• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe voorkom ik blaasvorming en luchtbellen onder mijn EPDM?

Als u zelf uw dak bedekt met EPDM, wilt u natuurlijk trots kunnen zijn op het gedane werk. Niets is dan ook vervelender dan het plotseling ontdekken van lelijke luchtbellen of bobbels. Helaas is dit iets wat geregeld voorkomt, maar gelukkig is het ook eenvoudig te voorkomen. In dit artikel leggen we uit hoe u blaasvorming onder de EPDM dakbedekking vermijdt door het opvolgen van enkele simpele adviezen.

Kies de juiste werkomstandigheden en spullen

Het strak aanbrengen van EPDM begint bij het creëren van de juiste basisvoorwaarden om aan de slag te gaan. Allereerst zijn de weersomstandigheden van belang. Het verlijmen van EPDM tijdens een regenbui of in de vrieskou vergroot de kans op blaasvorming aanzienlijk. Ook hecht de speciale EPDM een stuk minder goed als de omstandigheden niet optimaal zijn. Een minimale buitentemperatuur van 5 graden Celsius en maximale luchtvochtigheid van 75% gelden als algemeen geaccepteerde richtlijn voor een optimale aanbrenging.

Op de weersomstandigheden heeft u niet altijd invloed, maar dat heeft u wél op een andere voorwaarde om luchtbellen onder de dakbedekking te voorkomen: de gebruikte lijm. De Europese folie van Interexpress verlijmt u het beste met een combinatie van bodemlijm en contactlijm (voor randen, opstanden en accessoires). Onze dakbedekking en de lijmen zijn van het merk Nederlandse merk Tytane, en in onze handleiding leest u hoe en wanneer welke lijmsoort het beste gebruikt kan worden.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
eigenschappen-van-epdm

Lijmen

Kan ik EPDM verlijmen op hout?

app-dakbedekking-of-epdm

Soorten dakbedekking

APP of EPDM dakbedekking?

Verspreid contactlijm goed over het oppervlak

Wees met het aanbrengen van contactlijm niet te ongeduldig, want anders ontstaat er vroeg of laat gasvorming onder de dakbedekking. Dit komt tot uiting in kleine luchtbelletjes en blaasjes, dat na verloop van tijd steeds erger wordt.

Gelukkig is er ook een punt waarop dit proces uit zichzelf weer omkeert. Na ongeveer 6 maanden trekken de meeste bobbels onder het folie weer weg. Zaak is dan wel dat de contactlijm niet te dik is aangebracht, want dat zorgt ervoor dat er tijdens het drogen nog meer luchtbellen kunnen ontstaan.

Het opvolgen van bovenstaande tips én het lezen van onze handleiding verkleint de kans op bobbels in elk geval aanzienlijk. Daar komt bij dat correct aangebrachte dakbedekking uw dak beschermd tegen lekkage. Succes bij het aanbrengen van de dakbedekking!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren