• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM en een groendak

EPDM als wortelbestendige onderlaag

De beste dakbedekking voor sedum is EPDM dakbedekking, dit Europese EPDM is wortelbestendig en dus een erg interessant materiaal voor een groendak. Hierbij is het wel belangrijk dat u een expert laat controleren of de dakconstructie geschikt is om het gewicht te dragen.

Groendaken hebben namelijk een ondergrond nodig. Allereerst moeten uw dakconstructie en dakbedekking een de voorwaarden voldoen om dit type dak aan te kunnen leggen. Belangrijk is met name de gebruikte onderlaag. Een bitumen dakbedekking is bijvoorbeeld niet wortelbestendig en is daarmee ongeschikt als ondergrond voor een groendak.

Dit in tegenstelling tot EPDM, dat zich naast wortelbestendigheid onderscheidt met een breed scala aan andere positieve eigenschappen. Dit veelzijdige synthetische EPDM dakbedekking is onder meer zeer waterbestendig, elastisch bij uiteenlopende temperaturen, makkelijk aan te leggen, nagenoeg onderhoudsvrij, uitermate milieuvriendelijk (past goed bij een groendak) en heeft een lange levensduur.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

De voordelen van een groendak

 • Een groendak absorbeert regenwater
 • Een groendak is eenvoudig aan te leggen
 • Een groendak heeft weinig onderhoud nodig
 • Een groendak creëert extra waarde van je woning
 • Een groendak verhoogt de levensduur van dakbedekking
 • Een groendak is goed voor het milieu en biodiversiteit

De grote voordelen van een groendak en EPDM

Wanneer we de voordelen van EPDM en groendaken met elkaar combineren, zien we al snel dat er een synergetisch effect ontstaat. De toch al lange levensduur van EPDM wordt nog eens extra verlengd door de effectieve epdm onderlaag van het groendak, want begroeiing zoals gras, vetplantjes en mos zorgt voor beschutting tegen weersinvloeden als regen, hagel, sneeuw en wind. EPDM is namelijk een wortelbestendige dakbedekking, sedum op epdm is dus een mooie duurzame oplossing.

Hierdoor kan de dakbedekking, die van zichzelf al een halve eeuw meegaat, tot wel twee keer zo lang meegaan. Met de bovenstaande begroeiing is er ook nauwelijks sprake van onderhoud en worden temperatuurschommelingen in het gebouwd eronder tot een minimum beperkt. Als er gekozen wordt voor andere begroeiing zoals bomen en struiken, stijgt het onderhoud natuurlijk flink.

Prijs van uw groendak lager door subsidie

De voordelen van groendaken en EPDM versterken elkaar ook op andere gebieden. Zo is EPDM via Interexpress toch al zeer voordelig aan te schaffen, maar de totale prijs voor uw EPDM dak wordt nog eens extra gedrukt door de mogelijke subsidie die u bij de gemeente kunt aanvragen. De overheid wil de aanleg van groene daken namelijk stimuleren door een vergoeding voor elke vierkante meter te verstrekken. Hierdoor vallen de kosten voor een groen dak kopen laag uit.

Combineer de aanleg van een groendak met PIR isolatieplaten en bespaar zelfs nog meer. Zo valt het totaalbedrag voor uw beloopbare sedum dak wel heel voordelig uit!

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress
 • Gebruik maken van EPDM voor gevelbekleding
  Als u uw huis wind- en waterdicht wilt maken, bieden de EPDM stroken van Interexpress dé oplossing. Ontdek hier meer over onze EPDM stroken! Interexpress