WEEKENDACTIE! 12,5% korting

Tot en met zondag 30 januari geven wij 12,5% korting op het gehele assortiment.
Bestel snel en profiteer direct!

EPDM

EPDM folie is de oplossing voor het waterdicht maken van diverse bouwwerken en waterwerken zoals woningen, bedrijfspanden, waterbassins, vijvers en voer of mestopslag systemen. Interexpress EPDM systemen is de specialist en uw adviseur voor verkoop van al deze EPDM systemen.

Wat is EPDM

EPDM staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer. EPDM is een revolutionair hightech synthetisch rubber met een levensduur van meer dan 50 jaar. EPDM is geen nieuw product zoals velen denken maar bestaat al meer dan 70 jaar. EPDM is mede ontwikkeld door het Nederlandse DSM een product waar wij in Nederland erg trots op mogen zijn aangezien het een wereldwijd breed verkocht product is. EPDM wordt niet alleen in de bouwbranche gebruikt maar ook in de automobiel branche zoals bij het gebruik van raam-, portier- en afdichtingrubbers. EPDM is een populair materiaal omdat het relatief goedkoop is en een zeer lange levensduur heeft. EPDM folie verouderd nauwelijks en heeft een hoge UV bestendigheid, afhankelijk uiteraard van de samenstelling van het EPDM rubber. Omdat er vele toepassingen van EPDM rubber zijn is de samenstelling en de compound bij elk type EPDM dan ook anders. Zoals met alle materialen bestaan er goedkoper en duurdere varianten. Interexpress EPDM systemen wil geen enkele consesie doen in kwaliteit en kiest dan ook bewust voor topkwaliteit EPDM van Tytane® 

Europese EPDM

EPDM wordt geproduceerd in verschillende varianten. Zo hebben we de zogenaamde Europese EPDM, maar ook de Amerikaanse EPDM. De twee grootse verschillen zijn dat Europese EPDM een schone EPDM folie is en de Amerikaanse variant een EPDM folie is voorzien van talk. Amerikaanse EPDM kunt u het beste vergelijken met de binnenband van een fietsband waarop duidelijk een talklaag is te zien. Europese EPDM bevat geen talk en is om die reden een schone EPDM folie. Omdat Amerikaanse EPDM talk bevat moet deze bij verwerking deels worden gereinigd, geschuurd en worden voorzien van een hechtprimer. Amerikaanse EPDM is om die reden wat arbeidsintensiever om te verwerken en te plaatsen. Amerikaanse EPDM moet altijd tweezijdig volledig worden verlijmd met een contactlijm en kan niet worden gecorrigeerd tijdens de verwerking. Europese EPDM kan enkelzijdig worden verlijmd met bodemlijm. Interxpress EPDM systemen verkoopt om deze redenen alleen topkwaliteit Europese EPDM dakbedekking van het Nederlandse merk Tytane® 

EPDM prijs

Wat is de prijs van onze EPDM? Bekijk hier de EPDM prijs voor de EPDM folie diktes 1,00 en 1,30mm, exclusief lijm en accessoires. Desgewenst zijn er ook diverse accessoires te bestellen zoals een hemelwaterafvoer hulpstuk, prefab (voorgevormde) hoeken en daktrimmen. Doe-het-zelvers en proffesionals kunnen het beste kiezen voor een EPDM pakket het bevat tegen EPDM op maat met ruim voldoende EPDM lijm en eventueel EPDM kit en een hemelwaterafvoer naar keuze voor een scherpe prijs.

Dikte EPDM Prijs EPDM folie per m2
1,00 mm € 10,95
1,30 mm € 12,95

Tabel 2: Prijs EPDM 1,00 en 1,30 mm dikte

Kenmerken EPDM van TYTANE® 

Bekijk hieronder de kenmerken van TYTANE®  EPDM  dikte 1,30mm

Kenmerken Tytane EPDM
Dikte 1,30mm
Kleur Zwart
Type Europese EPDM
Gewicht 1,60 kg / m2
Klasse A kwaliteit
Rek in % 400%
Levensduur 50 jaar
Ozon en UV bestendig Ja
Wortelbestendig Ja
Brandveilig verwerken Ja
Recyclebaar Ja

Tabel 1: Kenmerken Tytane EPDM 1,30 mm

EPDM als dakfolie

EPDM als dakfolie is slechts één van de vele toepassingen van EPDM.

epdm leggen epdm dak

Wanneer u geïnteresseerd bent in de aanschaf van EPDM folie zal Interexpress EPDM systemen u voorzien van het juiste advies voor en na uw aankoop van uw EPDM systeem. Met een schat aan ervaring staan wij altijd voor u klaar.

Interexpress EPDM Systemen

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen