• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Verschillen tussen Amerikaans en Europees EPDM

Bent u opzoek naar dakbedekking en komt u uit bij EPDM-dakbedekking, is er nog een keuze die u zult moeten maken. Namelijk de keuze tussen Amerikaans en Europees, in dit blog zetten we voor u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

De verschillen tussen Europees en Amerikaans

Amerikaans EPDMEuropees EPDM
Lastig zelf te verwerkenGemakkelijk zelf te verwerken
Dubbelzijdig verlijmenEnkelzijdig verlijmen
Grondige reiniging voorafGeen grondige reiniging vooraf
Primer en flashing tape nodigGeen primer en flashing tape nodig
Lange verwerkingstijdSnelle verwerkingstijd
Goedkoper in aanschafDuurder in aanschaf

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

hoe-installeer-ik-zonnepanelen-op-epdm-dakbedekking

Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen op EPDM

Voordelen van Europees EPDM

Zoals u hierboven kunt lezen heeft de Europese variant vele voordelen ten opzichte van de Amerikaanse variant, dat is precies de reden dat wij bij Interexpress alleen A-kwaliteit voor u in ons assortiment hebben. Ook naast de al eerder opgesomde voordelen heeft EPDM meerdere mooie eigenschappen, zo is het uiteraard wind- en waterdicht, is het bestand tegen temperaturen van -40 graden Celsius tot maar liefst 130 graden Celsius en is het bestand tegen vele uiteenlopende chemicaliën en oplosmiddelen. Maar misschien nog wel belangrijker, het heeft een levensduur van wel 50 jaar en daarmee is het een enorm duurzaam product. EPDM is enorm elastisch dus gemakkelijk en snel door u zelf te verwerken, hiervoor heeft u geen dure expert nodig. Deze oersterke Europese variant kunt u combineren met zonnepanelen of een sedumdak, kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM koopt u bij Interexpress!

Bij Interexpress kunt u uw dakbedekking gemakkelijk op maat bestellen, u hoeft dus zelf niet te gaan knippen en kunt meteen aan de slag bij ontvangst van uw bestelling, die al binnen 2 werkdagen geleverd wordt! Ook kunt u kiezen voor een EPDM dakpakket, dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om het EPDM op uw dak te verlijmen: dakbedekking, contactlijm, bodemlijm, montagehandleiding en bij een XL-pakket krijgt u hier ook nog eens kit en een hemelwaterafvoer naar keuze bij. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor PIR-isolatie en daktrimmen. Voor vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze klantenservice, onze experts helpen u graag!