• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Meest gestelde vragen

De service van Interexpress:

 • Bestellingen binnen 2 werkdagen geleverd
 • Gratis levering vanaf €395,-
 • Vrijblijvend advies van ma t/m vr van 08.30 tot 17.00

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u als u niet bekend bent met dit materiaal, u hier vragen over heeft. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen alvast voor u op een rijtje gezet. Uiteraard kunt u ook terecht bij onze klantenservice, per mail of telefonisch.

Verkopen jullie de hoogste kwaliteit EPDM?

Wij verkopen alleen de hoogste kwaliteit EPDM zonder toevoeging van talk (Europees). Hierdoor is de folie zeer eenvoudig te plaatsen en te verwerken en heeft het een erg lange levensduur. Interexpress EPDM systemen biedt u daarnaast ook nog eens een betaalbare prijs. Ook na aankoop van uw EPDM daksysteem staat u er bij Interexpress niet alleen voor, bij vragen tijdens of voor het leggen kunt u altijd bij ons terecht.

Waarom EPDM dakbedekking van Interexpress aanschaffen?

Wij verkopen alleen de hoogste kwaliteit EPDM zonder toevoeging van talk (Europees). Hierdoor is de folie zeer eenvoudig te plaatsen en te verwerken en heeft het een erg lange levensduur. Interexpress EPDM systemen biedt u daarnaast ook nog eens een betaalbare prijs. Ook na aankoop van uw EPDM daksysteem staat u er bij Interexpress niet alleen voor, bij vragen tijdens of voor het leggen kunt u altijd bij ons terecht.

Is de EPDM folie van Interexpress eenvoudig zelf te plaatsen?

Ja, de EPDM dakbedekking van Interexpress is zeer eenvoudig door u zelf te plaatsen. De folie hoeft niet voor behandeld te worden en wordt aangebracht zonder een brander, zoals bij bijvoorbeeld bitumen wel het geval is. Ook als u als doe-het-zelver geen ervaring heeft met het aanbrengen van EPDM is het plaatsen van deze folie prima door u zelf te doen. Mocht u tijdens het plaatsen van de dakbedekking toch nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Tevens wordt bij al onze producten een duidelijke Nederlandstalige handleiding geleverd en bieden wij handige videohandleidingen aan.

Op welke ondergrond kan EPDM dakbedekking worden toegepast?

EPDM dakbedekking is veelzijdig, en kan dan ook op diverse soorten ondergronden worden gelegd, te weten:

 • hout (bijvoorbeeld OSB platen)
 • bitumen
 • steenachtig materiaal zoals beton
 • lood
 • zink
 • gecacheerde isolatieplaten

Kan ik het EPDM op maat bestellen van mijn dak?

Jazeker! Om het u gemakkelijk te maken kunt u bij ons EPDM dakbedekking op maat kopen. Ook in de dakpakketten kunt u zelf de maat aangeven.

Heeft EPDM een onder- of bovenkant?

Nee, dit is aan beide klanten gelijk. Wij adviseren zelf altijd om het met het merk (Tytane) naar boven te leggen, zodat u altijd kunt zien waar u het gekocht heeft.

Dient alleen de ondergrond ingelijmd te worden?

Ja, voor het grootste gedeelte wel. De randen moeten dubbelzijdig verlijmd worden.

Kan de EPDM dakbedekking in één keer gelijmd worden?

Nee, de randen dienen apart verlijmd te worden. Dit wijst zichzelf tijdens het leggen. U gebruikt eerst de bodemlijm en daarna contactlijm bij de randen.

Waar gebruik ik de EPDM bodemlijm voor?

De EPDM bodemlijm gebruikt u voor het bevestigen van de EPDM dakbedekking op het grootste horizontale deel van uw dak. Deze lijm brengt u alleen aan op de ondergrond en vervolgens legt u hier de dakbedekking overheen. U kunt het beste eerst de ene helft van het dak doen en vervolgens slaat u het EPDM terug en doet u de andere helft.

Waar gebruik ik de contact lijm voor?

De contactlijm gebruikt u voor de laatste 20 cm van uw dak (dakrand) en de opstaande randen. Ook de hemelwaterafvoeren en de andere accessoires worden verlijmd met contactlijm. Deze lijm brengt u tweezijdig aan dus zowel op de ondergrond als op het EPDM

Waar gebruik ik de EPDM sealant kit voor?

De EPDM Sealant (kit) gebruikt u om de daktrim te bevestigen en om de ontluchtingen en hemelwaterafvoeren af te werken. Dit zorgt ervoor dat het geheel waterdicht blijft.

Hoe bereken ik wat ik nodig heb aan EPDM lijm en kit

Bij alle soorten EPDM lijm & kit staat het verbruik aangegeven op onze website. Ook verkopen wij speciale EPDM daktotaalpakketten. Hierin vindt u alle benodigdheden voor het plaatsen van uw EPDM dak. U kunt simpelweg de afmetingen aangeven en wij zorgen ervoor dat u alles krijgt wat u nodig heeft qua lijm en kit.

Moet ik EPDM ook voorbehandelen?

Omdat wij de Europese variant verkopen heeft u geen voorbehandeling zoals een primer nodig. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten en bespaard u tijd tijdens het leggen.

Vanaf welke temperatuur kan ik de EPDM dakbedekking plaatsen?

Het belangrijkste is dat het bij het plaatsen van de EPDM dakbedekking droog weer is en dat het niet vriest. Ons advies is om EPDM te gaan leggen bij een temperatuur vanaf 5 graden Celsius.

(Tip) Als u met de winterdag EPDM dakbedekking plaatst kan het handig zijn om de EPDM lijm alvast een dag op huiskamertemperatuur op te slaan. Dit werkt aanzienlijk handiger in verband met de dikte van de EPDM lijm.

EPDM producten:

Klik hieronder voor onze veel gekozen EPDM-producten:

epdm-dakbedekking-1-30-dik

EPDM op maat

epdm-op-rol-1-30mm-dik

EPDM folie op rol

epdm-dakpakket-xl-1-30mm-dik

EPDM dakpakketten

epdm_stroken

EPDM stroken

epdm-daktrimmen

EPDM daktrimmen

epdm-lijm-en-kit

EPDM lijm en kit

EPDM plaatsen bij regenachtig weer

Ons advies is om dit niet te doen. Als de ondergrond te vochtig is en u legt er EPDM overheen dan sluit u het vocht als het ware op, wat naderhand problemen kan geven. Plaats EPDM bij voorkeur bij droog en niet te koud weer!

Is de EPDM van Interexpress zelfklevend?

Nee. Wij kiezen er bewust voor onze EPDM niet zelfklevend aan te bieden. De redenen hiervoor zijn simpel. U heeft bij zelfklevende EPDM altijd een dure primer nodig en de folie is na het leggen niet meer te corrigeren.

Kan EPDM onder een groen- of sedumdak?

Omdat onze folie worteldoorgroeibestendig is, is het zelfs uitstekend geschikt onder een groendak of sedumdak. Ook kunt u ervoor kiezen om het EPDM op een andere manier te ballasten, zoals bijvoorbeeld grind of tegels.

Kan ik zonnepanelen plaatsen op een EPDM dak?

Jazeker, u kunt prima zonnepanelen op EPDM plaatsen. Wij adviseren dan wel altijd om te gaan voor een dikte van 1,30mm.

Moet ik EPDM ook reinigen?

Nee, reinigen is in principe niet nodig. Wij raden het ook af om met sterke schoonmaakmiddelen het dak te lijf te gaan. Wat u wel kunt doen is het dak twee keer vrijmaken van eventuele bladeren en ander vuil. Omdat het EPDM beloopbaar is, kunt u dit prima zelf doen.

Hoe lang gaat EPDM mee

Door de vele goede eigenschappen en kenmerken van het materiaal gaat het minimaal 50 jaar mee. Het is dan ook extreem duurzaam te noemen.

Moet ik kimfixatie toepassen op mijn dak

Dat heeft voornamelijk met de grootte van het dak te maken. In ons artikel over EPDM en kimfixatie kunt u er alles over lezen.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen bij Interexpress EPDM systemen?

U kunt eenvoudig online bestellen via onze veilige website. Registratie is niet noodzakelijk. U kunt uw bestelling uiteraard ook telefonisch of via email doorgeven.

Kan ik als particulier ook een bestelling plaatsen bij Interexpress EPDM systemen?

Als particulier kunt u ook een bestelling plaatsen bij ons. Mocht u vervolgens hulp nodig hebben bij het leggen van de EPDM, dan kunt u naast telefonisch advies ook onze video handleiding gebruiken.

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Als u op werkdagen voor 14:00 uur besteld, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden. Over het algemeen heeft u uw bestelling in Nederland & België binnen 1-2 werkdagen in huis.

U ontvangt bericht van ons wanneer uw bestelling wordt verzonden en u ontvangt hiervan een track & trace code zodat u uw bestelling kunt volgen. U kunt uw bestelling natuurlijk ook op komen halen.

Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland betaalt u €14,95 exclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €395,- exclusief BTW. Daarboven betaalt u geen transportkosten. Voor België: €29,95 exclusief BTW aan transportkosten voor bestellingen onder de €395,- exclusief BTW, en daarboven betaalt u geen transportkosten.

Account aanmaken voordelen

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag verder.

 • Iedere werkdag support van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.
 • Jarenlange ervaring in EPDM montage.