HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

EPDM

EPDM folie is dé oplossing voor het waterdicht maken van daken van bijvoorbeeld woningen, bedrijfspanden, schuren en garages, maar ook voor het waterdicht maken en houden van waterbassins, vijvers en voer of mestopslag systemen. Interexpress EPDM systemen is de specialist en uw adviseur voor al uw klussen waar u EPDM bij nodig heeft.

Wat is EPDM?

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM is een revolutionair hightech synthetisch rubber met een levensduur van meer dan 50 jaar. Het is geen nieuw product zoals velen denken maar het bestaat juist al meer dan 70 jaar. De afgelopen jaren heeft het een flinke ontwikkeling doorgemaakt in de manier van gebruik en begint men in te zien waarvoor het allemaal geschikt is.

EPDM is mede ontwikkeld door het Nederlandse DSM een product waar wij in Nederland erg trots op mogen zijn aangezien het inmiddels een wereldwijd breed verkocht product is. Het wordt allang niet meer alleen in de bouwbranche gebruikt maar ook in de automobiel branche zoals bij het gebruik van raam-, portier- en afdichtingrubbers. EPDM is een populair materiaal omdat het relatief goedkoop is en een zeer lange levensduur heeft. EPDM folie verouderd nauwelijks en heeft een hoge UV bestendigheid, afhankelijk uiteraard van de samenstelling van het EPDM rubber. Omdat er vele verschillende soorten zijn is de samenstelling en de compound bij elk type EPDM ook anders. Zoals met alle materialen bestaan er goedkopere en duurdere varianten. Interexpress EPDM systemen wil geen enkele consessie doen in kwaliteit en kiest dan ook bewust voor topkwaliteit EPDM van het kwaliteitsmerk Tytane®. Dit bieden wij aan in twee verschillende diktes, namelijk 1,00mm en 1,30mm.

Europese EPDM is te gebruiken zonder voorbehandeling

EPDM wordt geproduceerd in verschillende varianten. Zo vindt u bij ons de zogenaamde Europese EPDM, maar elders wordt er ook Amerikaanse EPDM aangeboden. De twee grootse verschillen zijn dat Europese EPDM een schone EPDM folie is en de Amerikaanse variant een EPDM folie is voorzien van talk. Amerikaanse EPDM kunt u het beste vergelijken met de binnenband van een fietsband waarop duidelijk een talklaag is te zien. Europese EPDM bevat geen talk en is om die reden een schone EPDM folie. Omdat Amerikaanse EPDM talk bevat moet deze bij verwerking deels worden gereinigd, geschuurd en worden voorzien van een hechtprimer. De Amerikaanse variant is om die reden wat arbeidsintensiever om te verwerken en te plaatsen. Het moet altijd tweezijdig volledig worden verlijmd met een contactlijm en kan niet worden gecorrigeerd tijdens de verwerking. Europese EPDM kan enkelzijdig worden verlijmd met bodemlijm. De gemakkelijke manier van verwerken is één van de belangrijkste redenen voor ons om alleen topkwaliteit Europese EPDM dakbedekking aan te bieden.

EPDM prijs

Wat is de prijs van het EPDM van Interexpress? Dat is volledig afhankelijk van het aantal vierkante meter dat u nodig heeft. Daarnaast speelt mee welke dikte u nodig heeft. EPDM van 1,00mm is logischerwijs wat goedkoper dan de wat dikkere 1,30mm. Als u gaat bestellen kunt u nadat u de keuze qua dikte gemaakt heeft de breedte en lengte invoeren en u ziet direct hoeveel u kwijt bent. Maar met alleen het rubber zelf bent u er natuurlijk nog niet. Als u bezig gaat met een dakklus moet u er rekening mee houden dat u ook EPDM lijm en kit nodig heeft en eventueel hemelwaterafvoeren en daktrimmen. Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij speciale EPDM dakpakketten ontwikkeld. Ook hierbij kunt u de maat van uw dak invoeren, maar het grote verschil met de dakbedekking op maat is dat wij automatisch berekenen hoeveel lijm u er bij nodig heeft. Zo weet u zeker dat u nooit te kort komt. Bij onze XL pakketten zit ook een hemelwaterafvoer naar keuze bij het pakket inbegrepen.

Kenmerken EPDM van TYTANE®

Als u voor de beste kwaliteit wil gaan, dan adviseren wij EPDM met een dikte van 1,30mm. Dit heeft enkele belangrijke voordelen en kenmerken:

Kenmerken Tytane EPDM
Dikte 1,30mm
Kleur Zwart
Type Europese EPDM
Gewicht 1,60 kg / m²
Klasse A kwaliteit
Rek in % 400%
Levensduur Minimaal 50 jaar
Ozon en UV bestendig Ja
Worteldoorgroeibestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: Kenmerken Tytane EPDM 1,30mm.

EPDM als dakfolie

EPDM als dakfolie is slechts één van de vele toepassingen van EPDM. Het grote voordeel van dit materiaal is dat u het eenvoudig zelf kunt leggen, zonder hulp van een professional. Om het voor u nog gemakkelijker te maken hebben wij een handige videohandleiding gemaakt. Bekijk ze eens voordat u aan de slag gaat en ervaar zelf hoe gemakkelijk dit proces in zijn werking gaat.

epdm leggen epdm dak

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanschaf van EPDM kunnen de experts van Interexpress EPDM systemen u voorzien van het juiste advies voor én na uw aankoop. Met onze schat aan ervaring staan wij altijd voor u klaar.

Interexpress EPDM Systemen

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen