10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM, PVC of bitumen dakbedekking bestellen?

EPDM, PVC of bitumen dakbedekking kopen?

Een goede dakbedekking is een basisvoorwaarde om uzelf en uw inboedel te beschermen tegen de veranderlijke weersomstandigheden in Nederland. Van een Elfstedentocht in de winter tot een hittegolf in de zomer: de temperaturen in ons kikkerland schommelen nogal eens tussen twee uitersten. Er worden daarom behoorlijk wat eisen aan een modern dak gesteld.

Bent u voor uw platte dak op zoek naar bedekking die voldoet aan deze criteria? Dan heeft u onder meer de keuze uit PVC, bitumen en EPDM dakbedekking op maat. In dit artikel vergelijken we de verschillende soorten met elkaar en bespreken we de voordelen en nadelen. Zo weet u precies welk type dakbedekking voor uw situatie het meest geschikt is.

Welke dakbedekking is bestand tegen temperatuurverschillen?

De bovengenoemde typen dakbedekking reageren allen verschillend op externe temperatuurveranderingen. Bitumen heeft de eigenschap om zachter te worden bij hitte en harder bij kou, iets wat in principe onwenselijk is. Bitumensoorten met toegevoegde SBS of APP weten dit enigszins te compenseren met een iets verhoogde levensduur.

PVC biedt zo zijn eigen voordelen, want dankzij de UV-bestendigheid van dit vaak wit gekleurde materiaal blijft de binnentemperatuur onder warme omstandigheden iets lager dan bij bitumen.

De onbetwiste koning op het gebied van bestendigheid tegen temperatuurverschillen is echter EPDM. Deze dakbedekking is van nature zeer elastisch, waardoor zowel winterse als zomerse weersomstandigheden nauwelijks invloed hebben op de levensduur ervan. Een EPDM dak is dan ook een uitstekende investering in de toekomst.

EPDM dak: waterdicht en geen onderhoud

Net als EPDM zijn bitumen en PVC waterdicht, maar wel met een belangrijk verschil: EPDM wordt vóór de plaatsing namelijk al op maat gemaakt. Dit resulteert in minder naden, waardoor het risico op lekkage bij dit materiaal verreweg het kleinst is.

Ook op het gebied van onderhoud gooit EPDM hoge ogen. Daar waar PVC en bitumen daken bij voorkeur elk jaar opnieuw gecontroleerd moeten worden op zaken zoals algen, mos en slijtage, blijft een EPDM dak altijd schoon omdat het geen goede levensbodem vormt voor organismen. Zo heeft u nauwelijks onderhoud aan uw dak en bespaart u op de lange termijn veel tijd en geld.

Conclusie: EPDM dakbedekking de beste keuze

Gezien de vele voordelen van EPDM is de conclusie duidelijk: dit materiaal vormt de beste dakbedekking voor uw platte dak. Bij Interexpress profiteert u bovendien van een zeer gunstige EPDM prijs. Wilt u meer informatie over het plaatsen van een EPDM dak of heeft u bepaalde vragen over uw EPDM dakpakket? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel ons op +31 (0)38 376 0604.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen