• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
 • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
 • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM stroken voor gevels en luchtdicht bouwen

Stroken in verschillende breedtes en diktes

Een van de zaken die EPDM zo geschikt maakt voor toepassing in de gevelbouw, is de grote elasticiteit van het materiaal. Zeker in Nederland, het land van de veranderlijke weersomstandigheden, komt deze eigenschap goed van pas. Of het nu vriest of er een hittegolf door het land trekt; herhaaldelijk krimpen en uitzetten vormt geen enkel probleem voor dit gevelbekleding folie en resulteert niet in scheuren of breuken.

Ook andere extreme weersomstandigheden zoals zware regenval brengen een met EPDM beklede gevel geen moment in de problemen. EPDM zorgt voor een waterdichte laag. Het materiaal onderscheidt zich door een grote waterdichtheid. Deze zwarte folie gevelbekleding is ideaal om het water buiten de deur te houden. Daarnaast beschermt uw gebouw daarmee tegen uiteenlopende vochtige weerscondities. en inwendige condensatie. Dat is in Nederland bepaald geen overbodige luxe!

De EPDM stroken van Interexpress laten zich gemakkelijk verwerken en zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en diktes. Kies uit stroken met een breedte van 100 tot 1000 mm en een dikte van 1,00 of 1,30 mm. De optimale afmetingen zijn afhankelijk van uw toepassing en specifieke wensen. De stroken worden standaard geleverd in een lengte van 20 meter.

De voordelen van EPDM van Tytane

 • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt in combinatie met isolatie

Langdurige en betrouwbare afdichting van uw gebouw

De toepassing van EPDM als gevelbekleding minimaliseert niet alleen de kans op problemen zoals lekkage, maar reduceert ook andere risico’s. De stroken van Interexpress zijn bijvoorbeeld zeer onderhoudsarm. Dit voorkomt niet alleen veel onderhoudswerkzaamheden, maar scheelt u in de loop van de jaren ook flink in de kosten.

Ook voor luchtdicht bouwen, een energiezuinige bouwmethode die tegenwoordig steeds meer de norm wordt, is de toepassing van EPDM ideaal. Het materiaal heeft van zichzelf een uitermate hoge dampdiffusieweerstand en helpt hiermee om in- en exfiltratie van ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. Hierdoor worden ook eventuele vochtproblemen vermeden.

Een van de grootste voordelen van EPDM als bekleding voor uw gevel hebben we nog onbenoemd gelaten en dat is de extreem hoge levensduur. De EPDM stroken van Interexpress gaan wel een halve eeuw mee en verzekeren u hiermee van een langdurige afdichting van uw gebouw, dit maakt het ook goed te gebruiken als ondervorst!

Meer weten over het gebruik van EPDM voor de gevel van uw gebouw? Stel uw vraag via info@interexpress.nl of bel naar +31 (0)38 376 0604.

EPDM stroken voordelig en in verschillende lengtes

Onze EPDM stroken zijn voordelig en in verschillende lengtes aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

epdm-dakgootpakket

EPDM dakgootpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€35,89 Incl. BTW

epdm-stroken-tegen-optrekkend-of-doorslaand-vocht

EPDM strook 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€16,95 Incl. BTW

Zelfklevende EPDM 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€27,49 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

 • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
  Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
 • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
  Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
 • EPDM op het dak van een schuur leggen
  Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress