EPDM op hellende daken

EPDM dakbedekking schuin dak

De EPDM dakbedekking van Interexpress is niet alleen geschikt voor een plat dak, maar ook voor licht hellende daken. Een prettige eigenschap, want het hellende dak biedt nog altijd een aantal interessante voordelen ten opzichte van platte alternatieven. Hieronder bespreken we de belangrijkste kenmerken en de manier waarop u hier uw voordeel mee kunt doen.

Voordelen van hellende daken

Het meest in het oog springende kenmerk van een hellend dak is natuurlijk de architectonische vorm. Dit type dak kent vele varianten, waaronder het mansardedak, zadeldak, lessenaars dak en gebogen dak. Niet al deze vormen zijn echter geschikt voor de aanleg van EPDM dakbedekking. Dit wordt onder andere bepaald door de precieze hellingsgraad.

Over het algemeen geldt dat een hellingsgraad onder de 20% betekent dat het dak nog in de categorie ‘licht hellend’ valt. De toepassing van EPDM rubber vormt in dat geval geen enkel bezwaar. Sterker nog: in sommige gevallen ontstaat er een synergetisch effect en versterken de voordelen van EPDM en hellende daken elkaar.

Licht helling heeft energiebesparende effecten

Een hellend dak biedt namelijk, ook wanneer de helling licht is, een aantal specifieke voordelen. Dat begint al op het gebied van aspecten als duurzaamheid en efficiëntie. Een gebouw met een hellend dak kan op compactere wijze worden gebouwd. Er is minder grondoppervlakte nodig, terwijl er méér praktische vloeroppervlakte tot uw beschikking staat.

De compactere bouwwijze heeft ook positieve gevolgen voor het energiegebruik. Zeker in het huidige tijdperk van duurzaamheid en klimaatverandering is dit een belangrijk voordeel. Dit wordt nog eens extra versterkt door het feit dat hellende daken over het algemeen iets eenvoudiger luchtdicht zijn te maken dan platte varianten. Ook weer gunstig op het gebied van energiebesparing!

EPDM en licht hellend dak: een prima combinatie

EPDM is van zichzelf al een zeer effectief waterkerend materiaal. Deze effectiviteit wordt alleen maar vergroot wanneer er sprake is van een lichte helling in het dak. Afhankelijk van de exacte hellingsgraad, wordt meer dan 90% van het water dat valt tijdens een zware regenbui direct van het dak afgevoerd. De combinatie EPDM en schuin dak is dus een prima combinatie!

Ook hebben hellende daken een prima reputatie op het gebied van onderhoud. Een plat dak waar geen EPDM op ligt, is van oudsher nogal eens gevoelig voor scheuren en lekkages. Hellende daken hebben hier doorgaans minder last van, zeker wanneer ze zijn bedekt met EPDM. Hiermee bent u verzekerd van een dak dat nagenoeg onderhoudsvrij is en waarmee u maar liefst een halve eeuw vooruit kunt!

Ga voor de totaaloplossing met EPDM

Nu u de voordelen van EPDM op een hellend dak heeft gelezen, kunt u tot actie overgaan. Als u de afmeting van uw dak weet, kunt u in onze webshop bij een rol EPDM de maat doorgeven, de juiste lijm kiezen, eventuele isolatieplaten selecteren, en uw bestelling afronden. U heeft uw bestelling dan binnen 3 werkdagen in huis, zodat u snel aan de slag kunt. Twijfelt u nog over de montage, neemt u gerust contact op of kijk onze instructievideo.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen