• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM zelf leggen, is dat moeilijk?

Als u op zoek bent naar nieuwe dakbedekking, weegt u de diverse soorten tegen elkaar af. Zaken als de prijs, duurzaamheid van het materiaal, maar ook de moeilijkheidsgraad van het plaatsen kan een afweging zijn. Helemaal als u zelf uw dakbedekking wilt gaan plaatsen. 

Wij krijgen dan ook vaak de vraag of EPDM zelf leggen moeilijk is. Daarom gaan wij er dieper op in.

Waarom EPDM dakbedekking

Als u een plat of hellend dak gaat voorzien van nieuwe dakbedekking, dan wilt u dit graag doen voor langere tijd. Daarom zoekt u een materiaal dat lang mee gaat, zonder dat er heel veel onderhoud aan te pas komt. In dat geval kunnen wij u EPDM van harte aanbevelen. EPDM folie heeft namelijk vele voordelen:

 • Door de samenstelling van EPDM is het rubber uitzonderlijk sterk en elastisch tegelijkertijd. Het is daarom bestand tegen extreme hitte en ijzige kou en zal niet scheuren.
 • EPDM heeft in tegenstelling tot andere materialen een extreem lange levensduur. Het EPDM van Interexpress gaat minimaal 50 jaar mee.
 • Doordat het makkelijk te verwerken is en door zijn lange levensduur, is EPDM goedkoper dan andere dakmaterialen, als u kijkt naar het totale kostenplaatje.
 • EPDM rubber is UV bestendig, de zon verouderd het materiaal dus niet.
 • Aan EPDM hoeft u geen onderhoud te plegen. Wel is het raadzaam af en toe te controleren of er geen plassen op het dak staan en of de hemelwaterafvoeren niet verstopt zitten, maar dat geldt natuurlijk voor elk dak.
 • Doordat EPDM wortelbestendig is, is het een ideale dakbedekking voor groendaken of sedumdaken.
 • De productie van EPDM rubber is minder milieubelastend in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen en daarnaast kan dit materiaal ook gerecycleerd worden.
 • Het materiaal EPDM is makkelijk te verwerken, voor zowel professionals als doe-het-zelvers.
epdm-op-garagedak

Soorten dakbedekking

Verschil tussen Europees of Amerikaans EPDM?

epdm-op-garagedak

Garagedak

EPDM op een garagedak

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie

EPDM dakbedekking aanbrengen kunt u zelf

Als u de keuze voor EPDM heeft gemaakt, dan is het verstandig om u eens te verdiepen over de verwerking ervan. Want gaat u dit zelf doen, of heeft u een professional nodig? Lees onze handige geschreven handleiding en bekijk onze handige video handleiding, en u zult tot de conclusie komen dat u dit prima zelf kunt. 

In onze webshop vindt u EPDM dakbedekking op maat en EPDM folie rollen. Wilt u EPDM rubber op maat, dan kunt u simpel de maten van uw dak ingeven en wij zorgen ervoor dat u het EPDM op maat geleverd krijgt. 

Vind u het handiger om met folie rollen te werken, deze kunt u bij ons ook kopen in diverse afmetingen, zodat de klus gemakkelijk zelf te klaren is. Hierbij dient u wel de naden van het dakleer te lijmen en kitten. 

Let er op dat u bij het EPDM van Interexpress ook de EPDM lijm en kit mee besteld. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat lijm of kit van een andere fabrikant goed hecht. EPDM plat dak doe het zelf pakket

Een EPDM totaalpakket ontzorgd

Speciaal voor doe-het-zelvers heeft Interexpress de EPDM pakketten in het leven geroepen. Uit eerdere epdm ervaringen weten wij dat het soms best lastig is om te berekenen hoeveel lijm en kit u nodig heeft, tijdens het aanbrengen van EPDM wilt u natuurlijk niet tekort hebben.

Als u voor een EPDM totaalpakket kiest, dan doen wij dit denkwerk voor u! U krijgt namelijk meer dan voldoende lijm en kit meegeleverd als u gaat voor een dakpakket, zodat u zelf de klus kunt gaan klaren. Met een EPDM doe het zelf pakket voor plat dak of hellend dak is de klus snel geklaard.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

U besteld de EPDM ook hier simpel op de maat van uw dak en wij doen de rest, wel bepaalt u natuurlijk zelf nog de dikte van het epdm. Bij het XL dakpakket krijgt u tevens een EPDM hemelwaterafvoer naar keuze.

Daarnaast is de EPDM dakbedekking prijs per m2 al vanaf € 11,95 bij 1.00mm dik EPDM. Heeft u liever de dikkere EPDM variant van 1.30mm? Dan is de prijs van EPDM dakbedekking per m2 al vanaf € 14,94. Met deze EPDM prijs zijn de kosten voor een plat dak dekken of een hellend dak bekleden te overzien!