• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Dakterras op EPDM folie

In een drukke, binnenstedelijke omgeving heeft u als woningbezitter niet altijd de luxe van een eigen tuin. Een dakterras is dan in veel gevallen een goed alternatief. Zeker als het ook nog eens een prachtig uitzicht biedt over de skyline van de stad. In dit artikel leggen we uit waarom u een dakterras het best kunt aanleggen op een dak met EPDM folie.

Goede dakconstructie is een eerste vereiste

Voordat u een terrasbedekking op een plat dak gaat aanleggen, is het van belang om eerst te controleren of de constructie sterk genoeg is om de last te dragen. Bij veel moderne woningen vormt dit geen bezwaar, maar met name in oudere panden kan het belastbaar vermogen soms te wensen overlaten. Het vooraf controleren hiervan voorkomt onnodige kosten en onveilige situaties.

Als de constructie sterk genoeg blijkt, rest alleen nog de keuze voor een bepaald type dakbedekking. Op een plat dak behoren EPDM en roofing tot de meest gekozen opties. Maar doordat roofing week wordt onder invloed van zomerse weersomstandigheden en juist stijf in de winter, leidt dit tot een suboptimale drukbelasting voor uw dakterras.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
aluminium-daktrim-voor-epdm

Daktrimmen

Aluminium daktrim voor EPDM?

Compleet dakpakket

Ga voor een EPDM totaal pakket!

EPDM voor uw dakterras

EPDM daarentegen onderscheidt zich met uitstekende specificaties op het gebied van drukbelasting en is ongevoelig voor het uitzetten en krimpen van de houten vlonders op uw dakterras. Hierdoor kunnen deze probleemloos op de folie worden aangebracht – ook als het om een bekende hardhoutsoort zoals bankirai gaat. Gebruik voor plaatsing van uw vlonder wel eerst rubberen tegels of kruisjes om de balken op te plaatsen van uw dakterras.

Heeft u liever geen dakterras met een houten vloer, maar geeft u de voorkeur aan terrastegels op een plat dak? Ook deze kunnen op het folie worden gelegd. Ook hier geldt dat u wel eerst rubberen tegels of kruisjes (tegeldragers) gebruikt. Voor een rechte vloer is het in dat geval wel noodzakelijk dat het dak plat is en geen lichte helling vertoont. Bij extreem grove tegels met scherpe randen, is het plaatsen van een extra doek op de dakbedekking aan te bevelen.

Wat voor een dakterras geldt, is tevens van toepassing voor de bedekking voor uw balkon. EPDM is uitermate geschikt als ondergrond voor uw balkon dakbedekking

Lopen op EPDM dakbedekking

U kunt gewoon over de EPDM dakbedekking heen lopen, zowel in de winter als in de zomer. EPDM behoudt namelijk bij vrijwel alle omstandigheden de hoge elasticiteit en hoge kwaliteit. Een ander voordeel van dit beloopbare EPDM is dat u op deze manier gemakkelijker eventueel onderhoud kunt plegen, ook is het bij het aanbrengen van zonnepanelen of een sedumdak de klus een stuk gemakkelijker.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Kosten voor het maken van een dakterras op een plat dak

Deze kosten verschillen sterk per situatie, in veel gevallen is een zwevende constructie nodig. Een compleet nieuw dakterras met trap, vlonder, zwevende constructie en dakluik komt al gauw tussen de 15.000 en 25.000 euro uit. Hier komen dan nog de kosten voor eventuele EPDM dakbedekking of PIR isolatie bij, wel kunt u met deze 2 duurzame oplossingen wel mimimaal 50 jaar vooruit!

Mag je zomaar een dakterras maken?

Nee, voor het maken van een dakterras heb je altijd een omgevingsvergunning nodig.

De omvang heeft hier geen impact op, zoals bijvoorbeeld het geval kan zijn bij een aanbouw. Voor een dakterras geldt dat het moet voldoen aan specifieke vereisten, zodat de gemeente de zekerheid heeft dat het terras veilig is en in overeenstemming met het bestemmingsplan wordt aangelegd. Deze voorschriften zijn opgenomen in het bouwbesluit, het bestemmingsplan en de welstandsnota.

PIR-isolatie voor uw dakterras

Als u kiest voor een nieuwe dakbedekking voor uw platte dak met dakterras, is het verstandig om ook de isolatie te heroverwegen. Niet alleen is het goed isoleren van uw woning van belang voor het milieu en uw portemonnee, maar ook hebben sommige isolatiematerialen moeite met de belasting van een zwaar dakterras. Dit gaat mogelijk ten koste van de beloopbaarheid.

PIR-isolatie is een isolatievorm die steeds meer aandacht krijgt vanwege de vele voordelen die PIR isolatie het biedt. PIR-isolatieplaten zijn probleemloos beloopbaar, hebben een hoge belastbaarheid en minstens zo belangrijk: kenmerken zich door uitstekende isolerende eigenschappen. Zowel voor PIR-isolatie als EPDM dakbedekking met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kunt u bij Interexpress terecht.