• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Reparatie van platte daken

Lek plat dak repareren met EPDM op maat

 • Voordat u begint met uw EPDM te repareren, reinigt u het oppervlak grondig
 • Vervolgens gebruikt u onze (zelfklevende) EPDM strook op de te repareren plek.
 • Gebruik onze EPDM contactlijm en EPDM kit voor een oersterke waterdichte afwerking.
 • Druk deze goed vast en laat het vervolgens drogen. U kunt nu weer decennia vooruit met uw dakbedekking!

Oorzaken van lek in plat dak

Om een lekkage in uw platte dak te ontdekken en repareren, is het van belang om eerst de mogelijke oorzaken te begrijpen. Er zijn tal van redenen waarom er na verloop van tijd een scheur of gat in uw dakbedekking kan ontstaan. Weersinvloeden zoals vorst, sneeuwval, opwarming en dooi leiden tot overbelasting, krimp en uitzetting van het materiaal en op den duur hierdoor wellicht tot lekkage.

De exacte plek van de locatie van het lek varieert per dakconstructie, dakbedekking en situatie. Traditioneel kwetsbare plekken zijn dakranden, opstaande randen, regenwaterafvoeren, dakdoorvoeren, lichtkoepels en schoorstenen. Met name dakbedekkingen die nog op asfalt zijn gebaseerd, zijn hier in het bijzonder gevoelig voor.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Hoe kun je een lekkage ontdekken?

 •  Begin met het controleren van de makkelijk toegankelijke leidingen, ga vervolgens met een keukenpapier of doek langs de zichtbare leidingen heen en let goed op of u ergens vocht voelt.
 •  Geen vocht gevonden? Gebruik dan een gekleurde doek om kalkplekken op te sporen. Kalk is een indicatie dat er water is. Wanneer de lekkage zich diep in het plafond of in de muur bevindt, kan het ook zo zijn dat er zich aan de oppervlakte geen vocht bevindt maar er toch kalkvorming aanwezig is.
 •  Ook kunnen er in sommige gevallen schimmel- of vochtplekken zijn ontstaan door de aanwezigheid van slechte voegnaden bij voorbeeld uw bad of douche. Wanneer u dit uit wilt zoeken kunt u voorzichtig met een mesje langs de voegen gaan, probeer niet te hard te drukken om nieuwe lekkages te voorkomen. Je weet wanneer je mogelijk een lek hebt gevonden als je met je mesje in de voegnaad kan.

Daklekkage bij bitumen dakbedekking

Daklekkage bij bitumen dakbedekking? Wanneer uw bitumen dak lekt, raken de dakconstructie en onderliggende isolatiematerialen kwetsbaar voor schade. Hierdoor is het van belang uw dak periodiek te controleren op lekkage en indien noodzakelijk snel te handelen. Met het blote oog is een lekkage soms lastig waar te nemen, dus huur hiervoor eens in de zoveel tijd een specialist in.

Heeft u een lekkage ontdekt in uw dak van bitumen? Dan kunt u kiezen voor het aanbrengen van een bitumen reparatiestrook, glasvlies of bitumen kit op een lekkende naad in de dakbedekking. De optimale reparatiemethode is afhankelijk van uw budget, maar ook veiligheidsoverwegingen spelen een rol in een drukke omgeving aangezien er bij bitumen soms gewerkt wordt met een propaanbrander.

Lekkage bij EPDM dakbedekking

Heeft u dakbedekking van EPDM? Dan is de kans op een lekkage in uw platte dak al een stuk kleiner. De waterdichtheid en elasticiteit van het materiaal zorgen er namelijk voor dat het nauwelijks gevoelig is voor weersinvloeden. Ons product is, mits goed gelegd, ook eigenlijk niet gevoelig voor stormschade. Niet voor niets hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat ons folie een levensduur van wel een halve eeuw heeft.

EPDM lekkage dicht maken is zeer eenvoudig

De EPDM om uw dak weer waterdicht te maken, kunt u op maat bestellen bij Interexpress. In onze webshop kunt u de lengte en breedte doorgeven, en u krijgt het aangeleverd precies zoals u wilt. Daarnaast vindt u bij ons de beste lijm en kit, en mocht uw hemelwaterafvoer gelijk aan vervanging toe zijn dan kunt u ook bij ons terecht.

Is er toch sprake van een lek in de dakbedekking, dan is reparatie met behulp van onze rubberfolie relatief eenvoudig. Zorg voor een droge en vetvrije ondergrond en knip de nieuwe folie met afgeronde hoeken op maat. Gebruik de randen en opstanden contactlijm om de reparatie laag te bevestigen, en de naad werkt u af met onze Sealant kit. Druk deze goed vast en laat het vervolgens drogen. U kunt nu weer decennia vooruit met uw dakbedekking!

Lekkage dichten met EPDM sealant kit

Onze EPDM-sealant afdichtingskit is speciaal geschikt voor waterdichte reparaties in vochtige omgevingen, bijvoorbeeld bij lekkages in airconditioning of schoorstenen. De EPDM kit is geschikt om te gebruiken op bitumen, OSB platen, (ruw) hout, EPDM, underlayment platen, beton en vele kunststoffen, waaronder PVC.

EPDM bodem -en hechtlijm van Interexpress

Bij het leggen van EPDM speelt de lijm dus een belangrijke rol. Zorg er daarom voor dat u de juiste lijm koopt, zodat u hier niet mee de fout in kunt gaan. Gebruik de speciale bodemlijm dan ook voor het verlijmen van grote stukken folie. Deze kan enkelzijdig worden aangebracht. De contactlijm dient te worden gebruikt voor het verlijmen van accessoires zoals randen en opstanden, of bijvoorbeeld een EPDM hemelwaterafvoer. De keuze voor de juiste lijm en het juist verwerken ervan zal ervoor zorgen dat de kans op luchtbellen nihil wordt.

Heeft u nog vragen over bijvoorbeeld de lijmsoorten of het leggen van ons product, neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress
 • Gebruik maken van EPDM voor gevelbekleding
  Als u uw huis wind- en waterdicht wilt maken, bieden de EPDM stroken van Interexpress dé oplossing. Ontdek hier meer over onze EPDM stroken! Interexpress