• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Groendaken en sedumdaken

Groendaken in combinatie met EPDM dakbedekking nemen toe in populariteit. De voordelen van een groendak hebben we in een eerder artikel al uitgelegd, maar belangrijk om te weten is ook dat dit type dak beschikbaar is in verschillende varianten. Zeer onderhoudsarm is bijvoorbeeld het sedumdak, iets waar wij u hieronder alles over vertellen

Combinatie van sedum en EPDM

Zoals de naam al verklapt, is een sedumdak begroeid met sedum. Deze sterke vetplant is bijzonder licht, maar tegelijkertijd bestand tegen de meest uiteenlopende omstandigheden, zo is sedum ook beloopbaar wat het makkelijk maakt voor het onderhoud.  Dat maakt de plant bij uitstek geschikt om te combineren met EPDM. Zowel de plant als de dakbedekking zijn namelijk uitstekend berekend op de veranderende weersomstandigheden in verschillende seizoenen.

Bij EPDM komt dat voornamelijk door de elastische eigenschappen van het rubber. Het materiaal zet hierdoor eenvoudig uit bij warmte en krimpt juist in geval van kou, dit maakt het tevens geschikt voor een dakterras. Ook sedum gedijt enerzijds prima bij langdurige blootstelling aan de felle zon, maar doorstaat anderzijds moeiteloos periodes van zware regenval. Met een sedumdak met EPDM kunt u dus alle kanten op.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
hoe-installeer-ik-zonnepanelen-op-epdm-dakbedekking

Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op EPDM?

dakkapel-met-epdm

Dakkapel

Dakkapel met EPDM?

Sedumdak is zeer onderhoudsarm

Ook het onderhoud van een sedumdak ligt zeer laag. Geen enkel dak is geheel onderhoudsvrij, maar een dak met EPDM en sedum is absoluut onderhoudsarm. Een snelle onderhoudsbeurt een of twee keer per jaar is al voldoende om het sedumdak in optimale conditie te houden. De lente en de herfst zijn voor de hand liggende jaargetijden voor deze werkzaamheden.

Het onderhoud is in de basis vrij simpel en bestaat voornamelijk uit het verwijderen van aangewaaide bladeren en andere ongewenste elementen. Onkruid behoeft niet veel aandacht, omdat dit in de meeste gevallen vanzelf uitdroogt in het warme zomerseizoen. Wel is het belangrijk om de hemelwaterafvoeren vluchtig te controleren op korrels en grof vuil.

Voordelen sedum dakbedekking op een rijtje:

 • Een sedumdak is eenvoudig aan te leggen
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor subsidie
 • De biodiversiteit neemt toe
 • Een sedumdak verkleurt mee met de verschillende seizoenen
 • Een sedumdak verhoogt de opname van CO2 in de buurt
 • Een sedumdak voorkomt een overlopende riolering door wateropname
 • Een sedumdak verlengt de levensduur van uw dak
 • U bespaart op uw energierekening: sedum isoleert zeer goed

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Eventuele aanvullende onderhoudswerkzaamheden

Als u hogere eisen stelt aan uw sedumdak, kunt u overwegen om de onderhoudswerkzaamheden uit te breiden. Onderzoek laat namelijk zien dat bemeste groendaken dichter zijn begroeid. Dit oogt niet alleen mooier, maar resulteert ook in een verminderd risico op zaken als onkruid en erosie. Er is speciaal groendakvoer op de markt om uw sedumdak te onderhouden en voeden, dit maakt onderhoud van sedum een fluitje van een cent. 

Hoewel sedum zelfs lange periodes van warmte en droogte redelijk moeiteloos doorstaat, kunt u de conditie van de vetplanten wel een impuls geven door af en toe te sproeien. In veel gevallen oogt het dak dan iets groener, maar dit is alleen aan te raden bij aanhoudende droogte. Hou de sproeitijden bij voorkeur kort, want teveel water geeft een averechts effect.

Wilt u meer weten over groen dak onderhoud of sedumdaken neem dan contact met ons op +31 (0)38 3760604 of info@interexpress.nl