Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

Wat is Europese EPDM?

EPDM kent diverse kwaliteiten en verschillende varianten. Interexpress EPDM Systemen verkoopt uitsluitend de hoogste kwaliteit EPDM, namelijk Europese A-1 kwaliteit.

Verschillen Europese EPDM en de Amerikaanse EPDM

Afgezien van de vele kwaliteiten die er te koop zijn zijn er ook grote verschillen tussen de twee grootste varianten namelijk de Europese EPDM en de Amerikaanse EPDM.  Wij verkopen de Europese EPDM folie omdat dit de zogenaamde schone EPDM folie is. Amerikaanse EPDM folie is namelijk voorzien van een talklaag en Europese EPDM niet. De  Amerikaanse EPDM word anders geproduceerd dan onze Europese EPDM.

Onze Europese EPDM bevat geen talk en een makkelijk te lijmen

Omdat onze Europese EPDM geen talk bevat is hij zeer eenvoudig te verwerken. Daardoor hoeft u de EPDM lijm grotendeels slechts enkelzijdig aan te brengen. De Amerikaanse EPDM moet namelijk altijd dubbelzijdig worden verlijmd met EPDM contactlijm. Ook moet de Amerikaanse baan worden opgeruwd en worden voorzien van een primer i.v.m een goede hechting van de EPDM lijm.

De Europese EPDM dakbedekking is over het algemeen dikker de meeste Europese dakbedekking folies zijn minimaal 1,20mm dik (niet altijd). Wij verkopen als standaard de Europese EPDM dakbedekking met een dikte van 1,30mm. Amerikaanse EPDM heeft doorgaans een dikte van 1,14 mm. Europese EPDM kan ook probleemloos eenvoudig worden verlijmd op andere EPDM of (dak)delen, bij Amerikaanse EPDM is dit een stuk lastiger. Daarom onze keuze voor het Europese systeem.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen