• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Alles over PIR isolatie

Op het gebied van isolatie is met name PIR isolatie een interessante optie. Als trouwe lezer van onze blog, weet u inmiddels waarom EPDM een uitstekende keuze is als dakbedekking. Maar naast het bedekken van uw dak, is ook het isoleren ervan belangrijk. Dit is een investering die zichzelf op termijn terugverdient. Hieronder geven we een overzicht van alle voordelen

Optimale warmte-isolatie en RD-waarde ook bij dunne platen

De Rd-waarde van PIR ligt tussen de 0,70 tot 4,8 m2K/W en het heeft een thermische geleidbaarheid van 0,023 tot 0,026 W/(m·K).

Dit betekent dat ons product een zeer hoge rd-waarde heeft. Helemaal als we dit vergelijken met traditionele alternatieven zoals rotswol en glaswol. Deze beide materialen zitten rond de 0,040 W/(m·K).

De meeste warmte in een gebouw gaat via het dak verloren. De hoge isolerende waarde maakt dit ideaal als dakbedekking. Het isoleert bij dezelfde dikte echter bijna twee keer zo goed als de eerder genoemde alternatieven. Hierdoor hoeven de pir dakplaten geen hoge dikte te hebben voor een optimaal isolerend effect.

Bij Interexpress heeft u de keuze uit verschillende soorten platen varrierend in een dikte van 30, 40, 50, 60, 80, 100 of 120 mm.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Duurzame en vochtbestendige keuze

Net als EPDM, heeft PIR een hoge vochtbestendigheid. Hierdoor kan het prima in vochtige omstandigheden zoals op platte daken worden toegepast. Zelf een plat dak isoleren? Het isoleren van een plat- of schuin dak doet u gemakkelijk zelf. Bij goed afplakken van de naden is het materiaal zelfs effectief als dampscherm inzetbaar. Hierdoor heeft u geen omkijken naar aantasting door vocht zoals bijvoorbeeld door aanwezige condens in de lucht.

Ook vanuit milieuoogpunt hebben de platen nauwelijks nadelige gevolgen. Een hoge levensduur en een lage brandgevoeligheid zijn kenmerkend voor PIR. Twee eigenschappen die een positieve invloed hebben op de leefomgeving. Een combinatie van PIR isolatieplaten en EPDM op uw dak is dan ook een uiterst duurzame keuze.

Eenvoudig verwerkbaar en beloopbaar

PIR is een licht materiaal dat bekend staat om zijn makkelijke verwerkbaarheid en hoge rd waarde. Het kost relatief weinig inspanning om een pirplaat te snijden of zagen. Daarnaast heeft het snijden, in tegenstelling tot een alternatief zoals glaswol geen irriterend effect op de huid. In combinatie met de juiste toplaag, zijn de platen eenvoudig te verlijmen met EPDM.

Ook de hoge densiteit van de platen is een belangrijk voordeel. Het betekent namelijk dat uw dak, ook na het aanbrengen van isolerende maatregelen, gewoon beloopbaar blijft.

PIR platen zagen of snijden ?

U zaagt of snijdt onze PIR platen eenvoudig op maat met een handzaag, cirkelzaag of decoupeerzaag. Ook kunt u prima uit de voeten met ons stanleymes of breekmes, deze besteld u gemakkelijk mee!

Eigenlijk kunt u PIR platen vrij eenvoudig op maat maken. U kunt hiervoor gebruik maken van een handzaag, cirkelzaag, decoupeerzaag enzovoorts. U kunt de platen zelfs snijden, gebruik hiervoor een scherp breekmes (Stanleymes).

Heeft u aanvullende vragen over de eigenschappen van PIR of een specifiek product op onze website? Stel uw vraag geheel vrijblijvend naar +31 (0)38 376 0604 of mail ons op info@interexpress.nl. PIR isolatieplaten koopt u makkelijk online!

PIR isolatie voordelig en in verschillende diktes

Onze PIR isolatie is voordelig en in verschillende diktes aan te schaffen. Ook in combinatie met onze bevestigingssets.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

tytane_pir_isolatie3_1_1-1

PIR isolatieplaat 20mm dik

Prijzen vanaf

€6,99 Incl. BTW

dampremmende_folie_v1_2-3

Dampremmende folie 2m x 50m, 0,06mm dik

€35,92 Incl. BTW

pir_isolatie_bevestiging_2-1

Combinatiepakket 5,0 x 40mm voor isolatie 20mm

Prijzen vanaf

66,65 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress