• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoelang gaat een groendak of sedumdak met EPDM mee?

Hoe zit een groendak in elkaar?

Een groendak is in feite niets anders dan een tuin op je dak. Of dat een bescheiden moestuin is, een groot groendak met sedumplanten of een imposante groene zee vol met bomen (ook wel een intensief groendak genoemd), hangt af van de dakconstructie en de wensen. Boven op het dak wordt in elk geval een substraat aangebracht waarop de groene vegetatie kan groeien.

Hoe dik het laag substraat moet zijn, hangt uiteraard af van de gewassen of bomen die u erin wilt plaatsen. U kunt zich voorstellen dat een vetplantje een minder dikke laag aarde nodig heeft dan een grote boom met wortels. Één ding is hoe dan ook zeker: hoe dikker het laag substraat die wordt gebruikt, hoe meer onderhoud u van een groendak heeft.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

EPDM dakbedekking met planten

Een groendak is dus een dak bedekt met planten, mossen, sedum of grassen. Toch zijn er meerdere soorten groendaken, EPDM folie is geschikt voor vele planten. Wanneer u kiest voor een dak met deze planten, raden wij u sterk aan om te kiezen voor onze 1,30mm dikke variant. Deze variant is namelijk een stuk beter beschermd tegen worteldoorgroei en het gewicht van de planten.

Waarom groendak aanleggen op EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is uiterst geschikt om aan te leggen onder een groendak. Dit Europese EPDM is namelijk wortelwerend, wat het voor fijne plantenworteltjes ondoordringbaar maakt.

De voornaamste drempel bij het kiezen van een groendak, is voor veel mensen het dak zelf. Enerzijds is de constructie een beperkende factor: die moet immers sterk genoeg zijn om de vegetatie inclusief substraat te kunnen dragen. Anderzijds is de dakbedekking een veelvoorkomende belemmering: die moet waterdicht zijn en wortelvast.

Veel groendaken combineren daarom een waterdichte laag in bitumen of kunststof met daarbovenop een wortelwerende laag. Dit is echter niet optimaal op het gebied van zowel kosten als levensduur. Ideaal is het om te opteren voor een dakbedekking die zowel wortelvast als waterdicht is én bovendien een lange tijd meegaat. Als u niet het juiste type dakbedekking kiest, kan een groendak namelijk gevoelig zijn voor lekkage. Dan komt u automatisch uit bij een EPDM dak. Als u dit aanschaft bij een erkende leverancier zoals Interexpress weet u zeker dat u een kwalitatief product heeft dat uitstekend geschikt is onder een groendak.

Hoelang gaat een groendak of sedumdak met EPDM mee?

De levensduur van een groendak of sedumdak op EPDM dakbedekking wordt voornamelijk bepaald door het substraat en de vegetatie. Omdat hierdoor de dakbedekking beschermd wordt tegen diverse weersinvloeden is de levensduur op deze manier minstens 50 jaar. Dit product gaat van zichzelf tot wel een halve eeuw mee en is in deze context dus nooit de beperkende factor. Maar ook een groendak heeft de potentie om vele decennia mee te gaan.

Om deze potentiële levensduur volledig te benutten, is een professionele aanleg van het substraat en de planten noodzakelijk. Het onderhoud valt bij een extensief groendak vervolgens bijzonder mee. Wel is noodzakelijk om parasitaire en afgestorven planten te verwijderen of vervangen en het dak eenmaal jaarlijks te bemesten met organische meststoffen.

Bij een intensief groendak komt logischerwijs meer onderhoud kijken. Net als bij een reguliere tuin is regelmatig bijhouden en besproeien noodzakelijk. Zeker in droge zomerperioden is extra sproeien bepaald geen overbodige luxe. Beide alle typen groendaken geldt dat goed onderhoud resultaat in een maximale levensduur.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress