• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kan ik EPDM op hout lijmen?

EPDM direct op hout lijmen van verwarmde daken

Zoals wij in het vorige hoofdstuk al aangaven, vergt het plaatsen van EPDM op een dak waarvan de ruimte regelmatig wordt verwarmd een iets andere aanpak. Om condensvorming tegen te gaan is het namelijk raadzaam om eerst PIR isolatieplaten te plaatsen met daaronder een laag dampremmende folie. Omdat het folie dampdicht is blijft het vocht anders opgesloten tussen het hout en de EPDM waardoor het hout zou kunnen gaan rotten. Als u hier eerst PIR platen plaatst is niet alleen de ruimte gelijk goed geïsoleerd, het neemt in combinatie met de dampremmende folie ook nog eens alle vochtproblemen weg.

Heeft u dus een verwarmde schuur of garage, of een andere ruimte die regelmatig verwarmd wordt, dan is EPDM hier dus ook een prima optie. Zorg er ook hiervoor dat u de juiste lijm direct mee besteld. De EPDM lijm en kit van Interexpress is uitsluitend geschikt voor de producten van Interexpress. Ga niet experimenteren met andere soorten lijm, want vanwege de samenstelling van de lijm kan dit ervoor zorgen dat het product niet goed hecht.

Bitumen op hout lijmen?

Bij Bitumen en vele andere soorten dakbedekking m.u.v. EPDM is het niet mogelijk om Bitumen op hout te lijmen. Is de dakvloer van hout? Kies dan voor een losliggend dakbedekkingsmateriaal zoals EPDM. EPDM heeft sowieso een stuk meer voordelen dan Bitumen, zo heeft het een langere levensduur, is het door uzelf te verwerken en zijn de kosten een stuk lager.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

EPDM voor houten dak online bestellen

Wilt u direct aan de slag gaan en EPDM bestellen die u op een houten ondergrond kunt plaatsen? Bestel dan direct de dakbedekking bij Interexpress en wij zorgen ervoor dat u deze binnen 1-2 werkdagen in huis heeft. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van de juiste lijm, PIR isolatieplaten, dampremmende folie en gereedschappen. Als u nog een hemelwaterafvoer of ontluchting gaat maken op het dak, dan kunt u ook deze direct me bestellen. Heeft u nog meer informatie nodig over het direct verlijmen van EPDM op hout, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress