Weekend actie! 10% korting!

Ontvang dit weekend bij aanschaf van een EPDM dakpakket 10% korting op uw gehele bestelling!
Gebruik hiervoor kortingscode: interexpress-pakket
(actie geldig tot en met zondag 20 september)

Reparatie van platte daken

Hoe repareer ik een lekkage van mijn platte dak?

Platte daken hebben de naam dat ze gevoelig zijn voor lekkage. Die reputatie is vooral gebaseerd op oudere soorten dakbedekking. Wat voor plat dak u ook heeft – als u een lek ontdekt, is het zaak dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Hieronder leest u verschillende reparatiemethoden voor uiteenlopende soorten dakbedekking.

Oorzaken van lek in plat dak

Om een lekkage in uw platte dak te ontdekken en repareren, is het van belang om eerst de mogelijke oorzaken te begrijpen. Er zijn tal van redenen waarom er na verloop van tijd een scheur of gat in uw dakbedekking kan ontstaan. Weersinvloeden zoals vorst, sneeuwval, opwarming en dooi leiden tot overbelasting, krimp en uitzetting van het materiaal en op den duur hierdoor wellicht tot lekkage.

De exacte plek van de locatie varieert per dakconstructie, dakbedekking en situatie. Traditioneel kwetsbare plekken zijn dakranden, opstaande randen, regenwaterafvoeren, dakdoorvoeren, lichtkoepels en schoorstenen. Met name dakbedekkingen die nog op asfalt zijn gebaseerd, zijn hier in het bijzonder gevoelig voor.

Daklekkage bij bitumen dakbedekking

Zodra er sprake is van een daklekkage, raken de dakconstructie en onderliggende isolatiematerialen kwetsbaar voor schade. Hierdoor is het van belang uw dak periodiek te controleren op lekkage en indien noodzakelijk snel te handelen. Met het blote oog is een lekkage soms lastig waar te nemen, dus huur hiervoor eens in de zoveel tijd een specialist in.

Heeft u een lekkage ontdekt in uw dak van bitumen? Dan kunt u kiezen voor het aanbrengen van een bitumen reparatiestrook, glasvlies of bitumen kit op een lekkende naad in de dakbedekking. De optimale reparatiemethode is afhankelijk van uw budget, maar ook veiligheidsoverwegingen spelen een rol in een drukke omgeving aangezien er bij bitumen soms gewerkt wordt met een propaanbrander.

Lekkage bij EPDM dakbedekking

Heeft u dakbedekking van EPDM? Dan is de kans op een lekkage in uw platte dak al een stuk kleiner. De waterdichtheid en elasticiteit van het materiaal zorgen er namelijk voor dat het nauwelijks gevoelig is voor weersinvloeden. Niet voor niets hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat EPDM folie een levensduur van wel een halve eeuw heeft.

Is er toch sprake van een lek in het EPDM, dan is reparatie met behulp van onze EPDM rubberfolie relatief eenvoudig. Zorg voor een droge en vetvrije EPDM dakbedekking en knip de nieuwe folie met afgeronde hoeken op maat. Gebruik de randen en opstanden EPDM contactlijm om de reparatielaag te bevestigen, de naad werkt u af met onze EPDM kit druk deze goed vast en laat het vervolgens drogen.  U kunt nu weer decennia vooruit met uw EPDM dakbedekking!

Copyright © 2020 InterExpress | Specialist in EPDM Dakpakketten - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen