• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:00 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Luchtdicht bouwen met EPDM

Luchtdicht afdichten met EPDM stroken

Een optimale luchtdichtheid wordt pas bereikt als verschillende maatregelen gecombineerd in een pand worden toegepast. Zo is het uiteraard van belang om beschadigingen in het luchtscherm van het gebouw te vermijden, maar is daarnaast het efficiënt afdichten van overgangen noodzakelijk om een goed resultaat te bewerkstelligen.

De gevelconstructie, het metselwerk en kozijnaansluitingen zijn traditioneel minder luchtdichte plekken in een gebouw en moeten daarom goed worden afgedicht. Voor afdichtingen rondom deuren en ramen worden in toenemende mate EPDM-stroken ingezet. Door de water- en luchtdichte eigenschappen vormen deze de ideale oplossing voor elk energiezuinig pand.

Zowel binnen als buiten de dragende constructie

Een van de hoofdredenen van de populariteit van EPDM-stroken op het gebied van luchtdichte afdichting is de veelzijdige inzetbaarheid ervan. Dankzij de unieke kenmerken van EPDM kan het zowel binnen als buiten de dragende constructie worden toegepast. Aan de binnenzijde zal het bijvoorbeeld condensatie van waterdamp vermijden in geval van ongewenste luchtstromen.

Maar ook aan de buitenzijde van een pand, waar door de weersinvloeden nog strengere eisen worden gesteld aan de afdichting, is EPDM een uitstekende optie. Met zijn winddichtheid, UV-bestendigheid en waterkerende vermogen stelt ons product nooit teleur bij zelfs de zwaarste storm en regenval. Zowel bij woningen als zakelijke gebouwen wordt het materiaal hierdoor rond ramen en deuren steeds vaker toegepast.

De voordelen van EPDM van Tytane

  • Op maat geselecteerde EPDM dakbedekking
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Voordelen op het gebied van geluidsvermindering

EPDM geniet vooral bekendheid als afdichtingsmateriaal vanwege zijn lange levensduur en bestendigheid tegen uiteenlopende weersinvloeden. Minder bekend maar net zo effectief is echter de werking op het gebied van geluidsisolatie. In menig gebouw zorgen kieren en spleten namelijk voor verrassend veel doorlekkend geluid.

Het afdichten van deze plekken, onder andere rond deuren en ramen, zorgt ervoor dat er simpelweg minder geluid het gebouw binnenkomt of op zijn minst op een veel lager geluidsniveau. Dat is niet alleen prettig in een particuliere setting, maar ook in een zakelijke omgeving waar gewerkt moet worden. Afdichten met EPDM is dan ook in vrijwel alle gevallen een goede investering.

Luchtdicht bouwen met Interexpress

Nu u op de hoogte bent met alle voordelen van dit mooie product, kunt u op zoek naar goede kwaliteit. Er is namelijk veel tweedehands EPDM op de markt, dat om logische redenen een stuk minder geschikt is om te gebruiken. Daarom levert Interexpress uitsluiten kwalitatief Europees, in de afmeting die u nodig heeft. Naast onze stroken hebben wij namelijk ook dakbedekking op maat, waarbij u dus helemaal zelf aan kunt geven hoeveel u nodig heeft. Daarnaast leveren wij ook alle benodigde lijm en/of kit, zodat u alles in huis heeft om een pand luchtdicht af te werken.

Hoelang gaat een groendak met EPDM mee?

De levensduur van een groendak op EPDM dakbedekking wordt voornamelijk bepaald door het substraat en de vegetatie. Deze dakbedekking gaat van zichzelf tot wel een halve eeuw mee en is in deze context dus nooit de beperkende factor. Maar ook een groendak heeft de potentie om vele decennia mee te gaan.

Om deze potentiële levensduur volledig te benutten, is een professionele aanleg van het substraat en de planten noodzakelijk. Het onderhoud valt bij een extensief groendak vervolgens bijzonder mee. Wel is noodzakelijk om parasitaire en afgestorven planten te verwijderen of vervangen en het dak eenmaal jaarlijks te bemesten met organische meststoffen.

Bij een intensief groendak komt logischerwijs meer onderhoud kijken. Net als bij een reguliere tuin is regelmatig bijhouden en besproeien noodzakelijk. Zeker in droge zomerperioden is extra sproeien bepaald geen overbodige luxe. Beide alle typen groendaken geldt dat goed onderhoud resultaat in een maximale levensduur.

EPDM stroken voordelig en in verschillende lengtes

Onze EPDM stroken zijn voordelig en in verschillende lengtes aan te schaffen. Ook in combinatie met onze pakketten.

Benodigde producten

Bestel direct om morgen in huis te hebben

epdm-dakgootpakket

EPDM dakgootpakket Basic 1,30mm

Prijzen vanaf

€35,89 Incl. BTW

epdm-stroken-tegen-optrekkend-of-doorslaand-vocht

EPDM strook 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€16,95 Incl. BTW

Zelfklevende EPDM 5cm breed, 20 meter lang, 1,30mm dik

€27,49 Incl. BTW

EPDM producten

EPDM dakbedekking

EPDM dakpakketten

EPDM lijm & Kit

PIR isolatie

Dakrandprofielen

Gereedschap en toebehoren

Dit vind je misschien ook interessant

  • Hoe verloopt een totaalrenovatie met EPDM?
    Hier bespreken we totaalrenovatie met EPDM. EPDM is veelzijdig en geschikt voor diverse renovatieprojecten, zoals het dak of de goot van uw gebouw
  • Welke zijde van het EPDM moet ik lijmen?
    Als u nog niet eerder met EPDM heeft gewerkt, begrijpen we dat dit verwarrend kan zijn. Na het lezen van dit artikel bent u er helemaal klaar voor!
  • EPDM op het dak van een schuur leggen
    Als het dak van uw schuur renovatie nodig heeft, is EPDM dakbedekking dé oplossing. Lees meer over dit duurzame materiaal in de blog van Interexpress