HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Hoe voorkom ik blaasvorming en luchtbellen onder mijn EPDM?

Als u zelf uw dak bedekt met EPDM, wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk. Niets is dan ook vervelender dan het plotseling ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels. Helaas is dit iets wat geregeld voorkomt, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe u blaasvorming onder de EPDM dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

Kies de juiste werkomstandigheden en spullen

Het strak aanbrengen van EPDM begint bij het creëren van de juiste basisvoorwaarden om aan de slag te gaan. Allereerst zijn de weersomstandigheden van belang. Het verlijmen van EPDM rubber tijdens een regenbui of in de vrieskou vergroot de kans op blaasvorming aanzienlijk. Ook hecht de speciale EPDM een stuk minder goed als de omstandigheden niet optimaal zijn. Een minimale buitentemperatuur van 5 graden Celsius en maximale luchtvochtigheid van 75% gelden als algemeen geaccepteerde richtlijn voor een optimale aanbrenging.

Op de weersomstandigheden heeft u niet altijd invloed, maar dat heeft u wél op een andere voorwaarde om luchtbellen onder de EPDM dakbedekking te voorkomen: de gebruikte lijm. De Europese EPDM van Interexpress verlijmt u het beste met een combinatie van bodemlijm en contactlijm (voor randen, opstanden en accessoires). Onze EPDM dakbedekking en de lijmen zijn van het merk Nederlandse merk Tytane, en in onze handleiding leest u hoe en wanneer welke lijmsoort het beste gebruikt kan worden.

Verspreid contactlijm goed over het oppervlak

Wees met het aanbregen van EPDM contactlijm niet te ongeduldig, want anders ontstaat er vroeg of laat gasvorming onder de EPDM dakbedekking. Dit komt tot uiting in kleine luchtbelletjes en blaasjes, dat na verloop van tijd steeds erger wordt.

Gelukkig is er ook een punt waarop dit proces uit zichzelf weer omkeert. Na ongeveer 6 maanden trekken de meeste bobbels onder het EPDM folie weer weg. Zaak is dan wel dat de contactlijm niet te dik is aangebracht, want dat zorgt ervoor dat er tijdens het drogen nog meer luchtbellen kunnen ontstaan.

Het opvolgen van bovenstaande tips én het lezen van onze handleiding verkleint de kans op bobbels in elk geval aanzienlijk. Daar komt bij dat correct aangebrachte EPDM dakbedekking uw dak beschermd tegen lekkage. Succes bij het aanbrengen van de EPDM dakbedekking!

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen