• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

EPDM en een groendak

Het groendak: tegenwoordig zien we dit type dak steeds meer in onze binnenstedelijke omgeving. En dat is niet zo vreemd. Groendaken zijn immers koel in de zomer en warm in de winter. Ook absorberen ze regenwater, bieden ze een prima geluidsisolatie en stimuleren ze biodiversiteit in de stad. Veel voordelen dus. Zeker in combinatie met de voordelige eigenschappen van EPDM.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm en kimfixatie

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

epdm lijmen op roofing dak

Lijmen en kitten

EPDM lijmen op een roofing dak

De veelzijdigheid van EPDM als wortelbestendige onderlaag

Groendaken hebben namelijk een ondergrond nodig. Allereerst moeten uw dakconstructie en dakbedekking een de voorwaarden voldoen om dit type dak aan te kunnen leggen. Belangrijk is met name de gebruikte onderlaag. Een bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld niet wortelbestendig en is daarmee ongeschikt als ondergrond voor een groendak.

Dit in tegenstelling tot EPDM, dat zich naast wortelbestendigheid onderscheidt met een breed scala aan andere positieve eigenschappen. Dit veelzijdige synthetische EPDM rubber is onder meer zeer waterbestendig, elastisch bij uiteenlopende temperaturen, makkelijk aan te leggen, nagenoeg onderhoudsvrij, uitermate milieuvriendelijk (past goed bij een groendak!) en heeft een lange levensduur.

De grote voordelen van een groendak en EPDM

Wanneer we de voordelen van EPDM en groendaken met elkaar combineren, zien we al snel dat er een synergetisch effect ontstaat. De toch al lange levensduur van EPDM wordt nog eens extra verlengd door de effectieve beschermlaag van het groendak, want begroeiing zoals gras, vetplantjes en mos zorgt voor beschutting tegen weersinvloeden als regen, hagel, sneeuw en wind.

Hierdoor kan de dakbedekking, die van zichzelf al een halve eeuw meegaat, tot wel twee keer zo lang meegaan. Met de bovenstaande begroeiing is er ook nauwelijks sprake van onderhoud en worden temperatuurschommelingen in het gebouwd eronder tot een minimum beperkt. Als er gekozen wordt voor andere begroeiing zoals bomen en struiken, stijgt het onderhoud natuurlijk flink.

Prijs van uw groendak lager door subsidie

De voordelen van groendaken en EPDM versterken elkaar ook op andere gebieden. Zo is EPDM via Interexpress toch al zeer voordelig aan te schaffen, maar de totale prijs voor uw EPDM dak wordt nog eens extra gedrukt door de mogelijke subsidie die u bij de gemeente kunt aanvragen. De overheid wil de aanleg van groene daken namelijk stimuleren door een vergoeding voor elke vierkante meter te verstrekken. Combineer de aanleg van een groendak met PIR isolatieplaten en bespaar zelfs nog meer. Zo valt het totaalbedrag voor uw dak wel heel voordelig uit!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking 1.30mm

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket 1.30mm

EPDM lijmen

EPDM contactlijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren