10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Welk gereedschap heb ik nodig bij het leggen van EPDM?

Als u uw dak wilt gaan bekleden met EPDM, kunt u bij ons natuurlijk terecht voor EPDM van A-kwaliteit. Ook EPDM hemelwaterafvoeren, daktrimmen en PIR isolatie kunt u bij ons vinden. Maar wat voor gereedschap heeft u nodig bij het leggen van EPDM? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Dat voorkomt dat u tijdens het klussen nog langs de bouwmarkt moet!

Waarom kiezen voor EPDM op een dak?

EPDM dakbedekking is vrij gemakkelijk door uzelf aan te brengen. Er is immers geen gedoe met een brander of losse rollen dakbedekking. Deze folie is gegarandeerd waterdicht en uitermate geschikt voor platte en licht hellende daken. Het is bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaat minimaal 50 jaar mee. Een EPDM dak is worteldoorgroei-bestendig en daardoor ook geschikt voor groendaken. Om na te gaan welke gereedschappen u nodig heeft, gaan we kort in op de te nemen stappen bij het leggen van EPDM folie.

EPDM uitrollen en lijmen

Rol het EPDM uit op het dak en vouw de folie helemaal open. Laat dit minimaal een half uur rusten zodat alle vouwen uit de folie verdwijnen. Vouw de helft van de dakbedekking terug, zodat de zijde die verlijmd gaat worden naar boven gekanteld is. Breng vervolgens EPDM bodemlijn aan op het middenstuk van het dak en smeer het vervolgens uit. Meet van alle zijden van het dak ongeveer 15 centimeter op, binnen deze 15 centimeter wordt nu nog geen lijm aangebracht. Plaats het terugvouwen deel van de EPDM folie nu voorzichtig op het gelijmde oppervlakte en strijk telkens elk deel met je handen glad zodat de folie goed contact vast op het dak komt te zitten.

Laat de EPDM folie naar boven toe opgevouwen bij de 15 centimeter van de dakopstanden, deze worden later vastgelijmd. Herhaal bovenstaande voor het andere gedeelte van het dak. Als het dak niet rechthoekig is maar bijvoorbeeld een L-vorm heeft, voert u deze stap ook uit voor de rest van het dak.

Om EPDM op de randen van het dak en de dakopstand te verlijmen gebruikt u de contactlijm. Spuit deze lijm op het dak, de dakopstand en de EPDM folie en vouw de folie op de rand. Druk vervolgens het EPDM goed aan met behulp van een aandrukroller.

EPDM gereedschap voor uw gemak

Nu u gelezen heeft hoe EPDM op het dak verlijmd dient te worden, zullen we u verder adviseren over welk gereedschap de klus nog gemakkelijker maakt. Allereerst benoemen we de 'standaard' materialen die u nodig heeft bij het leggen van EPDM:

Om deze materialen op een gemakkelijke manier te verwerken, kunnen wij u de volgende gereedschappen aanraden:

  • Een EPDM aandrukroller om de folie strak op het dak te drukken
  • Een EPDM schaar om eventuele overlap af te knippen
  • Een rolmaat
  • Een kitspuit t.b.v. EPDM kit
  • Een schroefboormachine (indien u er voor kiest daktrimmen aan de dakrand te bevestigen).

Alles voor uw EPDM dak

Met de materialen van Interexpress weet u zeker dat het leggen van EPDM folie op het dak een succes wordt. Aangezien wij uitsluitend de beste kwaliteit verkopen bent u voor meer dan 50 jaar verzekerd van een waterdicht dak. Afhankelijk van de toepassing kunt u kiezen voor EPDM van 1,00 en 1,30mm en als u ervoor zorgt dat u de genoemde gereedschappen direct mee besteld of misschien al wel in huis heeft, heeft u de klus snel geklaard. Kunt u nog wat advies gebruiken over het leggen van EPDM of wilt u meer informatie over het materiaal, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen