HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Wat is Europese EPDM?

Diverse EPDM soorten

EPDM kent diverse kwaliteiten en verschillende varianten. Interexpress EPDM Systemen verkoopt uitsluitend de hoogste kwaliteit EPDM, namelijk Europese A-1 kwaliteit.

Verschillen Europese EPDM en Amerikaanse EPDM

Afgezien van de vele kwaliteiten die er te koop zijn, zijn er ook grote verschillen tussen de twee grootste varianten, namelijk de Europese EPDM en de Amerikaanse EPDM. Wij verkopen de Europese EPDM folie omdat dit de zogenaamde schone EPDM folie is. Amerikaanse EPDM folie is namelijk voorzien van een talklaag en Europese EPDM niet. De Amerikaanse EPDM wordt dan ook anders geproduceerd dan onze Europese EPDM.

Onze Europese EPDM bevat geen talk en een makkelijk te lijmen

Omdat onze Europese EPDM geen talk bevat is het zeer eenvoudig te verwerken. Daardoor hoeft u de EPDM lijm grotendeels slechts enkelzijdig aan te brengen. De Amerikaanse EPDM moet altijd dubbelzijdig worden verlijmd met EPDM contactlijm. Ook moet de Amerikaanse baan worden opgeruwd en worden voorzien van een primer in verband met een goede hechting van de EPDM lijm.

De Europese EPDM dakbedekking is over het algemeen dikker. De meeste Europese dakbedekking folies zijn minimaal 1,20mm dik (niet altijd), en wij verkopen als standaard de Europese EPDM dakbedekking met een dikte van 1,30mm. Amerikaanse EPDM heeft doorgaans een dikte van 1,14 mm. Europese EPDM kan ook probleemloos eenvoudig worden verlijmd op andere EPDM of (dak)delen, bij Amerikaanse EPDM is dit een stuk lastiger. Daarom kiezen wij voor de Europese variant.

EPDM kopen bij Interexpress

Als u op zoek bent naar goed EPDM, komt u uit bij Interexpress. Wij zijn al jarenlang betrouwbare partners van vele vakmannen, en ook doe-het-zelvers weten ons prima te vinden. Niet in de laatste plaats is dat omdat wij unieke EPDM dakpakketten verkopen, waarmee u de EPDM op maat krijgt aangeleverd, evenals voldoende lijm en indien nodig een hemelwaterafvoer. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een uitstekende service en om het u extra makkelijk te maken kunt u onze handige video handleiding gebruiken.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen