10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM zelf leggen, is dat moeilijk?

Als u op zoek bent naar nieuwe dakbedekking, weegt u de diverse soorten tegen elkaar af. Zaken als de prijs, duurzaamheid van het materiaal, maar ook de moeilijkheidsgraad van het plaatsen kan een afweging zijn. Helemaal als u zelf uw dakbedekking wilt gaan plaatsen. Wij krijgen dan ook vaak de vraag of EPDM zelf leggen moeilijk is. Daarom gaan wij er dieper op in.

Waarom EPDM dakbedekking

Als u een plat of hellend dak gaat voorzien van nieuwe dakbedekking, dan wilt u dit graag doen voor langere tijd. Daarom zoekt u een materiaal dat lang mee gaat, zonder dat er heel veel onderhoud aan te pas komt. In dat geval kunnen wij u EPDM van harte aanbevelen. EPDM folie heeft namelijk vele voordelen:

  • Door de samenstelling van EPDM is het rubber uitzonderlijk sterk en elastisch tegelijkertijd. Het is daarom bestand tegen extreme hitte en ijzige kou en zal niet scheuren.
  • EPDM heeft in tegenstelling tot andere materialen een extreem lange levensduur. Het EPDM van Interexpress gaat minimaal 50 jaar mee.
  • Doordat het makkelijk te verwerken is en door zijn lange levensduur, is EPDM goedkoper dan andere dakmaterialen, als u kijkt naar het totale kostenplaatje.
  • EPDM rubber is UV bestendig, de zon verouderd het materiaal dus niet.
  • Aan EPDM hoeft u geen onderhoud te plegen. Wel is het raadzaam af en toe te controleren of er geen plassen op het dak staan en of de hemelwaterafvoeren niet verstopt zitten, maar dat geldt natuurlijk voor elk dak.
  • Doordat EPDM wortelbestendig is, is het een ideale dakbedekking voor groendaken of sedumdaken.
  • De productie van EPDM rubber is minder milieubelastend in vergelijking met andere dakbedekkingsmaterialen en daarnaast kan dit materiaal ook gerecycleerd worden.
  • Het materiaal EPDM is makkelijk te verwerken, voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

EPDM dakbedekking aanbrengen kunt u zelf

Als u de keuze voor EPDM heeft gemaakt, dan is het verstandig om u eens te verdiepen over de verwerking ervan. Want gaat u dit zelf doen, of heeft u een professional nodig? Lees onze handige geschreven handleiding en bekijk onze handige videohandleiding, en u zult tot de conclusie komen dat u dit prima zelf kunt. In onze webshop vindt u EPDM op maat en EPDM folie rollen. Wilt u EPDM rubber op maat, dan kunt u simpel de maten van uw dak ingeven en wij zorgen ervoor dat u het EPDM op maat aangeleverd krijgt. Vind u het handiger om met folie rollen te werken, deze kunt u bij ons ook kopen in diverse afmetingen, zodat de klus gemakkelijk zelf te klaren is. Hierbij dient u wel de naden goed te verlijmen of kitten.

Let er op dat u bij het EPDM van Interexpress ook de EPDM lijm en kit mee besteld. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat lijm of kit van een andere fabrikant goed hecht.

Een EPDM totaalpakket ontzorgd

Speciaal voor doe-het-zelvers heeft Interexpress de EPDM pakketten in het leven geroepen. Uit praktijkervaring weten wij dat het soms best lastig is om te berekenen hoeveel lijm en kit u nodig heeft. Als u voor een EPDM totaalpakket kiest, dan doen wij dit denkwerk voor u! U krijgt namelijk meer dan voldoende lijm en kit meegeleverd als u gaat voor een dakpakket, zodat u zelf de klus kunt gaan klaren. U besteld de EPDM ook hier simpel op de maat van uw dak en wij doen de rest. Bij het XL dakpakket krijgt u tevens een EPDM hemelwaterafvoer naar keuze.

Mocht u nog vragen hebben over het materiaal of de verwerking er van, dan zit ons team van experts voor u klaar. U kunt ons telefonisch bereiken of middels het contactformulier.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen