• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Hoe gaat een totaalrenovatie met EPDM in zijn werk?

Wat houdt totaalrenovatie van een woning in?

Een totaalrenovatie is het vervangen en vernieuwen van alle fundamentele delen van een gebouw of woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van al het leidingwerk en het plaatsen van een nieuwe CV en boiler. Ook compleet nieuwe ramen, deuren en vloeren behoren tot de opties, tenzij je deze uit esthetische overwegingen juist wilt behouden (zoals een granito vloer of glas-in-loodramen).

Zeer belangrijk is ook het opknappen van gevels en het renoveren van het dak. Op dit laatste komen we later in het artikel nog terug, maar belangrijk om nu alvast te weten is dat het dak in ieder geval bij veel oude panden aan vervanging toe is. U hoeft dan niet te kiezen voor dezelfde dakbedekking als eerst, maar kunt juist gaan voor een moderner en duurzamer alternatief.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

De planning van een totaalrenovatie

Een totaalrenovatie neemt doorgaans minstens één jaar in beslag en dat kan oplopen naarmate de renovatie ingrijpender is. Alleen al het kiezen en aan het werk zetten van een goede architect kost tijd en daarom is het verstandig dit zo snel mogelijk na de aankoop in gang te zetten. De architect kan in dat geval ook direct een bouwvergunning voor u aanvragen.

Als de vergunningen en bouwtekeningen in kannen en kruiken zijn, kunt u een aannemer inhuren voor het uitvoerende deel van de werkzaamheden. U kunt voor elke losse klus een eigen specialist inschakelen of juist kiezen voor één groot aannemersbedrijf dat alles kan verzorgen. Belangrijk is om te kiezen voor een partij waarbij u een goed gevoel heeft en er direct sprake is van wederzijds vertrouwen. Interexpress voorziet u hierbij graag van de beste EPDM!

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Zoals gezegd is een van de belangrijkste onderdelen van een totaalrenovatie een eventuele dakrenovatie. De staat van bouwkundige elementen zoals de dakconstructie, dakisolatie en dakbedekking is cruciaal om een prettig woonklimaat te garanderen. Zo zal een verouderde constructie leiden tot veiligheidsrisico’s, een slechte isolatie tot een verminderd wooncomfort met hoge kosten en een kapotte dakbedekking tot vervelende problemen zoals lekkage.

In geval van een plat of licht hellend dak is EPDM dakbedekking vrijwel altijd de beste optie. Na een totaalrenovatie wilt u verzekerd zijn van een woning die tot in lengte van jaren meegaat en dat geldt dus ook voor het gerenoveerde dak. EPDM dakbedekking onderscheidt zich met een levensduur tot wel een halve eeuw en is hiermee dé dakbedekking bij uitstek voor een totaalrenovatie.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress