Aangepaste dienstverlening

Interexpress is vanwege Hemelvaartsdag donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei gesloten.
U kunt natuurlijk wel online alvast uw bestelling plaatsen.

Het begin van EPDM

Mensen denken vaak dat EPDM een nieuw product is. Niets is echter minder waar. EPDM is geen nieuw product of nieuwe rubberfolie soort. EPDM bestaat namelijk al bijna zestig jaar. EPDM is speciaal uitgevonden voor het midden oosten, inmiddels bij na zestig jaar geleden. EPDM staat voor Ethyleen – Propyleen – Dieen - Monomeer. Het is een synthetische rubberfolie speciaal ontwikkeld om tal van toepassingen mee te bedienen. EPDM is een eenlaags synthetisch rubber wat ontstaat na walsen en vulkanisatie. Het productie proces van EPDM is een specialistisch proces wat zeer zorgvuldig moet worden uitgevoerd om de juiste eigenschappen in de EPDM folie te verkrijgen. Doordat het hier een kunstmatig rubber betreft zijn de vele eigenschapen goed te manipuleren.

De eigenschappen van EPDM

EPDM heeft veel goede eigenschappen en daarom wordt het ook voor zeer veel producten toegepast. EPDM is duurzaam en heeft een lage milieubelasting factor. Mede hierdoor wordt EPDM steeds meer toegepast. EPDM is namelijk prima te recyclen. EPDM is door zijn zeer lange levensduur uitstekend geschikt voor tal van toepassingen en heeft vele voordelen. EPDM is UV -en ozon bestendig en verouderd niet. EPDM is worteldoorgroei bestendig. EPDM heeft een rek van 400%. EPDM gaat met gemak 50 jaar mee. EPDM kan temperaturen verdragen van -30 tot 130 graden Celsius

EPDM prijzen

De goede eigenschappen van EPDM en de voordelen kennen we inmiddels. Maar wat minstens zo belangrijk is, is de prijs van EPDM. EPDM kan relatief redelijk goedkoop worden geproduceerd. Wel hangt de prijs van EPDM natuurlijk grotendeels af van de eisen van de toepassing. EPDM wordt namelijk net als andere producten in veel kwaliteiten geproduceerd. De samenstelling van het rubbercompound bepaald o.a. de prijs. Ook de dikte van het EPDM bepaald de uiteindelijke kostprijs. Ook de bewerking is prijsafhankelijk, want zogenoemde Amerikaanse EPDM wordt goedkoper geproduceerd dan Europese EPDM omdat het product eigenlijk nog niet helemaal is voltooid. Het bevat net als een fietsband nog allemaal talkresten. Europese EPDM wordt anders geproduceerd en bevat geen talk. Amerikaanse EPDM heeft daarom bij verwerking veel meer nabewerking en hulpmiddelen nodig waardoor het onder de streep weer veel duurder is als de Europese eenvoudiger te verwerken EPDM variant. Om de installatie voor u zo eenvoudig mogelijk te houden adviseren wij van Interexpress daarom de Europese EPDM.

Copyright © 2021 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen