• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

De eigenschappen van EPDM

Een uitermate veelzijdig materiaal: EPDM rubber. Niet voor niets wordt het dan ook gebruikt voor tal van toepassingen. Bekend is natuurlijk het gebruik van EPDM als dakbedekking. Maar daarnaast wordt het onder meer toegepast bij afdichtingen in de automotive industrie, slangen en transportbanden.

Ideaal voor lucht- en vloeistofdichte toepassingen

De vele eigenschappen van EPDM zoals de duurzaamheid, lange levensduur, weerstand tegen hitte, water, ozon en zonlicht maken het een veel gebruikte soort dakbedekking. Het zijn de unieke technische specificaties van Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer die het materiaal bij uitstek geschikt maken voor luchtdichte en vloeistofdichte toepassingen. De link met deze beloopbare dakbedekking is in dat geval natuurlijk snel gelegd.

Of het nu stortregent of dat er een hittegolf door het land trekt; een dak met  EPDM is vrijwel overal tegen bestand. Het materiaal heeft namelijk een uitzonderlijk hoge stabiliteit ten opzichte van UV-straling en ozon. Voor daken traditioneel schadelijke weersinvloeden zoals extreme hitte of zware regenval laten een dak met EPDM dan ook geheel ongemoeid.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
EPDM-of-DPC-als-waterkeringsfolie

Waterkering

Kiezen voor DPC of EPDM dakbedekking?

welke-dakbedekking-onder-sedumdak

Sedumdak

Welke dakbedekking onder sedum?

Bruikbaar voor reparatie dak en dakgoot

Ook als u een dak heeft dat reeds beschadigd is door weersinvloeden zoals storm, hagel of wind, kunt u EPDM rubber gebruiken om de schade te herstellen. Met name EPDM stroken zijn ideaal voor het water- en winddicht maken van voegen, naden en beschadigingen in uw dak. Ook kunnen deze stroken worden gebruikt om bijvoorbeeld uw dakgoot te repareren.

Het rubber laat zich makkelijk aanbrengen en kan ook uitstekend als loodvervanger worden ingezet. Een nieuwe dakgoot of dakbedekking die met dit materiaal is bekleed, heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. Dit is wetenschappelijk bewezen door onderzoek van het beroemde SKZ-instituut en is ook gebleken in diverse praktijktests.

Beschadigd rubber herstellen

Wanneer u schade heeft aan uw rubber door bijvoorbeeld storm, wind of hagel kunt u dit met EPDM rubber gemakkelijk repareren. EPDM rubber is prima te gebruiken voor het water-en winddicht maken van de schade of lekkage aan uw dak. In combinatie met onze speciale EPDM lijm en EPDM kit is uw dak in no-time weer waterdicht!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

Bijbehorende lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Grote chemische resistentie

Maar EPDM rubber onderscheidt zich met meer voordelige specificaties. Zo kent het materiaal een breed temperatuurbereik van -40 graden Celsius tot maar liefst 130 graden Celsius. Dankzij de uitstekende elasticiteit wordt het rubber nauwelijks aangetast, ook niet wanneer er plotsklaps snelle temperatuurwisselingen optreden.

Ook met de chemische resistentie van het materiaal zit het wel goed. Het rubber kan prima tegen uiteenlopende chemicaliën, oplosmiddelen, logen en zuren en wordt hierdoor vaak toegepast als afsluitingsrubber in sectoren zoals de utiliteitsbouw of machinebouw. 

Wat uw gewenste toepassing ook is: bij Interexpress bent u verzekerd van A-kwaliteit EPDM rubber tegen de beste prijs. EPDM folie bestellen doet u eenvoudig en snel bij Interexpress, u kunt zelf het dakleer leggen. U krijgt het dakleer op maat geleverd, in het dakleer snijden hoeft dus niet. Meer weten? Stel uw vraag via info@interexpress.nl of bel ons vrijblijvend op +31 (0)38 376 0604.