• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Dakgoot repareren met EPDM stroken

Een (zinken) dakgoot repareren doet u gemakkelijk met EPDM, maak de dakgoot eerst goed schoon en leg het folie daarna over het gedeelte dat reparatie nodig heeft. Breng nu onze contactlijm aan op zowel het zink van de dakgoot als de onderkant van de stroken. Werk naden vervolgens af met onze speciale kit.

Dakgoot reparatie EPDM

Uw dakgoot repareert u gemakkelijk met onze (zelfklevende) EPDM stroken. Dankzij onze speciale EPDM lijm en EPDM kit zorgt u voor een waterdichte afwerking van uw dakgoot.

EPDM is een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden voor talloze toepassingen. Het is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor het bekleden van uw dak. Onze stroken lenen zich daarentegen uitsluitend voor het water- en winddicht maken. Denk hierbij aan voegen, naden, kozijnen, gevels en overige aansluitingen in de woning.

Daardoor bent u verzekerd bent van een investering waar u talloze jaren plezier van heeft. Gedurende deze tijd heeft u nauwelijks omkijken naar het onderhoud. Een EPDM dakgoot is namelijk ook nog eens nagenoeg onderhoudsvrij.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-op-het-dak-van-een-bedrijfspand

PIR isolatie

Dak isoleren om geld te besparen?

epdm-met-grind-als-ballast

Grind

EPDM met grind als ballast?

Reparatie dakgoot door plaatsen EPDM

EPDM plaatsen in uw zinken dakgoot kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld wanneer de soldeernaden bijna volledig losgekomen zijn of de scheuren erg groot zijn. In zo`n geval zit er weinig anders op dan de dakgoot volledig te repareren. Wanneer de schade minder ernstig is, behoort ook een gedeeltelijke renovatie tot de mogelijkheden.

Bij een gedeeltelijke repartie hoeven de stroken enkel op de beschadigde plekken aan elkaar gebracht te worden. Met deze methode loopt u wel het risico dat andere plaatsen in het zink na verloop van tijd ook bezwijken; de volledige epdm goot plakken is altijd de beste keuze met het oog op de lange termijn.

Dakgoot lekkage zelf repareren?

Uw dakgoot lekkage zelf repareren is zeer gemakkelijk met EPDM, m.b.v. onze diverse EPDM stroken is dit een klus die u zelf snel uit kunt voeren. Uw dakgoot lekkage zelf repareren met EPDM stroken doet u met een goede EPDM contactlijm, deze lijm brengt u dubbelzijdig aan op zowel de dakgoot als de EPDM strook. Ten slotte werkt u de naden af met onze EPDM sealant kit.

Lijmen van zink op EPDM

Voordat u begint met repareren van de zinken dakgoot, maakt u deze goed schoon en verwijdert u scherpe delen. Vervolgens brengt u de EPDM contactlijm aan op zowel het zink als de EPDM strook.

Welk soort epdm dakgoot reparatieset u ook kiest, het is sterk aan te bevelen om stroken met een dikte van 1,30 millimeter te gebruiken. Dit materiaal van Europese A-kwaliteit biedt meer bescherming voor uw dakgoot. Helemaal in vergelijking met dunnere varianten van bijvoorbeeld 1,00 millimeter.

Ook is het dan bij eventuele werkzaamheden geen probleem om op het materiaal te staan. Verder is een zinken dakgoot bekleden met dit product geen enkel probleem. Onze dakgoot folie is gemakkelijk te verwerken.

De beste manier om de stroken aan te brengen is het gebruik van een goede contactlijm. Breng de lijm bij voorkeur tweezijdig aan op zowel de dakgoot als de stroken. Werk de naden tenslotte af met onze speciale Sealant kit.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

Bijbehorende lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren