• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Zelf EPDM plaatsen en installeren

EPDM bedekt met grind als ballast

De weerbestendigheid van de dakbedekking op een plat of licht hellend dak wordt sterk beïnvloed door de weersomstandigheden. In de zomer kan de temperatuur op het dak oplopen tot wel 80 graden Celsius. Bovendien heeft regen ook een impact op de levensduur van de dakbedekking. Als water op het dak blijft staan, neemt het risico op lekkage toe, met alle mogelijke gevolgen van dien.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Zelf EPDM leggen: dit zijn de voordelen

Het grootste voordeel van het zelf plaatsen van deze dakbedekking is zonder twijfel de grote kostenbesparing. Het inhuren van een specialist voor het leggen van een dak is namelijk niet altijd goedkoop. Door het zelf te doen, bespaart u geld dat u ook andere zaken kunt besteden. Bij een EPDM dak werkt dit bovendien dubbelop, want het materiaal is van zichzelf al voordelig geprijsd.

Een ander belangrijk voordeel van zelf plaatsen is dat u de volledige controle behoudt. U geeft de klus niet uit handen aan een andere partij en weet hierdoor zeker dat het goed gebeurt. Mits u natuurlijk geen twee linkerhanden heeft! Ga tijdens het leggen secuur te werk, volg de instructies en dan komt het ongetwijfeld in orde.

Met de dakpakketten van Interexpress is zelf een EPDM dak leggen namelijk een fluitje van een cent. Om het nog gemakkelijker te maken, vindt u op onze website een complete handleiding inclusief foto’s. Ook vindt u bij ons nog een video waarin wij demonstreren hoe u in de praktijk het best te werk kunt gaan.

Dakbedekking plaatsen in enkele stappen

In dit artikel plaatsen we alvast een korte samenvatting van de noodzakelijke stappen. Allereerst is het van belang dat u de ondergrond goed voorbereidt. Deze moet onder andere droog, schoon en vetvrij zijn. Anders hecht de lijm niet goed of ontstaat er schade aan uw nieuwe dakbedekking. Dat moet natuurlijk ten koste van alles vermeden worden.

De volgende stap is het zorgvuldig aanbrengen van het materiaal. Vouw de dakbedekking uit over het dak en zorg ervoor dat de folie op gelijke afstand blijft van de dakranden. Rol de bedekking hierna weer voor de helft terug en breng hieronder op het dak een onderbroken lijmlaag aan. Zorg voor een evenwichtige verdeling en druk het folie vervolgens stevig aan.

Let bij de bevestiging van de folie extra goed op de randen. Dit zijn immers de plekken waar problemen zoals lekkage als eerste ontstaan. In onze eerdergenoemde handleiding vindt u meer informatie over dakrandafwerking en andere fijne details.

EPDM dakbedekking voordelig en in verschillende maten

Onze EPDM dakbedekking is voordelig en in verschillende maten aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

EPDM daktotaalpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€149,94 Incl. BTW

EPDM contactlijm voor randen, opstanden en accessoires

€19,95 Incl. BTW

EPDM dakbedekking op maat 1,30mm dikte

Prijzen vanaf

€13,89 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant