• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM stroken voor gevels en luchtdicht bouwen

Wilt u de gevel van uw gebouw wind- of waterdicht maken? De gunstig geprijsde EPDM stroken van Interexpress zijn hier bij uitstek geschikt voor. Dankzij de voordelige eigenschappen van EPDM  bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige afdichting van uw gevel die tot in lengte van jaren meegaat.

Stroken in verschillende breedtes en diktes

Een van de zaken die EPDM zo geschikt maakt voor toepassing in de gevelbouw, is de grote elasticiteit van het materiaal. Zeker in Nederland, het land van de veranderlijke weersomstandigheden, komt deze eigenschap goed van pas. Of het nu vriest of er een hittegolf door het land trekt; herhaaldelijk krimpen en uitzetten vormt geen enkel probleem voor dit gevelbekleding folie en resulteert niet in scheuren of breuken.

Ook andere extreme weersomstandigheden zoals zware regenval brengen een met EPDM beklede gevel geen moment in de problemen. EPDM zorgt voor een waterdichte laag. Het materiaal onderscheidt zich door een grote waterdichtheid. Deze zwarte folie gevelbekleding is ideaal om het water buiten de deur te houden. Daarnaast beschermt uw gebouw daarmee tegen uiteenlopende vochtige weerscondities. en inwendige condensatie. Dat is in Nederland bepaald geen overbodige luxe!

De EPDM stroken van Interexpress laten zich gemakkelijk verwerken en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes. Kies uit stroken met een breedte van 100 tot 1000 mm en een dikte van 1,00 of 1,30 mm. De optimale afmetingen zijn afhankelijk van uw toepassing en specifieke wensen. De stroken worden standaard geleverd in een lengte van 20 meter.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
kimfixatie-epdm

Kimfixatie

EPDM en kimfixatie

Aan-welke-kant-moet-ik-EPDM-lijmen

Lijmen

Waar kun je EPDM op verlijmen?

Langdurige en betrouwbare afdichting van uw gebouw

De toepassing van EPDM als gevelbekleding minimaliseert niet alleen de kans op problemen zoals lekkage, maar reduceert ook andere risico’s. De stroken van Interexpress zijn bijvoorbeeld zeer onderhoudsarm. Dit voorkomt niet alleen veel onderhoudswerkzaamheden, maar scheelt u in de loop van de jaren ook flink in de kosten.

Ook voor luchtdicht bouwen, een energiezuinige bouwmethode die tegenwoordig steeds meer de norm wordt, is de toepassing van EPDM ideaal. Het materiaal heeft van zichzelf een uitermate hoge dampdiffusieweerstand en helpt hiermee om in- en exfiltratie van ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. Hierdoor worden ook eventuele vochtproblemen vermeden.

Een van de grootste voordelen van EPDM als bekleding voor uw gevel hebben we nog onbenoemd gelaten en dat is de extreem hoge levensduur. De EPDM stroken van Interexpress gaan wel een halve eeuw mee en verzekeren u hiermee van een langdurige afdichting van uw gebouw, dit maakt het ook goed te gebruiken als ondervorst!

Meer weten over het gebruik van EPDM voor de gevel van uw gebouw? Stel uw vraag via info@interexpress.nl of bel naar +31 (0)38 376 0604.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren