10% WEEKENDACTIE!

Tot en met maandag 15 augustus ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel snel!

EPDM en een groendak

EPDM: de ideale ondergrond voor uw groendak

Het groendak: tegenwoordig zien we dit type dak steeds meer in onze binnenstedelijke omgeving. En dat is niet zo vreemd. Groendaken zijn immers koel in de zomer en warm in de winter. Ook absorberen ze regenwater, bieden ze een prima geluidsisolatie en stimuleren ze biodiversiteit in de stad. Veel voordelen dus. Zeker in combinatie met de voordelige eigenschappen van EPDM.

De veelzijdigheid van EPDM als wortelbestendige onderlaag

Groendaken hebben namelijk een ondergrond nodig. Allereerst moeten uw dakconstructie en dakbedekking een de voorwaarden voldoen om dit type dak aan te kunnen leggen. Belangrijk is met name de gebruikte onderlaag. Een bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld niet wortelbestendig en is daarmee ongeschikt als ondergrond voor een groendak.

Dit in tegenstelling tot EPDM, dat zich naast wortelbestendigheid onderscheidt met een breed scala aan andere positieve eigenschappen. Dit veelzijdige synthetische EPDM rubber is onder meer zeer waterbestendig, elastisch bij uiteenlopende temperaturen, makkelijk aan te leggen, nagenoeg onderhoudsvrij, uitermate milieuvriendelijk (past goed bij een groendak!) en heeft een lange levensduur.

De grote voordelen van een groendak en EPDM

Wanneer we de voordelen van EPDM en groendaken met elkaar combineren, zien we al snel dat er een synergetisch effect ontstaat. De toch al lange levensduur van EPDM wordt nog eens extra verlengd door de effectieve beschermlaag van het groendak, want begroeiing zoals gras, vetplantjes en mos zorgt voor beschutting tegen weersinvloeden als regen, hagel, sneeuw en wind.

Hierdoor kan de dakbedekking, die van zichzelf al een halve eeuw meegaat, tot wel twee keer zo lang meegaan. Met de bovenstaande begroeiing is er ook nauwelijks sprake van onderhoud en worden temperatuurschommelingen in het gebouwd eronder tot een minimum beperkt. Als er gekozen wordt voor andere begroeiing zoals bomen en struiken, stijgt het onderhoud natuurlijk flink.

Prijs van uw groendak lager door subsidie

De voordelen van groendaken en EPDM versterken elkaar ook op andere gebieden. Zo is EPDM via Interexpress toch al zeer voordelig aan te schaffen, maar de totale prijs voor uw EPDM dak wordt nog eens extra gedrukt door de mogelijke subsidie die u bij de gemeente kunt aanvragen. De overheid wil de aanleg van groene daken namelijk stimuleren door een vergoeding voor elke vierkante meter te verstrekken. Combineer de aanleg van een groendak met PIR isolatieplaten en bespaar zelfs nog meer. Zo valt het totaalbedrag voor uw dak wel heel voordelig uit!

Hoewel Interexpress zeer concurrerende prijzen hanteert, verkopen wij alleen EPDM dakbedekking van de allerhoogste kwaliteit. Dat wil zeggen de Europese A-klasse variant, die onbetalkt is en waar geen primer voor nodig is.

EPDM van Interexpress kopen

Bij Interexpress hebben wij ervaring met allerlei soorten daken, dus ook een mooi groendak. Wij bieden u een totaalpakket in EPDM, en weten zeker dat u hiermee uw groendak tot een succes maakt. Wilt u meer weten over onze EPDM dakbedekking en de uitgebreide mogelijkheden? Onze medewerkers adviseren u graag telefonisch via +31 (0)38 376 0604 of helpen u verder via e-mail: [email protected].

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen