• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM, PVC of bitumen dakbedekking bestellen?

Een goede dakbedekking is een basisvoorwaarde om uzelf en uw inboedel te beschermen tegen de veranderlijke weersomstandigheden in Nederland. Van een Elfstedentocht in de winter tot een hittegolf in de zomer: de temperaturen in ons kikkerland schommelen nogal eens tussen twee uitersten. Er worden daarom behoorlijk wat eisen aan een modern dak gesteld.

Bent u voor uw platte dak op zoek naar bedekking die voldoet aan deze criteria? Dan heeft u onder meer de keuze uit PVC, bitumen en EPDM dakbedekking op maat. In dit artikel vergelijken we de verschillende soorten met elkaar en bespreken we de voordelen en nadelen. Zo weet u precies welk type dakbedekking voor uw situatie het meest geschikt is.

Nadelen van PVC-dakbedekking

  • PVC heeft minimaal jaarlijks onderhoud nodig
  • PVC heeft een kortere levensduur dan EPDM
  • De verwerking van PVC dakbedekking is een stuk lastiger en tijdrovender dan bij EPDM dakbedekking
  • De kwaliteit van PVC dakbedekking neemt na verloop van tijd sneller af

Welke dakbedekking is bestand tegen temperatuurverschillen

De bovengenoemde typen dakbedekking reageren allen verschillend op externe temperatuurveranderingen. Bitumen heeft de eigenschap om zachter te worden bij hitte en harder bij kou, iets wat in principe onwenselijk is. Bitumensoorten met toegevoegde SBS of APP weten dit enigszins te compenseren met een iets verhoogde levensduur.

PVC dakbedekking biedt zo zijn eigen voordelen, want dankzij de UV-bestendigheid van dit vaak wit gekleurde materiaal blijft de binnentemperatuur onder warme omstandigheden iets lager dan bij bitumen.

De onbetwiste koning op het gebied van bestendigheid tegen temperatuurverschillen is echter EPDM. Deze rubberen dakbedekking is van nature zeer elastisch, waardoor zowel winterse als zomerse weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de levensduur ervan. Een EPDM dak is dan ook een uitstekende investering in de toekomst.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-lijm

Lijmen

Ultrasterkte lijmen?

Zelf leggen

EPDM op bitumen plaatsen?

Verschillende soorten kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten en types maar kunnen in hoofdlijnen ondergebracht worden onder deze soorten:

  • EPDM: EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer)
  • ECB: Etheen Copolymeer Bitumen
  • PVC: Poly Vinyl Chloride
  • TPO: Thermoplastische Elastomeer op Olefinbasis

Dak met EPDM: waterdicht en geen onderhoud

Ook op het gebied van onderhoud gooit EPDM hoge ogen. Daar waar PVC en bitumen daken bij voorkeur elk jaar opnieuw gecontroleerd moeten worden op zaken zoals algen, mos en slijtage, blijft een EPDM dak altijd schoon omdat het geen goede levensbodem vormt voor organismen. Zo heeft u nauwelijks onderhoud aan uw dak en bespaart u op de lange termijn veel tijd en geld. Ook van bitumen dakbedekking en pvc dakbedekking is de levensduur een stuk korter dan die van EPDM, dit EPDM folie gaat namelijk wel 50 jaar mee.

EPDM of Bitumen

EPDM is in veel gevallen goedkoper dan bitumen, het kan op maat worden gemaakt en als één geheel op het dak worden geplaatst door een handige doe-het-zelver op dakprofesional

Een groot verschil tussen bitumen en EPDM is de prijs, EPDM is duurder dan bitumen in de aanschaf maar EPDM heeft een veel langere levensduur. Hierdoor is EPDM relatief gezien goedkoper dan bitumen.

Daarnaast wordt EPDM gewoon op maat geleverd en is het door u zelf gemakkelijk te leggen. Net als EPDM zijn bitumen en PVC waterdicht, maar wel met een belangrijk verschil: EPDM wordt vóór de plaatsing namelijk al op maat gemaakt. Dit resulteert in minder naden, waardoor het risico op lekkage bij dit materiaal verreweg het kleinst is.

EPDM of PVC

PVC heeft een levensduur van zo`n 25 tot 30 jaar, dit verschilt wel per dikte folie dat u kiest. EPDM heeft een veel langere levensduur van wel 50 jaar, daarnaast is de verwerking van EPDM een stuk gemakkelijk omdat u het gewoon op maat kunt bestellen. Ook wordt EPDM gewoon op het dak verlijmt, dit kan ook nog eens op vrijwel alle ondergronden met onze speciale EPDM lijm en EPDM kit. Het leggen van EPDM is een klus die u gewoon zelf kunt uitvoeren m.b.v. onze meegeleverde montagehandleiding!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

EPDM of dakleer

EPDM is relatief gezien vaak goedkoper dan dakleer vanwege de langere levensduur van EPDM. Daarnaast wordt EPDM gewoon op maat geleverd en is het door u zelf gemakkelijk te leggen. Net als EPDM zijn dakleer en PVC waterdicht, maar wel met een belangrijk verschil: EPDM wordt vóór de plaatsing namelijk al op maat gemaakt. Dit resulteert in minder naden, waardoor het risico op lekkage bij dit materiaal verreweg het kleinst is.

Conclusie: EPDM dakbedekking de beste keuze

Gezien de vele voordelen van EPDM is de conclusie duidelijk: dit materiaal vormt de beste dakbedekking voor uw platte dak. Bij Interexpress profiteert u bovendien van een zeer gunstige EPDM prijs. Wilt u meer informatie over het plaatsen van een EPDM dak of heeft u bepaalde vragen over uw EPDM dakpakket? Neem dan contact op met een van onze specialisten via info@interexpress.nl of bel ons op +31 (0)38 376 0604.