EPDM rubberen dakbedekking

EPDM rubber: de ideale dakbedekking

Aan dakbedekking worden vaak een aantal belangrijke criteria gesteld. Zo moet het bij voorkeur aantrekkelijk zijn geprijsd, makkelijk te plaatsen, een lange tijd meegaan en bestand zijn tegen uiteenlopende weersinvloeden. Het product dat aan werkelijk al deze eisen voldoet is EPDM rubber dakbedekking met de ideale prijs-kwaliteitverhouding.

De uitstekende eigenschappen van EPDM rubber

EPDM rubber is samengesteld uit een groep van synthetische rubbers of elastomeren, ontstaan uit de polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Het eindresultaat is een rubber dat een aantal unieke eigenschappen bezit. En het zijn juist deze eigenschappen, die EPDM rubber zo geschikt maken als dakbedekking.

Een zeer groot voordeel van EPDM is onder meer de hoge en blijvende elasticiteit (tot wel 400 procent!), over een temperatuurbereik van maar liefst -35 graden Celsius tot +120 graden Celsius. De dakbedekking is hierdoor uitstekend bestand tegen wisselende temperaturen en weersomstandigheden, zoals daar in Nederland nogal eens sprake van is.

Ook de uitzonderlijke bestendigheden tegen een diversiteit aan zaken zoals basen, zuren (onder meer vetzuren), zouten en de complete ongevoeligheid voor UV-straling en ozon verdienen een bijzondere vermelding. Dakbedekking van EPDM rubber onderscheidt zich hierdoor met een zeer lange levensduur van minimaal 50 jaar (en in sommige gevallen zelfs meer).

Europees EPDM rubber: eenvoudig lijmen en plaatsen

Niet alleen de levensduur, maar ook veiligheid en gebruiksgemak zijn van oudsher belangrijke criteria voor dakbedekking. EPDM rubber is zeer eenvoudig te leggen en kan brandveilig conform NEN6050 worden aangebracht. EPDM dakbedekking voldoet hiermee aan alle eisen iets waar bijvoorbeeld een bitumen dakbedekking in veel gevallen niet aan voldoet.

Dat EPDM rubber een hoge veiligheid en duurzaamheid biedt, blijkt daarnaast ook uit de testwaarden van uiteenlopende EPDM daken. Gestelde normen zoals DIN en ASTM worden tijdens metingen telkens weer overtroffen. Bovendien stellen vooraanstaande onderzoeksinstituten zoals Boom en het NIBE dat EPDM tot de meest milieuvriendelijke dakbedekking behoort.

Uitsluitend kwaliteits-EPDM bij Interexpress

Neemt u alleen genoegen met de beste soort EPDM rubber? Kies dan voor de hoge kwaliteit Europees EPDM rubber van Interexpress. Dit is aanzienlijk makkelijker te lijmen en aan te brengen dan Amerikaanse varianten en is ook nog eens een stuk dikker. En met een van onze EPDM dakpakketten bent u direct klaar om te beginnen!

Wilt u aanvullende informatie ontvangen over EPDM rubber of heeft u vragen over uw bestelling? Bel vrijblijvend met onze specialisten via +31 (0)38 376 0604 of stel uw vraag via [email protected].

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen