• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Stormschade aan uw dak

Wordt stormschade vergoed door verzekeraar?

Een schrale troost voor als u wordt geconfronteerd met stormschade is dat de verzekering dit in de meeste gevallen dekt. Stormschade aan uw pand kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunt u geconfronteerd worden met omgevallen bomen nabij uw pand. Bomen die omvallen tijdens een storm kunnen een behoorlijke schade veroorzaken aan uw woning, schuur of bedrijfspand. Daken, gevels, dakgoten en ramen kunnen behoorlijk beschadigd worden door omvallende bomen. Tegen omvallende bomen kunt u dan helaas ook weinig doen. Ook grote zware vallende takken kunnen uw woning, bedrijfspand of schuur ernstig beschadigen. Maar helaas valt tegen dit natuurgeweld ook weinig te doen om de schade te beperken. Als de bomen in uw eigen tuin staan kunt u schade uiteraard wel deels voorkomen door tijdig uw bomen te snoeien en zieke bomen te vellen.

Stormschade aan uw dak

Stormschade aan het dak, helaas komt het regelmatig voor. Zeker de afgelopen week met de westerstorm die over Nederland en België raasde. Van dakpannen, daktegels, golfplaten, en zonnepanelen tot volledige platte daken alles werd verplaatst door de wind alsof het niets is. Zoals al eerder besproken kunnen we stormen niet voorkomen maar kunnen we eventuele schade en gevolgschade wel zodanig beperken.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Dakschade zoveel mogelijk voorkomen

Om uw dak een eerlijke kans te geven tegen zware weersinvloeden zoals een storm is onderhoud en een goede en juiste bevestiging van groot belang. Dakpannen, golfplaten en zonnepanelen dienen goed bevestigd te worden met de juiste beugels, schroeven en bevestigers. Onjuiste bevestiging kan ernstige gevolgen hebben voor uw dak.

EPDM dakbedekking goed verlijmen en monteren

Ook een een EPDM dak dient op de juiste wijze bevestigd te worden om een stevige storm te kunnen doorstaan. Onze dakbedekking is zeer stormbestendig als dak materiaal maar dan dient het net als alle dak materialen wel op de juiste manier te worden verwerkt. Gebruik altijd de bijbehorende en voorgeschreven lijmen en kitten van de fabrikant en hou u aan de richtlijnen van de fabrikant. Niet alleen kunt u zo een dergelijke storm en dakschade mogelijk voorkomen maar houd u ook uw verzekeraar tevreden. Verzekeraars eisen een degelijke bevestiging van uw dakbedekking conform voorschriften van de fabrikant en bij afwijking hiervan loopt u het risico dat uw dak wordt afgekeurd bij schade of gevolgschade met alle gevolgen van dien.

Zo komt het regelmatig voor dat een ondeugdelijk bevestigd dak loskomt en vervolgens een gevaarlijk projectiel wordt waardoor bijvoorbeeld het pand van uw buren ernstig wordt beschadigd. Dergelijke schades zijn vaak complex en u moet er niet aan denken dat u voor de schade mag opdraaien. Het is dan ook erg fijn als alles door de verzekeraar wordt vergoed.

Wilt u meer weten of een persoonlijk advies over het zoveel mogelijk voorkomen van storm en gevolgschade of het juist gebruiken van EPDM neem dan contact met Interexpress op via info@interexpress.nl of via +31 (0)85 065 6810.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress