10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

De duurzaamheid van EPDM

De grote milieuvriendelijkheid van EPDM

Onlangs schreven wij nog over de lange levensduur van EPDM dakbedekking. Deze lange levensduur brengt indirect echter ook nog andere voordelen met zich mee. Dezelfde eigenschappen die ervoor zorgen dat een EPDM dak maar liefst een halve eeuw meegaat, garanderen namelijk een hoge milieuvriendelijkheid. En dat is goed nieuws voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan een betere leefomgeving voor de generaties na ons.

EPDM dakbedekking heeft lage milieubelasting

Het Duitse kunststofcentrum SKZ uit Würzburg, dat in opdracht van het overkoepelende orgaan van de Duitse rubberindustrie (WDK) en de Benelux vereniging van EPDM-producenten (VESP) onderzoek verrichte naar de levensduur van elastomeer EPDM dakbanen, is de levensduurverwachting bij de bepaling van de milieubelasting van eminent belang, omdat de invloed daarvan lineair is.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat EPDM dakbedekking een uitstekende reputatie geniet op het gebied van milieuvriendelijkheid. Uit meerdere onafhankelijke studies door gerenommeerde instituten zoals Boom en het NIBE, blijkt dat deze vorm van dakbedekking voor platte deken in de minste milieubelasting resulteert.

Want in tegenstelling tot andere dak materialen zoals bitumen of roofing, wordt EPDM zonder brander aangelegd, is het uitstekend te recyclen en gaat het zeer lange tijd mee. EPDM folie dat ongecacheerd en ongewapend is, blijkt in de praktijk de minste milieubelasting op te leveren. De milieukosten hiervan zijn dan ook verwaarloosbaar.

EPDM folie: duurzaam en herbruikbaar

Ondanks de grote milieuvriendelijkheid, zijn er uiteraard wel enkele milieueffecten waarneembaar bij de productie en toepassing van EPDM. Met name in de eerste fase van de kringloop is er sprake van processen die invloed hebben op het milieu. Denk hierbij onder meer aan de winning, het transport en de raffinage van aardolie.

Eenmaal in de gebruiksfase aanbeland, stoppen de milieueffecten echter direct. EPDM rubber staat bekend als uitermate duurzaam en gaat maar liefst twee keer zo lang mee als bitumineuze dakbedekkingsmaterialen. Bij een groendak ligt de levensduur zelfs nog hoger. Na gebruik kan EPDM folie tot slot worden hergebruikt of gerecycled.

Interexpress EPDM systemen voor gratis advies

Meer weten over de lage milieubelasting van EPDM of het aanbrengen van de dakbedekking zelf? Neem onze handleiding door of stel uw vraag aan een van onze deskundige medewerkers. Bel vrijblijvend naar +31 (0)38 376 0604 of neem contact met ons op via [email protected].

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen