• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Hoe installeer ik zonnepanelen op EPDM dakbedekking

Landelijke subsidie op zonnepanelen is er inmiddels al een aantal jaar niet meer. Wel zijn er enkele gemeenten die een aantrekkelijke regeling bieden. Zelfs als dit in uw geval niet zo is, vormen zonnepanelen een interessante investering die zichzelf op termijn terugverdient door de zonne-energie. Zeker in combinatie met EPDM dakbedekking. Hieronder vertellen wij wat de voordelen zijn en waar u zoal rekening mee moet houden bij het plaatsen van zonnepanelen op een EPDM dak.

Waarom zonnepanelen met EPDM combineren?

Wat is de eerste term die je te binnen schiet als je aan zonnepanelen en dakisolatie denkt? Grote kans dat dit het begrip ‘duurzaamheid’ is. Iedereen weet immers dat zonnepanelen en isolatie goed zijn voor het milieu. En dat de energierekening aan het eind van de maand wat lager uitvalt, ontvangen we doorgaans ook met het nodige enthousiasme.

Ook EPDM staat bekend om zijn lage milieubelasting en uitstekende eigenschappen op het gebied van duurzaamheid. Niet voor niets wordt het materiaal veelvuldig toegepast in de huidige trend van duurzaam bouwen. Wie zonnepanelen combineert met een EPDM dakbedekking als onderlaag, maakt dan ook een slimme keuze die zeer milieu verantwoord is.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

hoe-installeer-ik-zonnepanelen-op-epdm-dakbedekking

Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op EPDM?

Welke dikte EPDM vormt een goede onderlaag?

Niet elk dak met EPDM is echter geschikt voor de installatie van zonnepanelen. Soms is de dakconstructie simpelweg niet toereikend en in andere gevallen is het dak qua oriëntatie helaas niet optimaal gelegen. Ook de dakbedekking zelf moet voldoen aan uiteenlopende eisen, waarvan de belangrijkste de dikte van de folie is. 

Een standaard dikte van 1,00 millimeter zal over het algemeen weliswaar geen belemmeringen opleveren bij installatie, maar kan op termijn eerder leiden tot vervelende problemen zoals mechanische schade. Het bevestigingssysteem van de panelen stelt hoge eisen aan de ondergrond en Interexpress adviseert hiervoor dan ook het gebruik van EPDM met een dikte van 1,30 millimeter.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Hoe en wanneer installeer ik de panelen?

EPDM wordt veelal toegepast op platte of licht hellende daken en laat die nu net een aantal unieke voordelen bieden voor de installatie van zonnepanelen. In tegenstelling tot bij een schuin dak, is het namelijk mogelijk zelf de hellingshoek én de oriëntatie van de panelen te bepalen. Voor een optimaal rendement adviseren experts een hoek van 35 graden richting het zuiden en geen volledig plat dak.

Wilt u het liefst zo snel mogelijk zonnepanelen plaatsen? Overweeg dan eerst de resterende levensduur van de huidige dakbedekking. Zonnepanelen gaan ongeveer twee decennia mee en daarom is het niet handig als u de dakbedekking enkele jaren na installatie van de panelen moet vervangen. EPDM kent een levensduur van maar liefst een halve eeuw en is daarmee altijd een uiterst veilige keuze. Bovendien is het plaatsen van EPDM een peulenschil, en komt er geen brander aan te pas. Onze speciale EPDM dakpakketten zorgen ervoor dat u snel de juiste hoeveelheid EPDM en bijbehorende EPDM lijm in huis heeft.

Conclusie: 

EPDM en zonnepanelen zijn perfect te combineren, maar u kunt daarnaast ook  zonnepanelen op pir platen plaatsen onder enkele voorwaarden. Bij de plaatsing van zonnepanelen is het aan te bevelen dat u zonnepanelen op een schuin epdm dak plaatst.