• Iedere werkdag bereikbaar van 08:00 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

EPDM op hellende daken plaatsen

De EPDM dakbedekking van Interexpress is niet alleen geschikt voor een plat dak, maar ook voor licht hellende daken. Een prettige eigenschap, want het hellende dak biedt nog altijd een aantal interessante voordelen ten opzichte van platte alternatieven. Hieronder bespreken we de belangrijkste kenmerken en de manier waarop u hier uw voordeel mee kunt doen.

Voordelen van hellende daken

Het meest in het oog springende kenmerk van een schuin dak met epdm is natuurlijk de architectonische vorm. Dit type dak kent vele varianten, waaronder het mansardedak, zadeldak, lessenaars dak en gebogen dak. Niet al deze vormen zijn echter geschikt voor de aanleg van EPDM dakbedekking. Dit wordt onder andere bepaald door de precieze hellingsgraad.

Over het algemeen geldt dat een hellingsgraad onder de 20% betekent dat het dak nog in de categorie ‘licht hellend’ valt. De toepassing van EPDM rubber vormt in dat geval geen enkel bezwaar. Sterker nog: in sommige gevallen ontstaat er een synergetisch effect en versterken de voordelen van EPDM en hellende daken elkaar.


Houd rekening met een minimale dakhelling van 2%. Als dit niet wordt nageleefd, kan er waterophoping ontstaan, wat kan leiden tot problemen zoals de groei van mos en ophoping van vuil. Bovendien kan stilstaand regenwater extra druk uitoefenen op de dakconstructie.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie
Sterke EPDM daktrimmen online kopen Bij Interexpress vindt u alles voor een EPDM dak, dus ook de benodigdheden om een dak goed af te werken. Wij adviseren dan ook onze speciale EPDM daktrim, maar uiteraard bieden wij ook standaard daktrimmen aan. Denkt u ook gelijk even aan ontluchtingen, EPDM hemelwaterafvoeren en EPDM gereedschap? We hoeven u natuurlijk niet te vertellen dat u bij ons ook terecht kunt voor A-klasse Europese EPDM en PIR dakisolatieplaten. Heeft u nog vragen over onze producten, dan kunt u altijd eens vrijblij

Isolatie

PIR isolatie online kopen?

eindelijk-voorjaar-tijd-om-te-klussen

Klussen

Eindelijk voorjaar: tijd om te klussen!

Licht helling heeft energiebesparende effecten

Een hellend dak biedt namelijk, ook wanneer de helling licht is, een aantal specifieke voordelen. Dat begint al op het gebied van aspecten als duurzaamheid en efficiëntie. Een gebouw met een hellend dak kan op compactere wijze worden gebouwd. Er is minder grondoppervlakte nodig, terwijl er méér praktische vloeroppervlakte tot uw beschikking staat.

De compactere bouwwijze heeft ook positieve gevolgen voor het energiegebruik. Zeker in het huidige tijdperk van duurzaamheid en klimaatverandering is dit een belangrijk voordeel. Dit wordt nog eens extra versterkt door het feit dat hellende daken over het algemeen iets eenvoudiger luchtdicht zijn te maken dan platte varianten. Ook weer gunstig op het gebied van energiebesparing!

EPDM en licht hellend of schuin dak: een prima combinatie

EPDM op een schuin dak aanbrengen is een goede optie. EPDM is van zichzelf al een zeer effectief waterkerend materiaal, maar deze effectiviteit wordt alleen maar vergroot wanneer er sprake is van een lichte helling in het dak. Afhankelijk van de exacte hellingsgraad, wordt meer dan 90% van het water dat valt tijdens een zware regenbui direct van het dak afgevoerd. De combinatie EPDM dakbedekking en schuin dak is dus een prima combinatie!

Ook hebben hellende daken een prima reputatie op het gebied van onderhoud. Een plat dak waar geen EPDM op ligt, is van oudsher nogal eens gevoelig voor scheuren en lekkages. Hellende daken hebben hier doorgaans minder last van, zeker wanneer ze zijn bedekt met dit folie. Hiermee bent u verzekerd van een dak dat nagenoeg onderhoudsvrij is en waarmee u maar liefst een halve eeuw vooruit kunt!

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

Compleet dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren