• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Is EPDM brandbaar?

EPDM is vliegvuurbestendig

Alles over brandveiligheid is in Nederland vastgelegd, zo ook de eisen met betrekking tot vliegvuurbestendigheid. Als u van plan bent om een EPDM dak te gaan maken, is het goed om te weten dat er in de norm NEN 6063 (bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken) is vastgelegd dat de bovenzijde van een dak niet vatbaar mag zijn voor vuur. Oftewel, het dak van een gebouw mag niet direct vlamvatten door vliegvuur uit de omgeving zoals bijvoorbeeld vonken. Dit geldt niet direct voor kleine schuurtjes of veranda’s, maar voor uw eigen veiligheid raden wij aan om hier toch rekening mee te houden.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Is het verwerken van EPDM brandveilig?

In 2009 is er ook een andere NEN-norm ingevoerd, namelijk de NEN 6050 Ontwerpvoorwaarden voor brandveilig werken op daken. Hierin staan regels voor het gebruik van open vuur op daken waaraan moet worden voldaan om de risico’s op brand zo klein mogelijk te maken. Dit is een regelgeving waar vooral dakdekkers mee te maken zullen krijgen, omdat enkele soorten dakbedekking op het dak gebrand dienen te worden. Dat is bij EPDM niet het geval. Ons Europese folie wordt enkel verlijmd op het dak, zonder dat er een brander (dus open vuur) aan te pas komt. Het verwerken van EPDM is dus 100% brandveilig.

Waarom is EPDM vliegvuurbestendig?

Om dit goed uit te leggen, nemen we u mee naar het productieproces van EPDM. Het is een synthetisch rubber, samengesteld uit Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Tijdens het productieproces wordt hier onder andere zwavel en roet aan toegevoegd, zodat het materiaal geschikt is om te dienen als dakbedekking. Om dit voor elkaar te krijgen wordt het materiaal gevulkaniseerd. Tijdens het vulkaniseren wordt er zwavel toegevoegd zodat er bruggen tussen de moleculen ontstaan. Hierdoor ontstaat een soort net structuur die het materiaal elastisch maken. Vervolgens wordt de elastische massa van het rubber gekalandeerd en gevulkaniseerd. Kalanderen betekend dat de massa tussen twee of meer walsen wordt doorgehaald waarbij het wordt gevormd tot folie.

Ons folie is blijvend elastisch en is bestand tegen temperaturen tussen de -35 tot +120 graden Celsius. Dat betekent dus dat het zeker vliegvuurbestendig is. De eenvoudige manier van verwerken zorgt ervoor dat er ook tijdens het plaatsen geen kans op brand ontstaat.

Interexpress; alles voor een kwalitatief dak

Nu u heeft kunnen lezen dat het een goede keuze is om EPDM op uw dak te gebruiken als dakbedekking, wilt u gelijk aan de slag. Dat kan, want als u in onze webshop al uw dak materialen besteld, heeft u het al binnen 1-2 werkdagen in huis. Wij kunnen u voorzien van dakbedekking, de juiste EPDM lijm en kit, hemelwaterafvoeren en ontluchtingen, maar ook PIR dakisolatie en de juiste gereedschappen. Heeft u nog tips of adviezen nodig over het leggen, bekijk dan eens onze duidelijke videohandleiding, of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant