HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

EPDM lijm

EPDM lijmen met EPDM lijm en details kitten met EPDM kit

Interexpress EPDM systemen levert EPDM lijm en EPDM kit van het Nederlandse kwaliteitsmerk Tytane®. Alle lijmen en kitten zijn speciaal geschikt voor de Tytane EPDM folie op onze website. Gebruik daarom uitsluitend deze EPDM lijmen voor het verlijmen van EPDM dakbedekking of het lijmen van EPDM stroken in uw dakgoot.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Alle prijzen inclusief BTW Altijd scherpe prijzen

  • Levering binnen 2 werkdagen Levering in Benelux

  • Gratis verzending Vanaf €500,-

per pagina

Waarvoor kunt u EPDM lijm gebruiken?

Er zijn 2 verschillende soorten EPDM lijm. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet weet welke lijm u waarvoor nodig heeft, dus daarom onze korte uitleg:

EPDM bodemlijm voor verlijmen horizontale oppervlakken

De EPDM bodemlijm uit ons assortiment is een hechtlijm. Deze EPDM lijm wordt alleen gebruikt voor verkleving op horizontale oppervlakken. EPDM bodemlijm wordt enkelzijdig aangebracht op het dak zelf.

EPDM contactlijm voor naadverbindingen, randen en opstanden (kimfixatie)

De EPDM contactlijm wordt gebruikt voor de verkleving van de randen en opstanden (kimfixatie) van uw dak. Ook alle naadverbindingen zoals bij een dakdoorvoer en dakafvoer worden waterdicht afgewerkt met de EPDM contactlijm in combinatie met de EPDM kit. Moet u grote hoeveelheden EPDM contactlijm aanbrengen? Dan is een drukvat EPDM lijm een ideale oplossing zonder dat u hiervoor stroom of een compressor nodig heeft.

Hoe moet ik EPDM dakbedekking verlijmen?

Wanneer u gaat beginnen met het verlijmen van uw EPDM is het belangrijk dat u eerst uw werkplek voorbereid. De ondergrond waar u op gaat werken moet vrij zijn van stof, vuil, vocht, vet en scherpe voorwerpen. Daarnaast is het belangrijk dat alle overige materialen die eventueel schade kunnen toebrengen aan de EPDM dakbedekking verwijderd worden. Ook materialen die een belemmering kunnen vormen tijdens het verlijmen van EPDM dienen opgeruimd te worden. Een schone en opgeruimde werkplek is nu eenmaal belangrijk wanneer u gaat beginnen met het aan elkaar lijmen van EPDM. Wanneer de voorbereiding van de ondergrond niet optimaal is, is de hechting van de EPDM lijm ook niet optimaal. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

U kunt EPDM lijmen op diverse materialen, bijvoorbeeld:
 • EPDM verlijmen op hout en houten dakbeschot
 • EPDM verlijmen op underlayment en OSB platen
 • EPDM verlijmen op geschikte PIR isolatieplaten
 • EPDM verlijmen op bitumen dakbedekking
 • EPDM op beton lijmen
 • EPDM op zink en metaal lijmen
 • EPDM aan elkaar lijmen

Als u klaar bent met de voorbereiding, kunt u aan de slag. Bekijk eerst onze video handleiding over EPDM leggen, en wij weten zeker dat u de klus tot een goed einde brengt.

Waarvoor gebruikt u EPDM kit?

EPDM kunt u kitten met onze speciale EPDM-kit. Deze kit is ideaal voor het waterdicht afwerken van bijvoorbeeld een dakdoorvoer en hemelwaterafvoer, in combinatie met EPDM contactlijm. U kunt ook EPDM kit gebruiken bij het afwerken van details en andere hulpstukken.

EPDM lijm kopen bij Interexpress

Interexpress is de expert in EPDM systemen. In onze webshop kunt u dan ook eenvoudig de bijbehorende EPDM lijm en kit bestellen. In ons assortiment vind u een uitgebreid aanbod EPDM kit en lijmen die speciaal geschikt zijn voor onze Tytane® EPDM dakbedekking. Voor de juiste verwerking is het belangrijk dat u de juiste lijm kiest. Weet u niet precies welke EPDM lijm u nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor u klaar om u te woord te staan en kunnen u advies op maat geven.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen