10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM stroken tegen optrekkend of doorslaand vocht

Weinig zaken zijn zo vervelend als optrekkend en doorslaand vocht. Misschien heeft u net een nieuwe woning gekocht en komt u voor de onverwachte verrassing van vochtige muren te staan. Of u merkt dat u steeds meer last krijgt van astmatische klachten door het aanwezige vocht en de bacteriën in uw huidige woning. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u dit kunt bestrijden.

Wat zijn de oorzaken van vocht in muren en rondom kozijnen?

De aanwezigheid van ongewenst vocht in uw huis kent meerdere oorzaken. Wanneer we daklekkage als oorzaak even buiten beschouwing laten, zien we dat vocht vaak via de grond in de muren trekt. Dat doet het bijvoorbeeld via plekken als de fundering of kelder, waarna het omhoog kruipt en vervolgens tot zichtbare vochtplekken in de wanden leidt.

Ook rondom kozijnen is nogal eens vochtvorming te ontwaren en dat is geen toeval. Metalen kozijnen kunnen er namelijk voor zorgen dat warme binnen lucht in aanraking komt met een koud oppervlak. Dit resulteert in condensvorming, waar soms ook sprake van is tijdens zaken als afwassen en douchen. Met al deze mogelijke oorzaken, is het geen verrassing dat vochtproblemen in huizen vaak voorkomen.

Wat zijn de risico’s van optrekkend en doorslaand vocht?

Wellicht heeft u al enige tijd vochtplekken in uw muren, maar heeft u vooralsnog besloten er niets aan te doen. Dat is onverstandig, want naast het esthetische oogpunt is overmatige aanwezigheid van vocht ook vanuit gezondheidsoogpunt zeer onwenselijk in uw woning. Zeker in geval van ziektebeelden zoals astma of reuma, loopt u een groot risico op verergering hiervan.

Ook op het oog onschuldiger klachten kunnen veroorzaakt worden door optrekkend of doorslaand vocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chronische verkoudheid. Het kan zomaar zijn dat de klachten bij oplossing van de vochtproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Redenen genoeg dus om van die lelijke vochtplekken in muren en rond kozijnen af te willen.

Oplossing vochtproblemen met EPDM stroken

Er zijn verschillende manieren om uw muren te beschermen tegen optrekkend vocht of om bestaande problemen te verhelpen. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, is het aan te raden al bij het ontwerp van een pand de muren onder vloerniveau te voorzien van foamglas, een drukvaste kunststof slabbe of ingemetselde loodslabbe.

Is dat al geen optie meer en heeft u last van doorslaand vocht in uw bestaande woning? Voorzie de buitenzijde van het buitenspouwblad dan van EPDM-stroken. Deze stroken zijn volledig waterdicht, laten zich bijzonder makkelijk aanbrengen en kosten bovendien zeker niet de hoofdprijs. Ook is EPDM uitstekend toepasbaar als gevelafdichting aan de binnenzijde in ruimtes zoals kelders.

Interexpress EPDM systemen

Interexpress heeft door jarenlange ervaringen gelukkig expertise opgebouwd in het gebruik van EPDM. Wij hebben daarom een uitgebreid assortiment met hierin EPDM, PIR-isolatie, EPDM lijm en kit en de nodige EPDM toebehoren en accessoires. Op die manier kunnen wij u bij elke klus van dienst zijn, en bij vragen kunnen we u van gepast advies voorzien. Neem eens vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen