• Snelle express levering op locatie, 
  gratis levering boven €395
 • Altijd geholpen door EPDM experts,
  zij staan u graag te woord
 • Op werkdagen voor 14:00 besteld,
  dezelfde dag verzonden

Zelf EPDM plaatsen en installeren

Een van de grote voordelen van EPDM dakbedekking is de grote gebruiksvriendelijkheid. Het materiaal is makkelijk verwerkbaar en laat zich bovendien eenvoudig leggen. Wie een beetje handig is, plaatst dan ook moeiteloos zelf zijn dak. In dit artikel lichten we de voordelen toe en leggen we globaal uit hoe het plaatsen werkt.

Zelf EPDM leggen: dit zijn de voordelen

Het grootste voordeel van het zelf plaatsen van deze dakbedekking is zonder twijfel de grote kostenbesparing. Het inhuren van een specialist voor het leggen van een dak is namelijk niet altijd goedkoop. Door het zelf te doen, bespaart u geld dat u ook andere zaken kunt besteden. Bij een EPDM dak werkt dit bovendien dubbelop, want het materiaal is van zichzelf al voordelig geprijsd.

Een ander belangrijk voordeel van zelf plaatsen is dat u de volledige controle behoudt. U geeft de klus niet uit handen aan een andere partij en weet hierdoor zeker dat het goed gebeurt. Mits u natuurlijk geen twee linkerhanden heeft! Ga tijdens het leggen secuur te werk, volg de instructies en dan komt het ongetwijfeld in orde.

Met de dakpakketten van Interexpress is zelf een EPDM dak leggen namelijk een fluitje van een cent. Om het nog gemakkelijker te maken, vindt u op onze website een complete handleiding inclusief foto’s. Ook vindt u bij ons nog een video waarin wij demonstreren hoe u in de praktijk het best te werk kunt gaan.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie
epdm-beschermen-tegen-diverse-weersomstandigheden

Weersinvloeden

EPDM beschermen tegen het weer?

epdm-op-het-dak-van-een-bedrijfspand

Zelf leggen

Is zelf EPDM leggen moeilijk?

Dakbedekking plaatsen in enkele stappen

In dit artikel plaatsen we alvast een korte samenvatting van de noodzakelijke stappen. Allereerst is het van belang dat u de ondergrond goed voorbereidt. Deze moet onder andere droog, schoon en vetvrij zijn. Anders hecht de lijm niet goed of ontstaat er schade aan uw nieuwe dakbedekking. Dat moet natuurlijk ten koste van alles vermeden worden.

De volgende stap is het zorgvuldig aanbrengen van het materiaal. Vouw de dakbedekking uit over het dak en zorg ervoor dat de folie op gelijke afstand blijft van de dakranden. Rol de bedekking hierna weer voor de helft terug en breng hieronder op het dak een onderbroken lijmlaag aan. Zorg voor een evenwichtige verdeling en druk het folie vervolgens stevig aan.

Let bij de bevestiging van de folie extra goed op de randen. Dit zijn immers de plekken waar problemen zoals lekkage als eerste ontstaan. In onze eerder genoemde handleiding vindt u meer informatie over dakrandafwerking en andere fijne details.

Voordelige EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

Sealant kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren