• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Stormschade aan uw dak

Stormschade, de afgelopen dagen kan het u niet ontgaan zijn. Veel mensen werden er helaas mee geconfronteerd. Veel mensen zijn overvallen door de zware storm die Nederland en omringende Europese landen in zijn greep had. Een storm kunnen we helaas niet voorkomen en zeker zware stormen zullen de komende jaren meer hun kop opsteken in Nederland door het veranderende klimaat. Wel kunnen we sommige gevallen van stormschade aan bijvoorbeeld uw dak deels voorkomen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over het voorkomen en de gevolgen van een stormschade aan uw woning, schuur of bedrijfspand.

Wordt stormschade vergoed door verzekeraar?

Een schrale troost voor als u wordt geconfronteerd met stormschade is dat de verzekering dit in de meeste gevallen dekt. Stormschade aan uw pand kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunt u geconfronteerd worden met omgevallen bomen nabij uw pand. Bomen die omvallen tijdens een storm kunnen een behoorlijke schade veroorzaken aan uw woning, schuur of bedrijfspand. Daken, gevels, dakgoten en ramen kunnen behoorlijk beschadigd worden door omvallende bomen. Tegen omvallende bomen kunt u dan helaas ook weinig doen. Ook grote zware vallende takken kunnen uw woning, bedrijfspand of schuur ernstig beschadigen. Maar helaas valt tegen dit natuurgeweld ook weinig te doen om de schade te beperken. Indien de bomen in uw eigen tuin staan kunt u schade uiteraard wel deels voorkomen door tijdig uw bomen te snoeien en zieke bomen te vellen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-beschermen-tegen-diverse-weersomstandigheden

Weersinvloeden

EPDM beschermen tegen het weer?

epdm-op-een-plat-schuurdak

Schuurdak

EPDM op een plat schuurdak?

Stormschade aan uw dak

Stormschade aan het dak, helaas komt het regelmatig voor. Zeker de afgelopen week met de westerstorm die over Nederland en België raasde. Van dakpannen, daktegels, golfplaten, en zonnepanelen tot volledige platte daken alles werd verplaatst door de wind alsof het niets is. Zoals al eerder besproken kunnen we stormen niet voorkomen maar kunnen we eventuele schade en gevolgschade wel zodanig beperken.

Dakschade zoveel mogelijk voorkomen

Om uw dak een eerlijke kans te geven tegen zware weersinvloeden zoals een storm is onderhoud en een goede en juiste bevestiging van groot belang. Dakpannen, golfplaten en zonnepanelen dienen goed bevestigd te worden met de juiste beugels, schroeven en bevestigers. Onjuiste bevestiging kan ernstige gevolgen hebben voor uw dak.

EPDM dakbedekking goed verlijmen en monteren

Ook een een EPDM dak dient op de juiste wijze bevestigd te worden om een stevige storm te kunnen doorstaan. Onze dakbedekking is zeer stormbestendig als dak materiaal maar dan dient het net als alle dak materialen wel op de juiste manier te worden verwerkt. Gebruik altijd de bijbehorende en voorgeschreven lijmen en kitten van de fabrikant en hou u aan de richtlijnen van de fabrikant. Niet alleen kunt u zo een dergelijke storm en dakschade mogelijk voorkomen maar houd u ook uw verzekeraar tevreden. Verzekeraars eisen een degelijke bevestiging van uw dakbedekking conform voorschriften van de fabrikant en bij afwijking hiervan loopt u het risico dat uw dak wordt afgekeurd bij schade of gevolgschade met alle gevolgen van dien.

Zo komt het regelmatig voor dat een ondeugdelijk bevestigd dak loskomt en vervolgens een gevaarlijk projectiel wordt waardoor bijvoorbeeld het pand van uw buren ernstig wordt beschadigd. Dergelijke schades zijn vaak complex en u moet er niet aan denken dat u voor de schade mag opdraaien. Het is dan ook erg fijn als alles door de verzekeraar wordt vergoed.

Wilt u meer weten of een persoonlijk advies over het zoveel mogelijk voorkomen van storm en gevolgschade of het juist gebruiken van EPDM neem dan contact met Interexpress op via info@interexpress.nl of via +31 (0)85 065 6810.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren