10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

Dakterras op EPDM folie

Een dakterras aanleggen op EPDM

In een drukke, binnenstedelijke omgeving heeft u als woningbezitter niet altijd de luxe van een eigen tuin. Een dakterras is dan in veel gevallen een goed alternatief. Zeker als het ook nog eens een prachtig uitzicht biedt over de skyline van de stad. In dit artikel leggen we uit waarom u een dakterras het best kunt aanleggen op een dak met EPDM.

Goede dakconstructie is een eerste vereiste

Voordat u een dakterras gaat aanleggen, is het van belang om eerst te controleren of de constructie sterk genoeg is om de last te dragen. Bij veel moderne woningen vormt dit geen bezwaar, maar met name in oudere panden kan het belastbaar vermogen soms te wensen overlaten. Het vooraf controleren hiervan voorkomt onnodige kosten en onveilige situaties.

Als de constructie sterk genoeg blijkt, rest alleen nog de keuze voor een bepaald type dakbedekking. Op een plat dak behoren EPDM en roofing tot de meest gekozen opties. Maar doordat roofing week wordt onder invloed van zomerse weersomstandigheden en juist stijf in de winter, leidt dit tot een suboptimale drukbelasting voor uw dakterras.

EPDM dakbedekking voor uw dakterras

EPDM rubber daarentegen onderscheidt zich met uitstekende specificaties op het gebied van drukbelasting en is ongevoelig voor het uitzetten en krimpen van de houten vlonders op uw dakterras. Hierdoor kunnen deze probleemloos op de folie worden aangebracht – ook als het om een bekende hardhoutsoort zoals bankirai gaat. Gebruik voor plaatsing van uw vlonder wel eerst rubberen tegels of kruisjes om de balken op te plaatsen van uw dakterras.

Heeft u liever geen dakterras met een houten vloer, maar geeft u de voorkeur aan de uitstraling van strakke tegels? Ook deze kunnen op de EPDM folie worden gelegd. Ook hier geldt dat u wel eerst rubberen tegels of kruisjes (tegeldragers) gebruikt. Voor een rechte vloer is het in dat geval wel noodzakelijk dat het dak plat is en geen lichte helling vertoont. Bij extreem grove tegels met scherpe randen, is het plaatsen van een extra doek op de dakbedekking aan te bevelen.

PIR-isolatie voor uw dakterras

Als u kiest voor een nieuwe dakbedekking voor uw platte dak met dakterras, is het verstandig om ook de isolatie te heroverwegen. Niet alleen is het goed isoleren van uw woning van belang voor het milieu en uw portemonnee, maar ook hebben sommige isolatiematerialen moeite met de belasting van een zwaar dakterras. Dit gaat mogelijk ten koste van de beloopbaarheid.

PIR-isolatie is een isolatievorm die steeds meer aandacht krijgt vanwege de vele voordelen die PIR isolatie het biedt. PIR-isolatieplaten zijn probleemloos beloopbaar, hebben een hoge belastbaarheid en minstens zo belangrijk: kenmerken zich door uitstekende isolerende eigenschappen. Zowel voor PIR-isolatie als EPDM dakbedekking met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt u bij Interexpress terecht.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen