HEMELVAARTACTIE 10% KORTING!

Tot en met zondag 29 mei ontvangt u 10% korting op het gehele assortiment. Bestel direct!

Luchtdicht bouwen met EPDM

Een luchtdichte afdichting voor een energiezuinig gebouw

In een tijd waarin milieuvriendelijkheid en energiebesparing een steeds belangrijkere rol spelen, is luchtdicht bouwen een trend die in de bouwsector sterk in opkomst is. Een goede luchtdichtheid verbetert de energiezuinigheid van een gebouw en sluit daarmee uitstekend aan op tal van moderne isolatiemaatregelen.

Luchtdicht afdichten met EPDM stroken

Een optimale luchtdichtheid wordt pas bereikt als verschillende maatregelen gecombineerd in een pand worden toegepast. Zo is het uiteraard van belang om beschadigingen in het luchtscherm van het gebouw te vermijden, maar is daarnaast het efficiënt afdichten van overgangen noodzakelijk om een goed resultaat te bewerkstelligen.

De gevelconstructie, het metselwerk en kozijnaansluitingen zijn traditioneel minder luchtdichte plekken in een gebouw en moeten daarom goed worden afgedicht. Voor afdichtingen rondom deuren en ramen worden in toenemende mate EPDM-stroken ingezet. Door de water- en luchtdichte eigenschappen vormen deze de ideale oplossing voor elk energiezuinig pand.

Zowel binnen als buiten de dragende constructie

Een van de hoofdredenen van de populariteit van EPDM-stroken op het gebied van luchtdichte afdichting is de veelzijdige inzetbaarheid ervan. Dankzij de unieke kenmerken van EPDM kan het zowel binnen als buiten de dragende constructie worden toegepast. Aan de binnenzijde zal het bijvoorbeeld condensatie van waterdamp vermijden in geval van ongewenste luchtstromen.

Maar ook aan de buitenzijde van een pand, waar door de weersinvloeden nog strengere eisen worden gesteld aan de afdichting, is EPDM een uitstekende optie. Met zijn winddichtheid, UV-bestendigheid en waterkerende vermogen stelt EPDM nooit teleur bij zelfs de zwaarste storm en regenval. Zowel bij woningen als zakelijke gebouwen wordt het materiaal hierdoor rond ramen en deuren steeds vaker toegepast.

Voordelen op het gebied van geluidsvermindering

EPDM geniet vooral bekendheid als afdichtingsmateriaal vanwege zijn lange levensduur en bestendigheid tegen uiteenlopende weersinvloeden. Minder bekend maar net zo effectief is echter de werking op het gebied van geluidsisolatie. In menig gebouw zorgen kieren en spleten namelijk voor verrassend veel doorlekkend geluid.

Het afdichten van deze plekken, onder andere rond deuren en ramen, zorgt ervoor dat er simpelweg minder geluid het gebouw binnenkomt of op zijn minst op een veel lager geluidsniveau. Dat is niet alleen prettig in een particuliere setting, maar ook in een zakelijke omgeving waar gewerkt moet worden. Afdichten met EPDM is dan ook in vrijwel alle gevallen een goede investering.

Luchtdicht bouwen met Interexpress

Nu u op de hoogte bent met alle voordelen van EPDM, kunt u op zoek naar EPDM van goede kwaliteit. Er is namelijk veel tweedehands EPDM op de markt, dat om logische redenen een stuk minder geschikt is om te gebruiken. Daarom levert Interexpress uitsluiten kwalitatief Europees EPDM, in de afmeting die u nodig heeft. Naast onze EPDM stroken hebben wij namelijk ook EPDM op maat, waarbij u dus helemaal zelf aan kunt geven hoeveel u nodig heeft. Daarnaast leveren wij ook alle benodigde lijm en/of kit, zodat u alles in huis heeft om een pand luchtdicht af te werken.

Copyright © 2022 InterExpress | Specialist in EPDM - de plek om goedkoop EPDM dakbedekking te kopen