10% WEEKENDACTIE!

Profiteer direct en ontvang alleen dit weekend nog 10% korting op uw gehele bestelling bij aanschaf van een EPDM dakpakket!

*actie loopt t/m maandag 11 december!

EPDM op het platte dak

EPDM dakbedekking: de beste optie voor uw platte dak

Het platte dak is voor veel woningeigenaren van oudsher een bron van veel problemen. De gebruikte dak materialen in vroeger tijden zorgden voor vervelende zaken als scheuren en lekkages. Het veelvuldig toepassen van EPDM dakbedekking heeft verandering in deze situatie gebracht. In dit artikel gaan we nader in op de voordelen van dit materiaal ten opzichte van alternatieven.

Plat dak vroeger kwetsbare plek in gebouwen

Medio vorige eeuw werd een plat dak gezien als een garantie voor problemen. Dat kwam niet in het minst door de dakbedekking die er destijds voor werd gebruikt: mastiek. Dit materiaal is, in tegenstelling tot moderne dakbedekking zoals EPDM rubber, niet goed bestand tegen wisselende temperaturen en weersomstandigheden.

Zo zorgen kou en sneeuwval ervoor dat het materiaal bros wordt, terwijl het door de teerachtige oorsprong in de felle zomerzon juist enigszins vloeibaar wordt. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe deze veranderlijke staat van de dakbedekking vroeg of laat leidt tot scheuren en lekkages. Ook vanuit gezondheidsoogpunt is mastiek bepaald geen optimale keuze.

Bitumen: beter dan mastiek, slechter dan EPDM

Ongeveer drie decennia geleden kwam er een alternatief voor mastiek op de markt: bitumen. Een bekend materiaal dat ook nu nog veelvuldig wordt gebruikt. Toch zijn er ook nadelen. De levensduur laat nogal eens te wensen over, waardoor veel onderhouds- en reparatiewerkzaamheden zijn vereist. En dat is natuurlijk voelbaar in de portemonnee.

Het vele onderhoud is bovendien niet handig, want bitumen laat zich niet zo eenvoudig aanbrengen als bijvoorbeeld EPDM dakbedekking. Hier is het gebruik van een gasbrander voor nodig, wat risico’s met zich meebrengt en al tal van keren heeft geresulteerd in afgebrande panden. Verzekeraars rekenen hierdoor torenhoge premies voor het dekken van brandschade bij een bitumen dak.

EPDM rubber de beste keuze voor een plat dak

De zwakke punten van mastiek en bitumen zijn precies de sterke punten van EPDM. In tegenstelling tot mastiek is het materiaal nauwelijks gevoelig voor krimpen en uitzetten onder invloed van wisselende temperaturen. En in tegenstelling tot bitumen is EPDM eenvoudig aan te brengen, heeft het een lange levensduur en vereist het weinig onderhoud.

Dit maakt EPDM folie de beste keuze als u op zoek bent naar EPDM dakbedekking op maat voor uw platte dak. Bij Interexpress heeft u de keuze uit een breed aanbod Europese A-kwaliteit EPDM, waardoor u verzekerd bent van een dak waarvan u decennialang plezier heeft. Bovendien betaalt u bij ons de laagste prijs. Meer weten? Stuur een mailtje naar [email protected] of bel ons op +31 (0)38 376 0604.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen