• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Uw dak afwerken met een aluminium daktrim?

Een (EPDM) daktrim is een dakrandprofiel dat dient te voorkomen dat er lekkage aan uw dak ontstaat. Daarnaast zorgt een daktrim ervoor dat de dakbedekking stevig op zijn plaats blijft en niet van het dak waait. Wanneer u geen daktrim plaatst, bestaat er eens kans dat er na verloop van tijd vuil en vocht gaat ophopen tussen de onder- en toplaag van de dakbedekking.

Wanneer gebruik ik deze?

Als u net een dak met EPDM folie heeft laten bekleden, wilt u natuurlijk dat de randen goed afgewerkt zijn. De aluminium daktrimmen zijn daarom een belangrijk onderdeel voor het afwerken van uw dak. Het zorgt er voor dat het EPDM goed blijft zitten, dat er geen ongedierte bij kan komen, en om het dak waterdicht te houden.

Het grote voordeel van onze speciale optie is dat deze trim eenvoudig op het EPDM dak geschroefd kan worden en dat het dan dan automatisch waterdicht afgesloten is. Dit komt door het rubberen profiel dat onder deze speciale trim is bevestigd. De schroefgaten worden tevens direct waterdicht afgedicht door rubberen ringen onder de schroeven. De alu daktrim zelf is tevens gemaakt van een massiever soort aluminium dan de standaard variant waardoor het ook goed als klemprofiel kan worden gebruikt.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
nieuw-daktrimmen-in-diverse-kleuren

Dakafwerking

Daktrimmen in diverse kleuren

epdm-op-een-plat-schuurdak

EPDM

EPDM op een plat schuurdak

Dakrand van een plat dak afwerken

  • Goede afwerking voor een waterdicht plat dak

Wanneer u het platte EPDM dak volledig waterdicht afwerkt, voorkomt u vele problemen in de toekomst. Daarom is het heel belangrijk dat u deze klus goed en zorgvuldig aanpakt, neem hier dus voldoende tijd voor in beslag.

  • Uw dakrand afwerken met een aluminium daktrim

De randen en details van uw platte EPDM dak, werkt u af met een daktrimmen en daktrim- buitenhoeken, deze zijn erg gebruiksvriendelijk en daarmee snel en eenvoudig te installeren. Hiermee zorgt u voor een strakke en oersterke waterdichte afwerking van uw dak(rand).

  • Uw platte dak aan een muur aansluiten

Wanneer er zich een verbinding bevindt tussen uw platte dak en de muur, is het erg belangrijk om hier een sterke waterdichte verbinding te maken. Dit is namelijk een plaats waar veel en vaak vochtproblemen ontstaan. Deze waterdichte verbinding maakt u eenvoudig met een speciaal EPDM knelprofiel, dit knelprofiel is gemakkelijk en snel te monteren en voorkomt dat water langs de muur binnendringt. Dit profiel is daarom een lood- en zinkslabbe vervanger.

  • Afwerken van openingen met een dakdoorvoer

Platte (EDPM) daken worden in veel gevallen voorzien van een dakdoorvoer voor ventilatie, gebruik daarom onze EPDM dak- of kabeldoorvoeren van hoge kwaliteit. Deze dakdoorvoeren zijn bestand tegen Uv-straling en hebben een sterke beschermende kap.

Gebruik voor een optimaal resultaat altijd een primer

Bij de afwerking van je dak is het belangrijk dat alles perfect hecht aan de bitumineuze ondergrond. Gebruik hiervoor de handige Roofprimer Spray. Met deze sneldrogende bitumen primer bereid je heel snel de ondergrond voor op de afwerking. Deze zal daardoor beter hechten en geeft je extra zekerheid dat je dak waterdicht is afgewerkt.

Hoe duur is deze dakrand-afwerking?

De speciale EPDM versie is al gauw tweeënhalf keer duurder dan de standaard aluminium versie, maar dit moet wel in het juiste perspectief geplaatst worden. De aanschafkosten zijn dan wel hoger, maar de montagekosten juist weer lager.

Bij een standaard daktrim moet namelijk de gehele strip worden afgewerkt met een strook rubber of moet de naad worden voorzien van extra kit om alles goed waterdicht af te sluiten. Bij de speciale variant worden de schroeven meegeleverd, zodat u deze niet apart hoeft te kopen. Hierdoor gaat de montage natuurlijk ook een stuk sneller t.o.v. de standaard variant.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Sterke EPDM daktrimmen online kopen

Bij Interexpress vindt u alles voor een dak, dus ook de benodigdheden om een dak goed af te werken. Wij adviseren dan ook onze speciale EPDM daktrim, maar uiteraard bieden wij ook standaard daktrimmen aan.

Denkt u ook gelijk even aan ontluchtingen, hemelwaterafvoeren en EPDM gereedschap? We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat u bij ons ook terecht kunt voor A-klasse Europese folie en PIR dakisolatieplaten. Heeft u nog vragen over onze producten, dan kunt u altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen.