• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Meest gestelde vragen

De service van Interexpress:

 • Bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd
 • Gratis levering vanaf €395,-
 • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00

Montage

Kwaliteit EPDM

Verkopen jullie de hoogste kwaliteit EPDM?

Wij verkopen alleen de hoogste kwaliteit EPDM zonder toevoeging van talk (Europees). Hierdoor is de folie zeer eenvoudig te plaatsen en te verwerken en heeft het een erg lange levensduur. Interexpress EPDM systemen biedt u daarnaast ook nog eens een betaalbare prijs. Ook na aankoop van uw daksysteem staat u er bij Interexpress niet alleen voor, bij vragen tijdens of voor het leggen kunt u altijd bij ons terecht.

EPDM folie plaatsen

Is de EPDM folie van Interexpress eenvoudig zelf te plaatsen?

Ja, de EPDM dakbedekking van Interexpress is zeer eenvoudig door u zelf te plaatsen. De folie hoeft niet voor behandeld te worden en wordt aangebracht zonder een brander, zoals bij bijvoorbeeld bitumen wel het geval is. Ook als u als doe-het-zelver geen ervaring heeft met het aanbrengen van EPDM is het plaatsen van deze folie prima door u zelf te doen. Mocht u tijdens het plaatsen van de dakbedekking toch nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Tevens wordt bij al onze producten een duidelijke Nederlandstalige handleiding geleverd en bieden wij handige videohandleidingen aan.

Duurzaamheid

Hoe lang gaat EPDM mee?

Door de vele goede eigenschappen en kenmerken van het materiaal gaat het minimaal 50 jaar mee. Het is dan ook extreem duurzaam te noemen.

Ondergrond EPDM

Op welke ondergrond kan EPDM dakbedekking worden toegepast?

Hout (bijvoorbeeld OSB platen), bitumen, steenachtig materiaal zoals beton, lood, zink, gecacheerde isolatieplaten en EPDM. Heeft u een andere ondergrond? Vraag bij een van onze experts naar de mogelijkheden!

Uw dakbedekking op maat

Kan ik het EPDM op maat bestellen?

Jazeker! Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken kunt u bij ons terecht voor EPDM dakbedekking op maat. Ook in de dakpakketten kunt u (uiteraard) zelf de maten aangeven.

Welke kant EPDM lijmen?

Heeft EPDM een onder-of bovenkant?

Nee, dit is aan beide kanten gelijk. Wij adviseren zelf altijd om het met het merk (Tytane) naar boven te leggen, zodat u altijd kunt zien waar u het gekocht heeft.

EPDM lijmen

Voorbereiding

Dient alleen de ondergrond ingelijmd te worden?

Ja, voor het grootste gedeelte wel. De randen moeten dubbelzijdig verlijmd worden.

Moet ik EPDM ook voorbehandelen?

Omdat wij de Europese variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en bespaard u tijd tijdens het leggen.

Kan de EPDM dakbedekking in één keer gelijmd worden?

Ons advies is om dit niet te doen. Als de ondergrond te vochtig is en u legt er EPDM overheen dan sluit u het vocht als het ware op, wat naderhand problemen kan geven. Plaats EPDM bij voorkeur bij droog en niet te koud weer!

Weersomstandigheden

Vanaf welke temperatuur kan ik de EPDM dakbedekking plaatsen?

Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en dat het niet vriest. Ons advies is om EPDM te gaan leggen bij een temperatuur vanaf 5 graden Celsius.

(Tip) Als u met de winterdag EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt aanzienlijk handiger in verband met de dikte van de EPDM lijm.

Kan ik EPDM plaatsen bij regenachtig weer?

Ons advies is om dit niet te doen. Als de ondergrond te vochtig is en u legt er EPDM overheen dan sluit u het vocht als het ware op, wat naderhand problemen kan geven. Plaats EPDM bij voorkeur bij droog en niet te koud weer!

Wat is de invloed van UV straling op EPDM?

Ja, dit Europese folie is gemakkelijk te verwerken en is bestand tegen extreme temperaturen, ozon, Uv-straling, regen en wind. 

Bestelt u vaker als ZZP-er of klein bedrijf? Profiteer nu.

Pak direct uw voordeel als bedrijf

 • Sneller herbestellen
 • Altijd korting bij grote aantallen
hoe-moeilijk-is-zelf-leggen-epdm

Hoe moet ik EPDM verwerken en hoe pas ik het toe?

Bekijk alle gratis video handleidingen

 • EPDM pakket handleiding
 • Lijmen en kitten handleiding
 • PIR isolatie handleiding
Beste dakbedekking plat dak

Leveringen en bestellingen

Bestelling

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij Interexpress?

U kunt eenvoudig online bestellen via onze veilige website. Registratie is niet noodzakelijk. U kunt uw bestelling uiteraard ook telefonisch of via email doorgeven.

Kan ik als particulier ook een bestelling plaatsen bij Interexpress?

Als particulier kunt u ook een bestelling plaatsen bij ons. Mocht u vervolgens hulp nodig hebben bij het leggen van de EPDM, dan kunt u naast telefonisch advies ook onze online videohandleidingen bekijken.

Levering

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Als u op werkdagen voor 14:00 uur besteld, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden. Over het algemeen heeft u uw bestelling in Nederland & België binnen 1-2 werkdagen in huis. U ontvangt bericht van ons wanneer uw bestelling wordt verzonden en u ontvangt hiervan een track & trace code zodat u uw bestelling kunt volgen. U kunt uw bestelling natuurlijk ook op komen halen.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland betaalt u €14,95 exclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €395,- exclusief BTW. Daarboven betaalt u geen transportkosten. Voor België: €29,95 exclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €395,- exclusief BTW, en daarboven betaalt u geen transportkosten.

EPDM producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen EPDM-producten:

epdm-dakbedekking-1-30-dik

EPDM op maat

epdm-op-rol-1-30mm-dik

EPDM folie op rol

epdm-dakpakket-xl-1-30mm-dik

EPDM dakpakketten

epdm_stroken

EPDM stroken

epdm-daktrimmen

EPDM daktrimmen

epdm-lijm-en-kit

EPDM lijm en kit

Toepassingen van EPDM

Sedum- of groendak

Kan EPDM onder een groen- of sedumdak?

Omdat onze folie worteldoorgroeibestendig is, is het zelfs uitstekend geschikt onder een groendak of sedumdak. Ook kunt u ervoor kiezen om het EPDM op een andere manier te ballasten, zoals bijvoorbeeld grind of tegels. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

PIR isolatie

Kan EPDM over PIR isolatie gelijmd worden?

Ja,

EPDM is uitstekend geschikt om te gebruiken met isolatie. Als u een dak gaat voorzien van EPDM is dit het ideale moment om ook isolatie aan te brengen. Interexpress adviseert hiervoor PIR isolatieplaten, omdat deze gemakkelijk aan te brengen en beloopbaar zijn. Ook zorgt het er voor dat u met een mooi egaal dakoppervlak kunt beginnen. Tevens versterkt EPDM de isolerende werking van PIR isolatie.

Gevelbekleding

Kan ik EPDM gebruiken als gevelbekleding?

Ja, de scherp geprijsde EPDM stroken van Interexpress zijn hier bij uitstek voor geschikt. Dankzij de voordelige eigenschappen van EPDM rubber bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige afdichting van uw gevel die tot in de lengte van jaren meegaat.

Dakgoot repareren

Kan ik EPDM gebruiken om mijn dakgoot te repareren?

Ja, EPDM is een ideaal materiaal is om uw dakgoot mee te bekleden. Dit gebeurd al veel bij nieuwe dakgoten, maar ook zijn lekkages er prima mee te verhelpen. Het kan verlijmd worden op bijvoorbeeld zink, waardoor u snel weer van de lekkage af bent.

Kozijnafdichting

Kan ik EPDM gebruiken voor kozijnafdichting?

Ja, EPDM stroken van 0,50mm dik zijn hier zeer geschikt voor. Onze EPDM stroken zijn gemaakt van Europese EPDM en deze EPDM rubber stroken bevatten dus geen talk. Hierdoor heeft u geen primer of schuurspons nodig bij de verwerking en verlijming.

Dakkapel

Kan ik EPDM gebruiken voor een dakkapel?

Ja, voor het dak van een dakkapel met een plat dak kunt in vrijwel elk geval het best kiezen voor EPDM, dit product is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

Zonnepanelen

Kan ik zonnepanelen plaatsen op een EPDM dak?

Jazeker, u kunt prima zonnepanelen op EPDM plaatsen. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

Balkon of dakterras

Kan ik een dakterras of balkon aanleggen op EPDM dakbedekking?

Ja, indien de dakconstructie stevig genoeg is biedt EPDM dakbedekking een effectieve oplossing. Aangezien EPDM bekend staat om zijn waterdichte eigenschappen. Hiervoor gebruikt u EPDM met een dikte van 1,30mm

Bedrijfspand

Kan ik EPDM plaatsen op een bedrijfspand?

Ja, voor grote bedrijfspanden is EPDM dakbedekking een goede optie. Hiervoor gebruikt u EPDM met een dikte van 1,30mm

Luchtdicht bouwen

Kan ik EPDM gebruiken voor luchtdicht bouwen?

Ja, voor luchtdicht bouwen, een energiezuinige bouwmethode die tegenwoordig steeds meer de norm wordt, is de toepassing van EPDM ideaal. EPDM stroken van 0,50mm dik zijn hier zeer geschikt voor. Het materiaal heeft van zichzelf een uitermate hoge dampdiffusie weerstand en Hierdoor worden ook eventuele vochtproblemen vermeden.

Schuur, carport, veranda of tuinhuis

Kan ik EPDM plaatsen op een schuur, carport, veranda of tuinhuis?

Ja, een EPDM-dak is waterdicht en zorgt voor een efficiënte afvoer van regenwater. Het is ook bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden, waardoor het een ideale keuze is. EPDM met een dikte van 1,00mm zijn hiervoor prima geschikt.

Grind

kan ik EPDM met grind als ballast aanleggen?

ja, het voordeel van grind op het dak is dat u alleen de randen van de EPDM hoeft te lijmen, omdat het grind ervoor zorgt dat de dakbedekking op zijn plaats blijft. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

EPDM producten

EPDM bodemlijm

Waar gebruik ik de EPDM bodemlijm voor?

De EPDM bodemlijm gebruikt u voor het bevestigen van de EPDM dakbedekking op het grootste horizontale deel van uw dak. Deze lijm brengt u alleen aan op de ondergrond en vervolgens legt u hier de dakbedekking overheen. U kunt het beste eerst de ene helft van het dak doen en vervolgens slaat u het EPDM terug en doet u de andere helft.

Verbruik van EPDM lijm en kit

Hoe bereken ik wat ik nodig heb aan EPDM lijm en kit

Bij alle soorten EPDM lijm & kit staat het verbruik aangegeven op onze website. Ook verkopen wij speciale EPDM daktotaalpakketten. Hierin vindt u alle benodigdheden voor het plaatsen van uw EPDM dak. U kunt simpelweg de afmetingen aangeven en wij zorgen ervoor dat u alles krijgt wat u nodig heeft qua lijm en kit.

EPDM contactlijm

Waar gebruik ik de EPDM contactlijm voor?

De contactlijm gebruikt u voor de laatste 20 cm van uw dak (dakrand) en de opstaande randen. Ook de hemelwaterafvoeren en de andere accessoires worden verlijmd met contactlijm. Deze lijm brengt u tweezijdig aan dus zowel op de ondergrond als op het EPDM

EPDM sealant kit

Waar gebruik ik de EPDM sealant kit?

De EPDM sealant kit gebruikt u om de daktrim te bevestigen en om de ontluchtingen en hemelwaterafvoeren af te werken. Dit zorgt ervoor dat het geheel waterdicht blijft.

Heeft u andere een vraag?

Wij helpen u graag verder.

 • Iedere werkdag support van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.
 • Jarenlange ervaring in EPDM montage.
Account aanmaken voordelen