt van alle dakbedekking op de markt.

Naast de reeds eerder in dit artikel genoemde voordelen zoals onderhoudsvriendelijkheid en levensduur, onderscheidt het materiaal zich met andere belangrijke pluspunten zoals een grote milieuvriendelijkheid en een hoog gebruikscomfort. Hierdoor is een EPDM dak relatief eenvoudig zelf aan te brengen.

Interexpress EPDM systemen geeft advies op maat

Meer weten over de voordelen van EPDM? Bel voor meer informatie naar +31 (0)38 376 0604 of stuur ons een mail via [email protected].

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen