10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM met grind als ballast

EPDM is een flexibele rubberen dakbedekking, die op elke gewenste maat te bestellen is. Hierdoor is het dak snel en gemakkelijk waterdicht te maken. Een EPDM dak is onderhoudsvriendelijk en zéér duurzaam, met een verwachte levensduur van meer dan 50 jaar, helemaal als u kiest voor EPDM met grind als ballast.

EPDM met ballast is duurzaam

EPDM folie kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Dit kan door middel van verlijming, maar ook door middel van het aanbrengen van ballast zoals grind of terrastegels. EPDM met ballast is de meest duurzame toepassing. Een kimfixatie voorkomt dat de EPDM dakbedekking los komt in de hoeken, dit kunt u doen door EPDM contactlijm te gebruiken. De EPDM folie bij het toepassen van ballast niet gehecht aan de ondergrond, waardoor er nog minder snel beschadigingen of scheuren ontstaan. Tevens zorgt de ballast van grind ervoor dat warmte en Uv-straling worden weerkaatst, zodat het EPDM nog minder snel verouderd.

Grind als ballast op EPDM kan echter alleen worden toegepast als de constructie van het gebouw is berekend op het extra gewicht van de ballast laag. Ook is het wel noodzakelijk om de ballast laag regelmatig te reinigen.

Grind op het EPDM is kostenbesparend

EPDM los op het dak plaatsen en gebruik maken van ballast, is vaak ook een kostenbesparende keuze. Als u kiest voor EPDM dakbedekking op maat, krijgt u een groot EPDM membraam. Interexpress gebruikt uitsluitend Europees EPDM, dus een primer is niet nodig. Wat wel nodig is, is voldoende lijm om het volledige oppervlakte te verlijmen. Hoewel dit enkelzijdig kan, kunnen de kosten van EPDM lijm behoorlijk oplopen. Als u EPDM folie op rol koopt, zijn er meer naden om te verlijmen. Aangezien dit dubbelzijdig dient te gebeuren, moet u ook rekening houden met meer dan voldoende lijm. Daarom kunt u om kosten te besparen, kiezen voor bijvoorbeeld grind als ballast. U dient de randen dan nog wel te verlijmen, maar verder is het grind meer dan voldoende om het EPDM netjes op zijn plek te laten liggen.

Welke grindsoort is geschikt op een EPDM dak

Niet alle soorten grind zijn geschikt als ballast op uw EPDM dakbedekking. Ook dient u rekening te houden met de laagdikte. Als u een laag grind aanhoudt van 3 tot 4 centimeter waait het grond niet weg, en blijft het EPDM stevig op zijn plaats. Deze soorten grind zijn het meest geschikt:

  • Alpengrind
  • Cordoba Grind
  • Flat Pebbles stenen
  • Moraine Grind
  • Nero Ebano Grind
  • Kasteelgrind
  • Nordic Grey Grind

Houdt er rekening meer dat 1 m³ grind ongeveer 1,6 ton weegt, ofwel 1600 kg.

Grind als ballast op EPDM ideaal in ons klimaat

De slijtage van een plat of licht hellend dak is in grote mate afhankelijk van de weersomstandigheden. In de zomer kan de temperatuur op een onbelast dak oplopen tot wel 80 graden Celsius. Tevens is regen van invloed op hoelang een dak meegaat. Want als er water op het dak blijft staan, is er meer kans op lekkage met alle gevolgen van dien.

Daarom is de combinatie van EPDM met grind zo ideaal. EPDM is van zichzelf al Uv-bestendig en kan hoge temperaturen verdragen. Als u zorgt dat de waterafvoer in orde is, is er ook geen sprake van plassen op het dak, dus heeft u geen last van lekkage. Legt u grind op het dak, dan wordt de Uv-straling weerkaatst, en heeft de dakbedekking nog minder te lijden. Ook biedt het grind een kleine mate aan isolatie, want het zal binnen iets minder warm worden.

EPDM dakbedekking kopen

Aan grind of kiezels kunnen wij van Interexpress u niet helpen. Waar we u wel mee kunnen helpen, is eersteklas Europees EPDM. Ons EPDM bevat geen talk en is daardoor direct te gebruiken. Gaat u niet voor grind als ballast maar wilt u gewoon verlijmen, dan hebben wij alle juiste EPDM lijm en kit in huis. Daarnaast voorzien wij in EPDM hemelwaterafvoeren en daktrimmen, en kunt u ook bij ons terecht voor PIR dakisolatieplaten. Heeft u nog vragen over dit materiaal of de toepassing er van, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen