HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Mastiek en bitumen dakbedekking op het platte dak

Mastiek dakbedekking

Vroeger werd er als dakbedekking voor het platte dak mastiek gebruikt. Mastiek was een soort teerachtige dakbedekking. Veel andere oplossingen dan mastieken dakbedekking waren er dan ook niet om aan te brengen op een plat dak. Een plat dak geeft altijd ellende werd dan ook veelvuldig gezegd. Het was een van de zwakste plekken van een woning met de vele lekkages. Mastiek had voordelen maar ook veel nadelen. Zomers werd het mastiek bijvoorbeeld half vloeibaar en in de winter werd de mastieken dakbedekking bros en kwetsbaar. Mastiek was slecht te repareren en in combinatie met de eerste opkomende dakisolatie was het al helemaal geen goede combinatie.

Toen veel later bleek dat mastiek ook slecht was voor de gezondheid is men eind jaren 70 gestopt met de verwerking en plaatsing van mastieken daken. In Nederland komen we echter wel nog geregeld mastiek tegen. Vaak zijn deze dan al in een verregaande staat van ontbinding.

Bitumen dakbedekking

Vanaf de jaren 80 was de bitumen dakbedekking, ook wel dakleer of app dakbedekking genoemd, veruit de populairste dakbedekking. PVC daken waren ook in opkomst, maar bitumen had de voorkeur bij velen. Het dakleer kon redelijk schoon worden aangebracht met een brander. Bitumen dakbedekking lag dan ook nagenoeg op bijna elk plat dak. Dakleer had wel een nadeel, want het verouderde redelijk snel en met een beetje pech moest binnen de tien jaar het dakleer alweer vervangen door een nieuwe laag bitumen.

Reparatie of vervanging van dakbedekking op het platte dak was dan ook een dure klus omdat je altijd een loodgieter of dakdekker nodig had om de dak lekkage te verhelpen. Een ander nadeel van dakleer was en is dat het met een gasbrander op het dak moest worden aangebracht. Menig plat dak van woning of bedrijfspand heeft hierdoor brandschade opgelopen. De eisen die aan de reparatie van bitumen dakbedekking werden gesteld werden daarom steeds strenger. Al enige jaren is het zelfs verboden om te branden met een gasbrander langs de randen van het dak. Verzekeraars verbieden dit en hebben de premies voor het dekken van brandschade bij aanleg van bitumen dakbedekking torenhoog gemaakt.

Opkomst van EPDM dakbedekking

Omdat beide opties hun nadelen hebben, was er behoefte aan een nieuw type dakbedekking. Dakbedekking die gemakkelijk en veilig aan te brengen was, maar ook duurzaam en niet gevoelig voor lekkage. EPDM bezit al deze kwaliteiten. Interexpress verkoopt daarom al jaren hoge kwaliteit EPDM, en wij vonden dat ook de speciale EPDM lijm en kit, en toebehoren zoals EPDM hemelwaterafvoeren en bijvoorbeeld ontluchtingen niet mochten ontbreken. Als u uw EPDM dakbedekking bij ons koopt, weet u zeker dat u ook voor het totaalplaatje bij ons terecht kunt.

Denk hierbij ook aan onze EPDM dakpakketten. Hier hoeft u op onze website alleen maar de gewenste lengte en breedte aan te geven, en wij doen er precies voldoende lijm, een handleiding en afhankelijk van het pakket de benodigde EPDM hemelwaterafvoer bij.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen