Weekend actie! 10% korting!

Profiteer dit weekend van 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(Actie geldig van vrijdag 25-9 t/m maandag 28-9)

Dakbedekking

U bent op zoek naar dakbedekking voor uw schuur, houten veranda, garage, overkapping, speelhuis, carport, woning, uitbouw of bedrijfshal. Maar waar moet u beginnen de wereld van de dakbedekking is soms erg schimmig en bevat naast de verschillende type dakbedekkingen ook erg veel verschillen in de kust en keur aan bedrijven met (zogenaamde) experts en adviseurs.Uiteraard hebben ze allemaal verstand van daken en dakbedekking maar niks is helaas minder waar. Het valt niet mee u bent bezig met een bouwwerk en dat bouwwerk of renovatieproject heeft een (nieuw) dak nodig.Al gauw komen er enkele belangrijke aspecten naar boven. Wat moet de levensduur zijn van het dak, wat mag de kostprijs zijn van het dak. Gaat u de dakbedekking zelf aanleggen of gaat u de dakbedekking laten plaatsen door een dakdekker, loodgieter, installateur, klusbedrijf of aannemer. 

Dakbedekking voor plat of hellend dak

Laten we beginnen met het vastellen van het feit of u een plat dak of een hellend dak gaat maken. Bij een hellende dak vallen bepaalde dakbedekkingen af maar ook bij een plat dak zijn sommige dakbedekkingen niet of minder geschikt. Of u een hellend of plat dak gaat maken ligt veelal aan uw bouwwerk en wat u mooi vind. Wilt u uw nieuwe houten schuur bijvoorbeeld een klasieke oud hollandsche uitstraling geven dan zult u eerder kiezen voor een mooi hellend dak dan voor een plat dak. Wilt u echter een moderne houten overkapping of  carport maken dan zal de keuze eerder op een platdak vallen. Ook is het afvoeren van water met een hemelwaterafvoer of dakgoot een wezenlijk verschil bij de keuze van een plat of hellend dak. Bij een platdak ben u bijna altijd aangewezen op hemelwaterafvoeren. Bij een hellend dak zult u een dakgoot gebruiken. Ook speelt de totale hoogte die u kunt of mag toepassen mee voor de keuze van een plat of hellende dak. De gemeente / welstand commisie kan u ook een advies of eis meegeven of u een plat dak of hellend dak mag maken.

Dakbedekking soorten 

Wanneer u een hellend dak gaat maken kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking zoals, EPDM dakbedekking, dakshingels, dakpanplaten, bitumen dakbedekking, pvc, tpo, dakpannen, leien, riet , zink of golfplaten. Bij het maken of plaatsen van een plat dak heeft u te maken met weer ander dakbedekkingen zoals, EPDM dakbedekking, bitumen, pvc, tpo. U ziet direct de verschillen dakpanplaten, dakshingels, dakpannen, leien, riet, zink en golfplaten vallen af bij platte daken. Deze dakbedekking soorten hebben een bepaalde dak hellingshoek nodig die bij platte daken niet gehaald kunnen worden.
Ook ligt het wederom aan het bouwwerk of project wat u gaat maken of  dat u het dak wilt laten plaatsen.
Wanneer u een bedrijfshal laat bouwen zal uw aannemer niet voor dakshingels of dakpanplaten kiezen. En op een tuinhuis of blokhut zult u niet gauw een PVC dakbedekking of TPO dakbedekking laten leggen.
Maar wat moet u dan kiezen welke type dakbedekking is geschikt voor uw beoogde gebruik of toepassing. 

Dakbedekking prijs

Ook de prijs van de dakbedekking is mede bepalend welke soort dakbedekking u gaat kiezen. Behalve het feit dat er prijsverschil is tussen de verscillende soorten dakbedekking zit er ook veel prijs verschil in de diverse dakbedekkingen.
De m2 prijs tussen de diverse soorten daksystemen en daken is erg divers. In Nederland kennen we de uitdrukking (de vreugde van de lage prijs gaat is snel verloren als de kwaliteit achter blijft) dit is natuurlijk wel degelijk zo.
U heeft immers weinig aan een goedkope bouwmarkt dakbedekking die binnen enkele jaren versleten is u wilt juist kwaliteits dakbedekking. Een houten tuinhuis, houten blokhut of houten veranda die zijn dak overleefd is niet erg een beoogde toepassing immers. Maar wat is een goedkope dakbedekking of een dure dakbedekking ook dat hangt weer af van diverse factoren. Hoe lang gaat het gekozen type dakbedekking mee. Is de dakbedekking m2 prijs  bij aanschaf wat hoger en gaat hij 10 jaar langer mee dan kan alsnog goedkoper zijn dan de dakbedekking variant die maar 8 jaar meegaat. Kortom ook bij het beoordelen van de diverse prijs verschillen van dakbedekking is het belangrijk dat u met alle factoren rekening houdt.

Bitumen dakbedekking

De keuze is gevallen er is gekozen voor een plat dak in plaats van een hellend dak of schuin dak. Een van de meest voorkomende soorten dakbedekking van dit moment is dan bitumen dakbedekking . Bitumen dakbedekking wordt in de volksmond ook wel dakleer genoemd of zelfs mastiek. Maar mastiek dakbedekking is echt heel iets anders als bitumen of app dakbedekking. Bitumen dakbedekking is de favoriet van menig dakdekker. Een dakdekker is immers gek op het branden van daken. Echter zit bij bitumen dakbedekking daar nu juist het gevaar. Het branden van dakbedekking mag al jaren niet meer langs de dakranden en menig verzekeraar heeft deze dakbedekking uit zijn verzekeringspolis verbannen. En als bitumen dakbedekking nog wel wordt teogestaan door de verzekeraar dan gaat dit gepaard met torenhoge verzekeringspremies die vaak niet kunnen worden opgebracht. U kunt zich voorstellen dat wanneer uw woning een rietenkap met aangebouwde overkapping heeft het uit den boze is dat u op de overkapping bitumen dakbedekking laat branden.
Jarenlang zijn bitumen daken de meest populaire vorm van dakbedekking geweest maar daar komt langzaam verandering in. Bitumen dakbedekking wordt langzaam inghaald door nieuwere dakbedekikng soorten. 
Ook heeft bitumen dakbedeking nog een paar nadelen, u kunt als leek immers geen bitumen dakbedekking plaatsen daat heeft u echt een dakdekker of loodgieter voor nodig. Ook is de levensduur van bitumen dakbedekking beperkt om nog maar niet te spreken over het milieu effect op langere termijn.  

EPDM dakbedekking

Een nieuwe trend is het gebruik van EPDM dakbedekking. EPDM is tegenwoordig zeer poulair als dakbedekking. EPDM dakbedekking heeft een zeer lange levensduur (50 jaar) en is ook door elke doe - het - zelver te plaatsen, ook voor de doorgewinterde klusser en bouwvakker is EPDM dakbedekking een populair materiaal geworden. EPDM dakbedekking wordt geheel brandveilig aangebracht omdat het enkel wordt verlijmd met de EPDM lijmen en kitten er komt geen brander aan te pas. EPDM is populair bij houthandels, blokhutbouwers,  verandabouwers, dakdekkers, bouwbedrijven en instalateurs als gebruik voor dakbedekking voor tuinhuizen, chalets, veranda,s garages en aanbouwen. Maar ook vastgoedeigenaren gebruiken EPDM om hun vastgoed voor zeer veel jaren te voorzien van een zeer duurzame dakbedekking. Momenteel is EPDM de nr 1 dakbedekking.  Ook verkopen wij kant en EPDM dakpakketten deze EPDM pakketten zijn geheel compleet en voorzien van EPDM lijm en EPDM kit inclusief EPDM dakbedekking op maat.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen