• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Is een groendak gevoelig voor lekkage?

De voordelen van een groendak zijn talrijk. Denk alleen al aan de hoge levensduur, de warmte- en geluidsisolerende werking en de gunstige eigenschappen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. De nadelen zijn ook bekend. Te denken valt hierbij aan het ietwat hogere onderhoud, maar ook een gevoeligheid voor lekkage wordt vaak genoemd. Maar is dat eigenlijk wel zo? We gaan er eens dieper op in.

De hoge kosten voor een reparatie van een groendak

Regelmatig wordt lekkage genoemd als een van de mogelijke nadelen van een groen dak, een lekkend dak wilt u natuurlijk niet.  Uit onderzoek komt echter nergens naar voren dat groendaken hiervoor gevoeliger zouden zijn dan andere typen daken. Sterker nog: de water absorberende werking van de groenlaag en de natuurlijke bescherming tegen UV-straling maken zo’n dak juist méér bestendig tegen lekkage, dit maakt het juist een groot voordeel.

Hoe komt het dan dat dit thema telkens terugkeert? Dat heeft met name te maken met de mogelijke gevolgen van een lekkage in het dak. Een groen dak is hier allerminst gevoeliger voor, maar áls er dan lekkage plaatsvindt, dan zijn de kosten voor een reparatie bepaald niet mals. Er moet immers eerst een complete daktuin worden afgegraven…

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Reparatie

Reparatie van platte daken?

hoe-voorkom-ik-blaasvorming-en-luchtbellen-onder-mijn-epdm

Lekkages

Luchtbellen onder EPDM?

Wie is aansprakelijk bij lekkage op een groendak?

Moeten we het kind dan maar met het badwater weggooien? Dat lijkt ons niet verstandig. De kans op lekkage is bij een goed aangelegd groen dak dat beschikt over de juiste groene dakbedekking minimaal. Eindeloos speculeren over de mogelijke gevolgen van een lekkage heeft dan ook weinig zin – de kans erop is immers nihil.

Heeft uw gebouw al een groen dak, maar zijn zowel de aanleg als de gebruikte dakbedekkingsmaterialen niet optimaal? Dan is het belangrijk om te weten hoe het zit met aansprakelijkheid in geval van een eventuele reparatie. Steeds meer verzekeraars geven alleen garantie op het dak als de dakdekker ook de hoofdaannemer van het groen dak is. Zo is het altijd duidelijk wie er aansprakelijk is in het geval van een eventuele lekkage.

Welke dakbedekking voorkomt lekkage bij een groendak?

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en daarom is het raadzaam een groendak in de eerste plaats op de juiste manier aan te leggen. De gebruikte dakbedekking speelt een grote rol in de waterdichtheid en daarmee ook de lekkage gevoeligheid van het dak. In geval van een groen- of sedumdak dient deze zowel waterdicht, wortelwerend als rizoom werend te zijn.

Wat is nu de beste dakbedekking voor een groendak? Dat hangt mede af van andere factoren zoals de dakconstructie en gebouw eisen. EPDM is doorgaans een uitstekende keuze bij licht hellende of platte daken. Het materiaal koppelt een hoge waterdichtheid aan een prima wortelvastheid en sluit ook vanuit het oogpunt van duurzaamheid uitstekend aan op het principe van een groendak. Het allergrootste voordeel is misschien wel de duurzaamheid. EPDM kan makkelijk een halve eeuw meegaan, zodat u niet na een jaar of 10 weer aan het vervangen van uw dak hoeft te denken. De prijs is in verhouding dan ook vaak lager in verhouding met andere soorten dakbedekking.

Ons laatste advies hierin, is dat u voor kwaliteits-EPDM moet gaan. Er is veel tweedehands EPDM op de markt, wat de duurzaamheid natuurlijk niet ten goede komt. Interexpress verkoopt uitsluitend hoogwaardige EPDM dakbedekking met garantie, en met onze speciaal samengestelde EPDM dakpakketten, heeft u direct alles in huis om een goed EPDM dak aan te leggen onder uw groendak.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren