• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM stroken tegen optrekkend of doorslaand vocht

Doorslaand vocht, ook bekend als regendoorslag, verwijst naar vocht dat door de buitenste laag van een gebouw dringt en zich vervolgens verspreidt naar de binnenmuren via de spouw. Dit verschijnsel doet zich voornamelijk voor bij buitenmuren die poreus zijn of beschadigd zijn.

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt bestrijden en doorslaand vocht kunt behandelen.

Wat zijn de oorzaken van vocht in muren en rondom kozijnen?

De aanwezigheid van ongewenst vocht in uw huis kent meerdere oorzaken. Wanneer we daklekkage als oorzaak even buiten beschouwing laten, zien we dat vocht vaak via de grond in de muren trekt. Dat doet het bijvoorbeeld via plekken als de fundering of kelder, waarna het omhoog kruipt en vervolgens tot zichtbare vochtplekken in de wanden leidt.

Ook rondom kozijnen is nogal eens vochtvorming te ontwaren en dat is geen toeval. Metalen kozijnen kunnen er namelijk voor zorgen dat warme binnen lucht in aanraking komt met een koud oppervlak. Dit resulteert in condensvorming, waar soms ook sprake van is tijdens zaken als afwassen en douchen. U kunt optrekkend vocht in de meeste gevallen eenvoudig voorkomen door een waterkerende laag aan te brengen in de opbouw vanaf de fundering of in het metselwerk dat in contact staat met de grond. Deze waterdichte barrière kunt u uitstekend creëren met EPDM

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
welk-gereedschap-heb-ik-nodig-bij-het-leggen-van-epdm

Reparatie

Reparatie van platte daken?

Uv straling

Invloed uv straling op EPDM?

Wat zijn de risico’s van optrekkend en doorslaand vocht?

Wellicht heeft u al enige tijd vochtplekken in uw muren, maar heeft u vooralsnog besloten er niets aan te doen. Dat is onverstandig, want naast het esthetische oogpunt is overmatige aanwezigheid van vocht ook vanuit gezondheidsoogpunt zeer onwenselijk in uw woning. Zeker in geval van ziektebeelden zoals astma of reuma, loopt u een groot risico op verergering hiervan.

Ook op het oog onschuldige klachten kunnen veroorzaakt worden door optrekkend of doorslaand vocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chronische verkoudheid. Het kan zomaar zijn dat de klachten bij oplossing van de vochtproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Redenen genoeg dus om van die lelijke vochtplekken in muren en rond kozijnen af te willen.

Oplossing vochtproblemen met EPDM stroken

Er zijn verschillende manieren om uw muren te beschermen tegen optrekkend vocht of om bestaande problemen te verhelpen. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, is het aan te raden al bij het ontwerp van een pand de muren onder vloerniveau te voorzien van foamglas, een drukvaste kunststof slabbe of ingemetselde loodslabbe.

Is dat al geen optie meer en heeft u last van doorslaand vocht in uw bestaande woning? Voorzie de buitenzijde van het buitenspouwblad dan van EPDM-stroken. Deze epdm slab stroken zijn volledig waterdicht, laten zich bijzonder makkelijk aanbrengen en kosten bovendien zeker niet de hoofdprijs. EPDM tegen de gevel is een makkelijke maar veelal effectieve oplossing.

In sommige gevallen kunt u het epdm tegen een muur plakken met behulp van onze epdm knelprofiel. Uiteraard is EPDM waterdicht en hierdoor uitstekend toepasbaar als gevelafdichting aan de binnenzijde in ruimtes zoals kelders.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren