10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Welke EPDM dikte heb ik nodig?

Voor mensen die het materiaal EPDM niet kennen is het soms moeilijk voor te stellen dat materiaal dat zo dun is, een dusdanige kwaliteit heeft dat het wel vijftig jaar of meer mee gaat. Als u bijvoorbeeld bitumen gewend bent, dan zult u staan te kijken van de voordelen die EPDM biedt ten opzichte van bitumen. Zo is het een stuk gemakkelijker aan te brengen en hoeft het niet te worden aangebracht met behulp van een brander. Toch zit er in EPDM ook verschil qua dikte. Welke EPDM dikte u nodig heeft voor uw project, leggen we u graag even uit.

EPDM dikte is afhankelijk van de toepassing

Welke dikte EPDM dakbedekking u kunt gebruiken op uw dak, is afhankelijk van hoe het dak gebruikt gaat worden. Als het dak niet of nauwelijks belopen gaat worden zou een dikte van 1,00 millimeter kunnen volstaan. Ons advies is om EPDM van 1 millimeter dik voornamelijk te gebruiken bij veranda's, overkappingen, schuren en blokhutten. Uiteraard kan het ook gebruikt worden op huizen of bedrijfspanden, maar als u hier gaat voor EPDM van 1,30 millimeter dan weet u zeker dat dit toekomstbestendig is.

Als u eraan denkt een huis, bedrijfspand of verwarmde garage te gaan voorzien van EPDM, dan is 1,30 millimeter de beste optie. Hiermee biedt u uzelf namelijk de kans om in de toekomst bijvoorbeeld ook zonnepanelen te plaatsen op het dak. Omdat 1,30 millimeter net wat dikker is, is dit beter geschikt voor de schroeven waarmee de zonnepanelen vastgezet worden en voorkomt u bijvoorbeeld lekkage. Ook als u eraan denkt om een sedum- of groendak te gaan maken dan kunt u beter voor EPDM met een dikte van 1,30 millimeter gaan.

EPDM folie met diverse diktes

U heeft hierboven kunnen lezen waarom wij van Interexpress hebben besloten om EPDM met diverse diktes aan te bieden in onze webshop. Met EPDM van 1,30 millimeter kunt u alle kanten op en bent u zit u in ieder geval goed als u in de toekomst zonnepanelen wil plaatsen of een groen- of sedumdak wilt gaan maken. Ook een dakterras of een geballast dak kunt u het beste voorzien van EPDM van 1,30 millimeter dik.

Voor andere toepassingen is 1,00 millimeter dus prima geschikt en biedt dezelfde waterdichte eigenschappen als 1,30 millimeter.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen