WEEKENDACTIE! 12,5% korting

Tot en met zondag 30 januari geven wij 12,5% korting op het gehele assortiment.
Bestel snel en profiteer direct!

Dakbedekking

Bent u op zoek naar dakbedekking voor uw schuur, houten veranda, garage, overkapping, speelhuis, carport, woning, uitbouw of bedrijfshal? Interexpress heeft voor u dé oplossing! De wereld van de dakbedekking is soms erg schimmig en bevat naast de verschillende soorten dakbedekkingen ook erg veel verschillen qua bedrijven met (zogenaamde) experts en adviseurs. Uiteraard hebben ze allemaal verstand van daken en dakbedekking maar in de praktijk blijkt toch vaak anders. Interexpress presenteert zich als een betrouwbare partner, die ook als iets niet lukt u graag helpt en van advies voorziet. Bovendien kunt u er vanuit gaan dat wij enkel kwaliteits-EPDM leveren. Bij de keuze voor een nieuw dak komen er enkele belangrijke aspecten naar voren. Wat moet de levensduur zijn van het dak, wat mag de kostprijs zijn van het dak, gaat u de dakbedekking zelf aanleggen of gaat u de dakbedekking laten plaatsen door een dakdekker, loodgieter, installateur, klusbedrijf of aannemer, belangrijke punten die cruciaal zijn voor de keuze voor nieuwe dakbedekking.

Dakbedekking voor plat of hellend dak

Laten we beginnen met het vaststellen van het feit of u een plat dak of een hellend dak gaat maken. Bij een hellend dak vallen bepaalde dakbedekkingen af maar ook bij een plat dak zijn sommige dakbedekkingen niet of minder geschikt. Of u een hellend of plat dak gaat maken ligt veelal aan uw bouwwerk en wat u mooi vind. Wilt u uw nieuwe houten schuur bijvoorbeeld een klassieke oud-Hollandsche uitstraling geven dan zult u eerder kiezen voor een mooi hellend dak dan voor een plat dak. Wilt u echter een moderne houten overkapping of carport maken dan zal de keuze eerder op een plat dak vallen. Ook is het afvoeren van water met een hemelwaterafvoer of dakgoot een wezenlijk verschil bij de keuze voor een plat of hellend dak. Bij een plat dak ben u bijna altijd aangewezen op hemelwaterafvoeren. Bij een hellend dak zult u een dakgoot gebruiken. Ook speelt de totale hoogte die u kunt of mag toepassen mee voor de keuze van een plat of hellende dak. De gemeente / welstand commissie kan u ook een advies of eis meegeven of u een plat dak of hellend dak mag maken.

Verschillende soorten dakbedekking

Wanneer u een hellend dak gaat maken kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM, dakshingles, dakpanplaten, bitumen dakbedekking, pvc, tpo, dakpannen, leien, riet , zink of golfplaten. Bij het maken of plaatsen van een plat dak heeft u voornamelijk te maken met EPDM, bitumen, pvc en tpo. Dat zijn aanzienlijk minder keuzes dan bij een hellend dak, want deze dakbedekking soorten hebben een bepaalde dak hellingshoek nodig die bij platte daken niet gehaald kan worden.

Ook ligt het wederom aan het bouwwerk of project wat u gaat maken of dat u het dak wilt laten plaatsen. Wanneer u een bedrijfshal laat bouwen zal uw aannemer niet voor dakshingles of dakpanplaten kiezen. En op een tuinhuis of blokhut zult u niet gauw een PVC dakbedekking of TPO dakbedekking laten leggen.

Dakbedekking prijs

De prijs van de dakbedekking is mede bepalend welke soort dakbedekking u gaat kiezen. Behalve het feit dat er prijsverschil is tussen de verschillende soorten dakbedekking zit er ook veel prijsverschil in de diverse dakbedekkingen. De m2 prijs tussen de diverse soorten dak systemen en daken is erg divers. In Nederland kennen we de uitdrukking 'de vreugde van de lage prijs gaat snel verloren als de kwaliteit achter blijft', en dit is natuurlijk waar. U heeft immers weinig aan een goedkope bouwmarkt dakbedekking die binnen enkele jaren versleten is, en gaat liever voor kwaliteit. Dus ook duurzaamheid speelt wel degelijk een rol bij uw keuze.

Bitumen vs EPDM

Als u de keuze heeft gemaakt voor een plat dak, dan worden de opties gelukkig fors minder. Een van de meest voorkomende soorten dakbedekking van dit moment is dan bitumen dakbedekking . Bitumen dakbedekking wordt in de volksmond ook wel dakleer genoemd of zelfs mastiek. Maar mastiek dakbedekking is echt heel iets anders dan bitumen of app dakbedekking. Bitumen dakbedekking is de favoriet van menig dakdekker. Een dakdekker is immers gek op het branden van daken. Echter zit bij bitumen dakbedekking daar nu juist het gevaar. Het branden van dakbedekking mag al jaren niet meer langs de dakranden en menig verzekeraar heeft deze dakbedekking uit zijn verzekeringspolis verbannen. En als bitumen dakbedekking nog wel wordt toegestaan door de verzekeraar dan gaat dit gepaard met torenhoge verzekeringspremies die vaak niet kunnen worden opgebracht. U kunt zich voorstellen dat wanneer uw woning een rieten kap met aangebouwde overkapping heeft het uit den boze is dat u op de overkapping bitumen dakbedekking laat branden.

Jarenlang zijn bitumen daken de meest populaire vorm van dakbedekking geweest, maar daar komt langzaam verandering in. Bitumen dakbedekking wordt langzaam ingehaald door nieuwere dakbedekking soorten. Ook heeft bitumen dakbedekking nog een paar nadelen, want u kunt als leek immers geen bitumen dakbedekking plaatsen. Daar heeft u echt een dakdekker of loodgieter voor nodig. Ook is de levensduur van bitumen dakbedekking beperkt en is het op langere termijn schadelijk voor het milieu.

EPDM dakbedekking

Een nieuwe trend is het gebruik van EPDM dakbedekking. EPDM is tegenwoordig zeer populair als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur (50 jaar) en is ook door elke doe-het-zelver te plaatsen. Ook bij de doorgewinterde klusser en bouwvakker is EPDM dakbedekking een populair materiaal geworden. EPDM dakbedekking wordt geheel brandveilig aangebracht omdat het enkel wordt verlijmd met de EPDM lijmen en kitten, er komt geen brander aan te pas. EPDM is populair bij houthandels, blokhutbouwers, verandabouwers, dakdekkers, bouwbedrijven en installateurs en wordt dus vaak gebruikt als dakbedekking voor tuinhuizen, chalets, veranda's garages en aanbouwen. Vastgoedeigenaren gebruiken EPDM om hun vastgoed voor zeer veel jaren te voorzien van een zeer duurzame dakbedekking. Momenteel is EPDM de nr 1 dakbedekking. Om het u makkelijk te maken verkopen wij EPDM dakpakketten. Deze EPDM pakketten zijn geheel compleet en voorzien van EPDM lijm en EPDM kit inclusief EPDM dakbedekking op maat.

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen