Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

De voordelen en nadelen van EPDM

Op onze blog schrijven wij regelmatig over de vele voordelen van EPDM daken. Soms vragen onze lezers ons echter of dit type dakbedekking ook nadelen heeft.

Heeft EPDM dakbedekking nadelen?

Uiteraard is dit het geval, want zoals een wijs man ooit zei: “elk voordeel heb zijn nadeel”. In dit artikel leggen we uit wat de nadelen zijn van EPDM dakbdekking en waarom de voordelen hier gelukkig ruimschoots tegenop wegen.

Gebruik EPDM niet in de buurt van uw zwembad

Slechts weinig Nederlanders beschikken over een zwembad in hun tuin. Maar bent u de uitzondering op deze regel? Dan kan het verstandig zijn om uw keuze voor een EPDM dak te heroverwegen. Het materiaal is namelijk minder goed bestand tegen chloor, waardoor de dakbedekking beter niet gebruikt kan worden in de buurt van een zwembad.

Wanneer het object waarop u het dak wilt plaatsen zich op enige afstand bevindt van het zwembad, is er natuurlijk niets aan de hand. En laten we eerlijk zijn – hoe vaak komt het nu echt voor dat u een dak wilt plaatsen dat zich pal naast een zwembad bevindt? In 99% van de gevallen vormt de inferieure chloorbestendigheid van EPDM folie dan ook geen enkel probleem.

Investeer meer (maar bespaar nóg meer!)

De talloze voordelen van EPDM zorgen ervoor dat het materiaal soms iets duurder is dan goedkope alternatieven. Dat is niet zo vreemd, want in veel gevallen krijgt u waar u voor betaalt. De lange levensduur van het materiaal zorgt er echter voor dat u de eenmalige investeringskosten onvermijdelijk terugverdient.

Ook naar het onderhoud van uw nieuwe dak heeft u nauwelijks omkijken, want EPDM is nagenoeg onderhoudsvrij en blijft er zelfs onder extreme weersomstandigheden strak en als nieuw uitzien. Door het EPDM rubber bovendien zelf te leggen, bespaart u veel kosten en is het materiaal in veel gevallen alsnog goedkoper dan de meeste alternatieven. Een win-winsituatie dus!

EPDM dak biedt vrijwel louter voordelen

De zogenaamde nadelen van EPDM blijken dus helemaal niet zo nadelig te zijn. Wie niet de trotse eigenaar van een zwembad is, ondervindt geen enkele hinder van de slechte bestendigheid tegen chloor. En wie wordt afgeschrikt door de aanschafkosten van het materiaal, moet zich beseffen dat het de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt van alle dakbedekking op de markt.

Naast de reeds eerder in dit artikel genoemde voordelen zoals onderhoudsvriendelijkheid en levensduur, onderscheidt het materiaal zich met andere belangrijke pluspunten zoals een grote milieuvriendelijkheid en een hoog gebruikscomfort. Hierdoor is een EPDM dak relatief eenvoudig zelf aan te brengen.

Meer weten over de voordelen van EPDM? Bel voor meer informatie naar +31 (0)38 376 0604 of stuur ons een mail via [email protected].

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen