10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Ontluchting voor uw platte dak

Een goede ontluchting van een woning, bedrijf of andersoortig pand is belangrijk, want een goede ontluchting door middel van een dakdoorvoer is van grote invloed op uw gezondheid. Zonder goede ontluchting is de luchtvochtigheid vaak erg hoog, wat kan leiden tot bijvoorbeeld schimmelvorming. Om onnodige gezondheidsklachten te voorkomen en schimmel en vocht in uw pand tegen te gaan, is een goede dakdoorvoer voor ontluchting dan ook eigenlijk onmisbaar!

Voorkom gezondheidsklachten met een dakdoorvoer

Als er in een ruimte te weinig ontluchting is en vocht en warmte niet goed afgevoerd kunnen worden, bestaat er een kans op schimmelvorming . Wat begint met een paar kleine zwarte plekjes in het plafond of behang breidt zich al gauw uit naar andere plekken in huis. Dit duidt op een vochtprobleem, waardoor schimmels ontstaan. Voor mensen met bijvoorbeeld luchtwegproblemen kan dit dan ook voor gezondheidsklachten zorgen, maar ook mensen die hier geen last van hebben kunnen hier hinder van ondervinden. De ontluchting is dus enorm belangrijk en is eigenlijk maar een kleine investering. Als u een plat of licht hellend EPDM dak heeft, kunt u dus maar beter gelijk voor een goede dakdoorvoer zorgen!

Dadoorvoer monteren op een EPDM dak

Een dakdoorvoer is eigenlijk een gat in het dak en daarom is het belangrijk dat dit goed en waterdicht wordt geplaatst op uw dakbedekking. Wanneer u dus bijvoorbeeld een aanbouw gaat realiseren, of een overkapping of tuinhuis met een plat dak wilt plaatsen, is het verstandig de dakdoorvoer direct te monteren tijdens het bouwproces. Als u heeft gekozen voor EPDM als dakbedekking, dan kunt u zelf prima de dakdoorvoer plaatsen. Teken deze af op het EPDM en knip een gat in het EPDM op de plek waar de dakdoorvoer moet komen. Plaats vervolgens de dakdoorvoer door het dak en werk deze af met een EPDM manchet. Gebruik goede EPDM kit om deze waterdicht af te werken zodat u geen last van lekkages krijgt.

Dubbelwandige dakdoorvoer bij Interexpress

Een goede ontluchting van een woning of bedrijfspand is dus belangrijk voor uw gezondheid en zorgt tevens voor goede ventilatie en dat de lucht zuurstofrijk blijft. Een meer dan goede investering om de leefbaarheid voor u en uw huisgenoten of personeel te verbeteren. Want met een dubbelwandige dakdoorvoer van Interexpress voorkomt u vocht, condens en schimmels!

Naast een dakdoorvoer en EPDM manchetten kunt u bij Interexpress terecht voor alle benodigdheden voor een EPDM dak. EPDM is gemakkelijk op maat te bestellen en ook zaken als PIR isolatie en hemelwaterafvoeren vindt u in onze webshop. Heeft u hulp of advies nodig over het plaatsen van de ontluchting dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen