HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Dakgoot repareren met EPDM

Zelf uw dakgoot repareren met EPDM

Veel huizen in Nederland bevatten nog verouderde dakgoten van zink. Dit leidt vroeg of laat tot problemen, want door slijtage en scheuren ontstaat onvermijdelijk lekkage. Ook kan op termijn corrosie ontstaan door de veranderlijke weersomstandigheden in ons land. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen en dat betekent tijdige reparatie van uw dakgoot met EPDM.

Dakgoot reparatie EPDM

EPDM is een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden voor talloze toepassingen. EPDM dakbedekking is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor het bekleden van uw dak, terwijl EPDM stroken zich uitsluitend lenen voor het water- en winddicht maken van zaken zoals voegen, naden, kozijnen, gevels en overige aansluitingen in de woning.

Ook kunnen deze stroken prima gebruikt worden om zelf uw oude zinken dakgoot te repareren. Het materiaal staat bekend om zijn uitermate hoge duurzaamheid en weersbestendigheid waardoor u verzekerd bent van een investering waar u talloze jaren plezier van heeft. Gedurende deze tijd heeft u nauwelijks omkijken naar het onderhoud, want EPDM is ook nog eens nagenoeg onderhoudsvrij.

Reparatie dakgoot door plaatsen EPDM

EPDM plaatsen in uw zinken dakgoot kan op verschillende manieren. Wanneer de soldeernaden bijna volledig losgekomen zijn of de scheuren erg groot zijn, zit er weinig anders op dan de dakgoot volledig te repareren. Wanneer de schade minder ernstig is, behoort ook een gedeeltelijke renovatie tot de mogelijkheden.

Bij een gedeeltelijke repartie is het voldoende om de stroken alleen aan te brengen op de beschadigde plekken in de dakgoot. Met deze methode loopt u wel het risico dat andere plaatsen in het zink na verloop van tijd ook bezwijken; een volledige renovatie is altijd de beste keuze met het oog op de lange termijn.

EPDM op zink lijmen

Welk soort reparatie u ook kiest, het is sterk aan te bevelen om EPDM stroken met een dikte van 1,30 millimeter te gebruiken. Dit materiaal van Europese A-kwaliteit biedt meer bescherming voor uw dakgoot dan dunnere varianten van bijvoorbeeld 1,00 millimeter. Ook is het dan bij eventuele werkzaamheden geen probleem om op het materiaal te staan.

De beste manier om de stroken aan te brengen is het gebruik van een goede EPDM lijm zoals onze contactlijm. Breng de lijm bij voorkeur tweezijdig aan op zowel de dakgoot als de stroken en werk de naden af met onze speciale EPDM kit.

Interexpress expert in dakgootreparatie met EPDM

Meer weten over het plaatsen en aanbrengen van de EPDM stroken? Lees onze handleiding voor aanvullende informatie of neem direct contact met ons op. Bel voor telefonisch advies vrijblijvend naar +31 (0)85 065 6810 of stel uw vraag aan een van onze behulpzame medewerkers via [email protected]. Zij kunnen u alles vertellen over dakgoot reparatie met EPDM en alles wat daar bij komt kijken.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen