10% korting herfstactie!

Tot en met vrijdag 29 oktober geven wij 10% korting op het gehele assortiment.

EPDM

 • Wat is EPDM?
 • EPDM dakbedekking
 • EPDM dakbedekking op maat van uw dak
 • Wat zijn de verschillen tussen Europese EPDM en Amerikaanse EPDM folie?
 • EPDM verwerking
 • EPDM aanbrengen door de doe-het-zelver
 • EPDM kopen met het beste advies

Wat is EPDM?

EPDM is tegenwoordig niet meer weg te denken als het gaat om waterdichte toepassingen. EPDM is een synthetisch rubber dat veel toepassingen kent. EPDM staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM rubber wordt niet alleen meer in de bouwbranche als dakbedekking gebruikt maar bijvoorbeeld ook in de automobiel branche zoals bijhet gebruik van raam-, portier- en afdichtingrubbers. EPDM is een populair materiaal omdat het relatief goedkoop is en een zeer lange levensduur heeft. EPDM verouderd nauwelijks en heeft een hoge UV bestendigheid, afhankelijk uiteraard van de samenstelling van het EPDM rubber. Omdat er vele toepassingen van EPDM rubber zijn is de samenstelling bij elk type EPDM dan ook anders.

EPDM dakbedekking heeft de volgende voordelen:

 • EPDM is een flexibel materiaal;
 • Het is UV bestendig;
 • Het is bestand tegen een temperatuur van - 75 tot + 125 graden;
 • Ook door de doe-het-zelver eenvoudig zelf aan te brengen op het dak;
 • EPDM kun je lijmen in plaats van branden zoals bij bitumen dakbedekking gangbaar is;
 • EPDM is ook op maat te bestellen;
 • Een EPDM dak gaat ruim 50 jaar mee.

Nadelen EPDM

EPDM kent een paar nadelen. Zo is EPDM niet goed bestand tegen chloor, dus in een zwemvijver is het niet toepasbaar. Ook is de prijs van EPDM hoger in vergelijking tot goedkope dakbedekking alternatieven. Maar onder aan de streep is EPDM uiteindelijk juist goedkoper omdat het ruim 50 jaar mee gaat, het weinig onderhoud vergt en u EPDM zelf kunt aanbrengen op uw dak.

EPDM Dakbedekking

EPDM dakbedekking is slechts één van de vele toepassingen van EPDM. Het bestaat al sinds de jaren zestig en wordt door diverse bedrijven dan ook sinds die tijd al toegepast. Echter wordt pas de laatste jaren EPDM dakbedekking ook bij het grote publiek bekend. Velen denken dat EPDM rubber een nieuw type dakbedekking is, maar dit is echter niet het geval. Omdat de prijzen van het EPDM rubber gedaald zijn en de productie van EPDM rubber steeds goedkoper wordt, komt EPDM folie steeds meer binnen handbereik.

Prijs bitumen dakbedekking stijgt

Ook speelt mee dat de prijzen van de traditionele bitumen dakbedekking steeds verder stijgen. Dit heeft te maken met de hoge olie houdende materialen in bitumen dakbedekking en zoals we allemaal weten stijgen de olieprijzen meer en meer. Hierdoor zijn automatisch de prijzen van de bitumen dakbedekking ook enorm gestegen.

Dakbedekking lijmen is veiliger dan dakbedekking branden op uw dak

Nog een erg groot voordeel is dat een EPDM dak zeer eenvoudig zelf te plaatsen en te leggen is zonder brandgevaar. De EPDM wordt namelijk verlijmd of geballast en slechts deels verlijmd op een dak. De traditionele dakbedekking moet worden gebrand wat nogal vaak brandschades oplevert. Voor steeds meer bouw, klus -en installatie bedrijven is de steeds hoger geworden premie van de verzekering voor het leggen van bitumen dakbedekking dan ook een groot struikelblok geworden.

U kunt EPDM lijmen op diverse ondergronden, zoals bijvoorbeeld:

 • EPDM op bitumen dakbedekking lijmen;
 • EPDM op beton lijmen;
 • EPDM verlijmen op een houten dakbeschot
 • EPDM lijmen op OSB platen en underlayment platen;
 • EPDM lijmen op zink en ander metaal;
 • EPDM lijmen op geschikte PIR isolatieplaten met de juiste toplaag.

Heeft u vragen over uw dak of de ondergrond van uw dak? Neem gerust contact met ons op voor advies.

Kenmerken Europese EPDM dakbedekking

Bekijk hieronder de kenmerken van Europese EPDM dakbedekking 1,30mm van onze leverancier Tytane.

Kenmerken EPDM 1,30mm
Dikte 1,30mm
Kleur Zwart
Type Europese EPDM
Gewicht 1,60 kg / m2
Klasse A kwaliteit
Rek in % 400%
Levensduur 50 jaar
Ozon en UV bestendig Ja
Wortelbestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: Kenmerken Tytane EPDM dakbedekking 1,30 mm

Prijs EPDM dakbedekking

Wat zijn de kosten van EPDM folie? Bekijk hier de EPDM prijs per m2 voor de folie diktes 1,00 en 1,30mm, exclusief lijm en accessoires. Desgewenst zijn er ook diverse accessoires te bestellen zoals een hemelwaterafvoer, prefab hoeken en daktrimmen. Doe-het-zelvers kunnen het beste kiezen voor een compleet EPDM pakket. Dit pakket bevat tegen een vaste prijs EPDM op maat met ruim voldoende lijm en eventueel kit en een hemelwaterafvoer.

Dikte EPDM Prijs EPDM folie per m2
1,00 mm € 8,94
1,30 mm € 10,95

Tabel 2: Prijs Tytane EPDM dakbedekking 1,00 en 1,30 mm

EPDM dakbedekking op maat van uw dak

U kunt tegenwoordig online goedkoop EPDM dakbedekking kopen op maat van uw dak. EPDM dakbedekking is verkrijgbaar uit één stuk en daardoor eenvoudig te plaatsen op uw platte of licht hellende dak.

Levensduur EPDM dakbedekking is ruim 50 jaar, tegen 15 a 20 jaar bij bitumen

De levensduur van EPDM staat in geen verhouding met die van een traditioneel bitumen dak. De levensduur van een goede kwaliteit Europese EPDM dakbedekking is met gemak 50 jaar. Een traditioneel bitumen dak is na 15 jaar tot 20 jaar al aan vervanging toe en soms gaat het nog niet eens 10 jaar mee. Ook hierin speelt de kwaliteit uiteraard een rol.

epdm leggen epdm dak

 

Wat zijn de verschillen tussen Europese EPDM en Amerikaanse EPDM folie?

Waarom moet u Europees EPDM kopen? EPDM bestaat ook weer uit meerdere varianten. Zo hebben we de zogenaamde Europese EPDM, maar ook de Amerikaanse EPDM. De verschillen zitten hem echter in de verschillende productieprocessen van het rubber. De twee grootse verschillen zijn dat Europese EPDM een schone EPDM baan is en de Amerikaanse variant een EPDM baan is voorzien van talk. Amerikaanse EPDM kunt u het beste vergelijken met de binnenband van een fietsband waarop duidelijk een talklaag is te zien.

Europese EPDM bevat geen talk en is hierdoor makkelijker te verwerken op uw dak

Europese EPDM bevat geen talk en is om die reden een schone baan. Omdat het Amerikaanse type talk bevat moet deze bij verwerking deels worden gereinigd, geschuurd en worden voorzien van een hechtprimer en flashing. Amerikaanse EPDM is om die reden veel arbeidsintensiever om te verwerken en te plaatsen. Amerikaanse EPDM moet altijd tweezijdig worden verlijmd. Wanneer Amerikaanse EPDM folie niet goed wordt gereinigd zal de lijm niet goed hechten met alle nadelen daarvan tot gevolg.

Europese EPDM hoeft niet te worden gereinigd of worden voorzien van primer en is daardoor veel sneller en veiliger te verwerken. Ook is de kans op fouten veel kleiner omdat de voorgeschreven EPDM lijmen op Europese EPDM altijd goed hechten. Europese EPDM kan om die reden enkelzijdig worden verlijmd Amerikaanse EPDM niet.

Europese EPDM is schoon en wordt anders geproduceerd

Zoals al eerder vermeld zitten de verschillen in de verschillende productie methoden. Wanneer Amerikaanse EPDM wordt geproduceerd en deze nog warm is wordt deze voorzien van talk om verkleving bij oprollen van de EPDM baan te voorkomen. Bij Europese EPDM wordt de rubberfolie voorzien van een doek en daarna opgerold, dit doek wordt later uiteraard weer verwijderd. Om die reden is de Europese baan schoon. Onze Europese EPDM heeft een standaard dikte van 1,30mm. Het devies luidt uiteraard hoe dikker hoe beter, maar voor het gebruik van platte daken is EPDM rubber dakbedekking met een dikte van 1,30mm ruim voldoende. De EPDM kwaliteit van 1,30mm kan zelfs gebruikt worden voor bedrijfshallen. Interexpress EPDM systemen verkoopt om deze reden uitsluitend topkwaliteit Europese EPDM dakbedekking.

EPDM verwerking

Wat ook belangrijk is bij de verwerking van EPDM is dat u de juiste EPDM lijmen en kitten gebruikt. Elk EPDM dak systeem heeft zijn eigen lijmen, kitten en accessoires. Ga daarom nooit lijmen van EPDM systeem A gebruiken voor EPDM systeem B. U verliest vaak niet alleen de product garantie maar de systemen werken door elkaar ook echt niet. Dit heeft te maken met de samenstelling van de lijmen en die van het rubber. Elk EPDM rubber systeem bevat zijn eigen mix aan ingrediënten aan de hand daarvan heeft de fabrikant de EPDM lijmen en kitten ook geproduceerd.

EPDM is ideaal voor een groen dak

EPDM is momenteel de beste en meest duurzame dakbedekking voor uw dak die er is. Ook het aanleggen van een sedum- of groendak op EPDM dakbedekking is geen enkel probleem.

EPDM aanbrengen door de doe-het-zelver

EPDM is door al deze voordelen zeer geschikt voor de doe-het-zelver. Iedereen kan zijn eigen dak aanpakken, zelfs als u weinig tot geen doe-het-zelf ervaring heeft. Met onze EPDM handleiding kunt u zelf het dak op en klaart u eenvoudig de klus. Onze EPDM dak folie wordt speciaal voor u op maat gemaakt en dit voorkomt naden in uw dak op locatie. Op deze manier kunt u zeer snel en eenvoudig uw dak waterdicht maken met EPDM. EPDM kunt u in bijna alle seizoenen goed plaatsen.

Verwerkingstemperatuur voor EPDM

Het verwerken van EPDM in de winter is ook goed mogelijk maar let bij het verwerken van de EPDM wel op de temperatuur. Ons advies is om EPDM bij een temperatuur onder de 5 graden Celsius niet te verwerken. EPDM is een stuk stugger bij zeer koude temperaturen waardoor de verwerking lastiger is. Uiteraard kunnen er noodsituaties zijn, denk hierbij aan lekkages. Wanneer u toch EPDM plaatst en het vriest niet dan zult u geen ernstige hinder hebben van de kou. EPDM kunt u eenvoudig op maat bestellen via onze webshop.

EPDM kopen met het beste advies

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een EPDM rubber dak zal Interexpress EPDM systemen u voorzien van het juiste advies voor en na uw aankoop van uw EPDM systeem. Met een schat aan ervaring staan wij altijd voor u klaar.

Interexpress EPDM Systemen

 1. TYTANE kitspuit TYTANE kitspuit
  Per stuk
  € 49,95
  Incl. BTW
  Product op voorraad
  verzending binnen 3 dagen
 2. EPDM manchet diameter 700mm EPDM manchet diameter 700mm
  Per stuk
  € 12,95
  Incl. BTW
  Product op voorraad
  verzending binnen 3 dagen
 3. Damp remmende folie 2m x 50m - dikte 0,06mm Damp remmende folie 2m x 50m - dikte 0,06mm
  Per stuk
  € 25,59
  Incl. BTW
  Product op voorraad
  verzending binnen 3 dagen
 4. PIR isolatieplaat 120cm x 60cm dikte 20mm (Rd-waarde=0,90) PIR isolatieplaat 120cm x 60cm dikte 20mm (rw=0,70)
  Per stuk
  € 7,27
  Incl. BTW
  Product op voorraad
  verzending binnen 3 dagen

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen