• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
  • Express levering op locatie gratis vanaf €395
  • Veilig betalen en snel verzonden

EPDM op het dak van een bedrijfspand

Heeft uw bedrijfspand een nieuw dak nodig, of laat u een nieuw pand bouwen en twijfelt u over de dakbedekking? Neem dan EPDM eens in overweging. EPDM is geschikt voor alle oppervlakten zowel groot als klein, is duurzaam en kostenbesparend. Meer weten? Lees er alles over in dit artikel.

EPDM voor renovatie of nieuwbouw

Wilt u een bedrijfspand of loods met plat dak voorzien van een nieuwe dakbedekking, dan is zoals gezegd EPDM een prima keuze. Omdat EPDM in de meeste gevallen gewoon over de oude dakbedekking gelegd kan worden, scheelt dat al in tijd en kosten. Zo is EPDM dakbedekking een goed alternatief voor bitumen dakbedekking. Daarnaast weet u zeker dat u tientallen jaren niet meer aan renovatie hoeft te denken, want dit materiaal gaat minstens 50 jaar mee.

Laat u een nieuw bedrijfspand of hal neerzetten, investeer dan zeker in een goed dak! Helemaal in combinatie met PIR isolatieplaten is dit namelijk een duurzame oplossing. Want niet alleen gaat deze dakbedekking dus minimaal 50 jaar mee, als u goed isoleert hoeft u minder te stoken en dat merkt u weer op uw energienota. Daarnaast is EPDM dakbedekking met zonnepanelen een uitstekende en duurzame oplossing, op deze manier kunt u veel geld besparen.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
wanneer-ik-het-best-epdm-leggen

Zelf leggen

Wanneer EPDM dakbedekking leggen?

hoeveel-kost-epdm

Kosten

Hoeveel kost EPDM dakbedekking?

EPDM aanbrengen op grote oppervlakken

Ook voor grote bedrijfspanden is EPDM dakbedekking een optie. Bij Interexpress is EPDM dakbedekking te bestellen van maximaal 9 meter breed tot wel 30 meter lang. Op deze manier kunt u snel grote oppervlaktes voorzien van dakbedekking. Wanneer u meerdere folierollen moet gebruiken om een groot dakvlak te bedekken moet de overlap minimum een 15 cm zijn.

De eerste 10cm moet tweezijdig met een contactlijm verlijmd worden en met een aandrukrol stevig worden aangerold. Daarna kunt u voor de laatste 5cm kit aanbrengen welke ook met een aandrukroller wordt verspreid tussen de twee dichtingen zodat een waterdichte naad ontstaat. Dit is nodig omdat na enkele jaren de lijm niet meer voldoende is.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

Alle lijmen

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM ook geschikt voor groendak of met ballast

Wilt u het nieuwe dak voorzien van grind, dan kan dat prima met EPDM als ondergrond. Het voordeel van grind op het dak is dat u alleen de randen tweezijdig hoeft te lijmen, omdat het grind ervoor zorgt dat de dakbedekking op zijn plaats blijft. 

Helemaal van deze tijd zijn zogenaamde groen -of sedumdaken. Omdat EPDM wortelwerend is, is dit materiaal prima te gebruiken als ondergrond. Er van uitgaande dat de dakconstructie goed is, is EPDM beloopbaar en dat zorgt ervoor dat de planten of het gras makkelijk op het dak aangebracht kan worden, en kan worden onderhouden.

Interexpress; EPDM voor grote oppervlaktes

Bij Interexpress koopt u de EPDM dakbedekking op maat, wat het extra makkelijk maakt om het te leggen. Daarnaast kunt u ook voor alle andere benodigdheden bij ons terecht. EPDM lijm en kit, hemelwaterafvoeren, ontluchtingen, EPDM gereedschap en PIR isolatie, u vindt het in onze betrouwbare webshop. Ook proberen we voor u de kosten van een epdm plat dak zo scherp mogelijk te houden. Heeft u nog advies nodig over bijvoorbeeld het type ondergrond of het materiaal EPDM zelf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een team van specialisten zit voor u klaar!