• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Reparatie van platte daken

Platte daken hebben de naam dat ze gevoelig zijn voor lekkage. Die reputatie is vooral gebaseerd op oudere soorten dakbedekking. Wat voor plat dak u ook heeft – als u een lek ontdekt, is het zaak dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Hieronder leest u verschillende reparatiemethoden voor uiteenlopende soorten dakbedekking.

Oorzaken van lek in plat dak

Om een lekkage in uw platte dak te ontdekken en repareren, is het van belang om eerst de mogelijke oorzaken te begrijpen. Er zijn tal van redenen waarom er na verloop van tijd een scheur of gat in uw dakbedekking kan ontstaan. Weersinvloeden zoals vorst, sneeuwval, opwarming en dooi leiden tot overbelasting, krimp en uitzetting van het materiaal en op den duur hierdoor wellicht tot lekkage.

De exacte plek van de locatie van het lek varieert per dakconstructie, dakbedekking en situatie. Traditioneel kwetsbare plekken zijn dakranden, opstaande randen, regenwaterafvoeren, dakdoorvoeren, lichtkoepels en schoorstenen. Met name dakbedekkingen die nog op asfalt zijn gebaseerd, zijn hier in het bijzonder gevoelig voor.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
hoe-voorkom-ik-blaasvorming-en-luchtbellen-onder-mijn-epdm

Luchtbellen

Luchtbellen onder EDPM voorkomen?

welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Stroken

Luchtdicht bouwen met EPDM?

Daklekkage bij bitumen dakbedekking

Zodra er sprake is van een dak lekkage, raken de dakconstructie en onderliggende isolatiematerialen kwetsbaar voor schade. Hierdoor is het van belang uw dak periodiek te controleren op lekkage en indien noodzakelijk snel te handelen. Met het blote oog is een lekkage soms lastig waar te nemen, dus huur hiervoor eens in de zoveel tijd een specialist in.

Heeft u een lekkage ontdekt in uw dak van bitumen? Dan kunt u kiezen voor het aanbrengen van een bitumen reparatiestrook, glasvlies of bitumen kit op een lekkende naad in de dakbedekking. De optimale reparatiemethode is afhankelijk van uw budget, maar ook veiligheidsoverwegingen spelen een rol in een drukke omgeving aangezien er bij bitumen soms gewerkt wordt met een propaanbrander.

Lekkage bij EPDM dakbedekking

Heeft u dakbedekking van EPDM? Dan is de kans op een lekkage in uw platte dak al een stuk kleiner. De waterdichtheid en elasticiteit van het materiaal zorgen er namelijk voor dat het nauwelijks gevoelig is voor weersinvloeden. Ons product is, mits goed gelegd, ook eigenlijk niet gevoelig voor stormschade. Niet voor niets hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat ons folie een levensduur van wel een halve eeuw heeft.

Is er toch sprake van een lek in de dakbedekking, dan is reparatie met behulp van onze rubberfolie relatief eenvoudig. Zorg voor een droge en vetvrije ondergrond en knip de nieuwe folie met afgeronde hoeken op maat. Gebruik de randen en opstanden contactlijm om de reparatie laag te bevestigen, en de naad werkt u af met onze Sealant kit. Druk deze goed vast en laat het vervolgens drogen. U kunt nu weer decennia vooruit met uw dakbedekking!

Plat dak repareren met EPDM op maat

De EPDM om uw dak weer waterdicht te maken, kunt u op maat bestellen bij Interexpress. In onze webshop kunt u de lengte en breedte doorgeven, en u krijgt het aangeleverd precies zoals u wilt. Daarnaast vind u bij ons de beste lijm en kit, en mocht uw hemelwaterafvoer gelijk aan vervanging toe zijn dan kunt u ook bij ons terecht.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM bodem -en hechtlijm van Interexpress

Bij het leggen van EPDM speelt de lijm dus een belangrijke rol. Zorg er daarom voor dat u de juiste lijm koopt, zodat u hier niet mee de fout in kunt gaan. Gebruik de speciale bodemlijm dan ook voor het verlijmen van grote stukken folie. Deze kan enkelzijdig worden aangebracht. De contactlijm dient te worden gebruikt voor het verlijmen van accessoires zoals randen en opstanden, of bijvoorbeeld een EPDM hemelwaterafvoer. De keuze voor de juiste lijm en het juist verwerken ervan zal ervoor zorgen dat de kans op luchtbellen nihil wordt.

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de lijmsoorten of het leggen van ons product, neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.