• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM rubberen dakbedekking voor uw dak

De uitstekende eigenschappen van EPDM rubber

EPDM dakbedekking is samengesteld uit een groep van synthetische rubbers of elastomeren, Dit is ontstaan uit de polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en Dieen Monomeer. Het eindresultaat is een rubber dat een aantal unieke eigenschappen bezit. En het zijn juist deze eigenschappen, die EPDM rubber zo geschikt maken als dakbedekking.

Een zeer groot voordeel van dit rubber EPDM is onder meer de hoge en blijvende elasticiteit. Dit is tot wel 400 procent, over een temperatuurbereik van -35 tot +120 graden Celsius. De dakbedekking is hierdoor uitstekend bestand tegen wisselende temperaturen en weersomstandigheden, En zoals u wellicht wel weet is daar in Nederland nogal eens sprake van.

Ook de uitzonderlijke bestendigheden tegen een diversiteit aan zaken verdienen een bijzondere vermelding. Denk hierbij aanbasen, zuren, zouten en de complete ongevoeligheid voor UV-straling en ozon. Dakbedekking van EPDM rubber onderscheidt zich hierdoor met een zeer lange levensduur. Dit is minimaal 50 jaar en in sommige gevallen zelfs meer.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Europees EPDM rubber: eenvoudig lijmen en plaatsen

Niet alleen de levensduur, maar ook veiligheid en gebruiksgemak zijn van oudsher belangrijke criteria voor dakbedekking. Rubber dakfolie is zeer eenvoudig te leggen voor de doe-het-zelver. Daarnaast kan het brandveilig volgens NEN6050 worden aangebracht. EPDM dakbedekking voldoet hiermee aan alle eisen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld PVC of bitumen dakbedekking. De manier van verwerken is een groot verschil tussen epdm en bitumen.

EPDM rubber biedt voor daken een hoge veiligheid en duurzaamheid. Dit blijkt ook uit de testwaarden van uiteenlopende EPDM daken. Gestelde normen zoals DIN en ASTM worden tijdens metingen telkens weer overtroffen. Bovendien stellen vooraanstaande onderzoeksinstituten zoals Boom en het NIBE dat EPDM tot de meest milieuvriendelijke dakbedekking behoort.

Uitsluitend kwaliteits-EPDM bij Interexpress

Neemt u alleen genoegen met het beste soort EPDM dakfolie? Kies dan voor de hoge kwaliteit Europees EPDM rubber en EPDM lijm van Interexpress. Dit is aanzienlijk makkelijker te lijmen en aan te brengen dan Amerikaanse varianten. Daarnaast is het ook nog eens een stuk dikker.

En met een van onze EPDM dakpakketten bent u direct klaar om te beginnen! In ons assortiment hebben wij ook EPDM rubber kit en epdm rubberen stroken, Deze gebruikt u voor de afwerking en afdichting.

Wilt u aanvullende informatie ontvangen over EPDM folie of heeft u vragen over uw bestelling? Bel vrijblijvend met onze specialisten via +31 (0)38 376 0604 of stel uw vraag via info@interexpress.nl

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress