Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

Daklekkage voorkomen

Voorkom lekkage met deze vochtbestrijdingstips

Weinig zaken zijn vervelender dan lekkage in uw dak. Van het plaatsen van emmers om het water in op te vangen tot het bellen van een loodgieter om het lek te verhelpen; het zijn allemaal zaken waar u niet op zit te wachten. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, geven we u hieronder drie tips om ervoor te zorgen dat het zover niet komt.

Kies een waterdichte dakbedekking met een lange levensduur

De eerste stap in het voorkomen van daklekkage, is het installeren van de juiste dakbedekking. EPDM geniet een uitstekende reputatie op het gebied van waterkering en onderscheidt zich door de uitzonderlijke waterdichting. Niet voor niets wordt folie van dit materiaal ook regelmatig gebruikt als wand- en bodembekleding in vijvers. Let wel: dit betreft een speciale variant en is niet hetzelfde als de dakbedekking die wordt verkocht.

De waterdichte eigenschappen maken EPDM bij uitstek geschikt als duurzame en vochtbestrijdende oplossing voor uw dak. Na meer dan een halve eeuw gebruik is de waterdichtheid nog even hoog als op de eerste dag na aanschaf. Dat maakt de kans op een lekkage minimaal.

Besteed aandacht aan een zorgvuldige installatieuw

Toepassen van de optimale dakbedekking heeft natuurlijk alleen zin als deze op de juiste manier wordt gelegd. Wanneer stroken dakbedekking niet goed op elkaar aansluiten, ontstaan er naden die op termijn onvermijdelijk leiden tot naar binnen lekkend water. Een correcte installatie is daarom minstens zo belangrijk als de kwaliteit van de dakbedekking zelf.

De EPDM dakpakketten van Interexpress onderscheiden zich doordat ze relatief eenvoudig zijn aan te brengen. Vouw de stroken over het dak uit, rol ze gedeeltelijk terug en breng op het dak een ononderbroken lijmstreep aan. Het secuur naast elkaar plaatsen en aandrukken van de dakbedekking is vervolgens een fluitje van een cent.

Voer periodiek een dakinspectie uit

EPDM staat bekend als een van de meest onderhoudsarme soorten dakbedekking. Toch is het controleren van uw dak eens in de zoveel tijd een goed idee, omdat onvoorziene omstandigheden lekkage in de hand kunnen werken. Op het dak gewaaide bladeren en takken resulteren bijvoorbeeld in waterophoping, wat bij zelfs het meest minimale scheurtje al snel tot lekkage leidt.

Als door zo’n scheurtje eenmaal water tussen de lagen van uw dakbedekking komt, ontstaan er kleine blaasjes in de stroken rubber. Deze blaasvorming vergroot de kans op nieuwe scheuren of loskomende naden. Zeker in de winterperiode brengt bevroren water in blaasjes risico’s met zich mee. Periodieke controle is daarom altijd een verstandig idee; zeker als u nog geen EPDM dak heeft.

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen