• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Kan ik EPDM op hout lijmen?

EPDM dakbedekking staat erom bekend dat het goed aan te brengen is op diverse ondergronden, zo ook diverse soorten houten ondergronden. Zo kunt u dit bijvoorbeeld verlijmen op OSB platen, underlayment platen of een houten dakbeschot. Direct op hout lijmen is dan ook geen enkel probleem. Een punt van aandacht zijn daken van verwarmde ruimtes. Deze daken kunnen namelijk zorgen voor condensvorming tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie kan aantasten. Wij gaan er later even dieper op in hoe dit op te vangen.

EPDM op hout leggen kan dus gewoon bij niet-verwarmde garages, overkappingen, schuren of carports. Dit is eenvoudig te doen door middel van de juiste lijm. Ga nooit leggen op nat hout, want dit zal er voor zorgen dat het folie niet goed aan de ondergrond hecht.

EPDM dakbedekking aanbrengen op hout

EPDM direct op hout lijmen van verwarmde daken

Zoals wij in het vorige hoofdstuk al aangaven, vergt het plaatsen van EPDM op een dak waarvan de ruimte regelmatig wordt verwarmd een iets andere aanpak. Om condensvorming tegen te gaan is het namelijk raadzaam om eerst PIR isolatieplaten te plaatsen met daaronder een laag dampremmende folie. Omdat het folie dampdicht is blijft het vocht anders opgesloten tussen het hout en de EPDM waardoor het hout zou kunnen gaan rotten. Als u hier eerst PIR platen plaatst is niet alleen de ruimte gelijk goed geïsoleerd, het neemt in combinatie met de dampremmende folie ook nog eens alle vochtproblemen weg.

Heeft u dus een verwarmde schuur of garage, of een andere ruimte die regelmatig verwarmd wordt, dan is EPDM hier dus ook een prima optie. Zorg er ook hier voor dat u de juiste lijm direct mee besteld. De EPDM lijm en kit van Interexpress is uitsluitend geschikt voor de producten van Interexpress. Ga niet experimenteren met andere soorten lijm, want vanwege de samenstelling van de lijm kan dit er voor zorgen dat het product niet goed hecht.

eindelijk-voorjaar-tijd-om-te-klussen

EPDM en PIR

EPDM dakbedekking en PIR isolatie

Voor -en nadelen van EPDM

EPDM

Voordelen en nadelen van EPDM

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Bitumen op hout lijmen?

Bij Bitumen en vele andere soorten dakbedekking m.u.v. EPDM is het niet mogelijk om Bitumen op hout te lijmen. Is de dakvloer van hout? Kies dan voor een losliggend dakbedekkingsmateriaal zoals EPDM. EPDM heeft sowieso een stuk meer voordelen dan Bitumen, zo heeft het een langere levensduur, is het door uzelf te verwerken en zijn de kosten een stuk lager.

EPDM voor houten dak online bestellen

Wilt u direct aan de slag gaan en EPDM bestellen die u op een houten ondergrond kunt plaatsen? Bestel dan direct de dakbedekking bij Interexpress en wij zorgen ervoor dat u deze binnen 1-2 werkdagen in huis heeft. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van de juiste lijm, PIR isolatieplaten, dampremmende folie en gereedschappen. Als u nog een hemelwaterafvoer of ontluchting gaat maken op het dak, dan kunt u ook deze direct meebestellen. Heeft u nog meer informatie nodig over het direct verlijmen van EPDM op hout, dan kunt u altijd even contact met ons opnemen.

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren