• Advies van experts zij helpen u op werkdagen tot 17:00 uur
 • Express levering op locatie gratis vanaf €395
 • Veilig betalen en snel verzonden

Bescherming tegen Stormschade aan Uw Dak: Tips en Advies

De afgelopen tijd hebben we niet kunnen ontsnappen aan de gevolgen van stormschade. Velen van ons zijn helaas geconfronteerd met de kracht van de storm die Nederland en omliggende Europese landen teisterde. Hoewel we stormen niet kunnen voorkomen, kunnen we in sommige gevallen schade aan bijvoorbeeld uw dak deels voorkomen. In dit artikel verkennen we manieren om stormschade aan uw woning, schuur of bedrijfspand te voorkomen en behandelen we de vergoeding door verzekeraars.

Verzekering en Stormschade

Een kleine troost bij het omgaan met stormschade is dat de verzekering dit in de meeste gevallen dekt. Stormschade kan diverse oorzaken hebben, zoals omgevallen bomen in de buurt van uw pand. Omvallende bomen kunnen aanzienlijke schade aan daken, gevels, dakgoten en ramen veroorzaken. Helaas is er weinig te doen tegen dit natuurgeweld. Schade aan bomen in uw tuin kan deels worden voorkomen door tijdig snoeien en het vellen van zieke bomen.

Stormschade aan het Dak

Stormschade aan het dak is een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens recente stormen zoals de westerstorm die over Nederland en België raasde. Dakpannen, daktegels, golfplaten en zelfs zonnepanelen werden als speelgoed door de wind verplaatst. Hoewel we stormen niet kunnen voorkomen, kunnen we mogelijke schade en gevolgschade wel beperken.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

 • Op maat geleverd
 • Minimaal 50 jaar waterdicht
 • Geschikt i.c.m. isolatie

EPDM

Waterdicht dak met EPDM

nieuw-loodvervanger

Tytane loodvervanger

Loodvervanger voor waterdichte afdichtingen

Voorkomen van Dakschade

Regelmatig onderhoud en een goede bevestiging zijn cruciaal om uw dak te beschermen tegen zware weersomstandigheden, zoals een storm. Dakpannen, golfplaten en zonnepanelen moeten stevig worden bevestigd met de juiste beugels, schroeven en bevestigers. Onjuiste bevestiging kan ernstige gevolgen hebben voor uw dak.

Correcte Bevestiging van EPDM Dakbedekking

Ook EPDM dakbedekking moet op de juiste wijze worden bevestigd om een stevige storm te doorstaan. Hoewel EPDM dakbedekking zeer stormbestendig is, moet het correct worden verwerkt. Het gebruik van aanbevolen lijmen en kitten, conform de voorschriften van de fabrikant, is essentieel. Het niet naleven van deze richtlijnen kan niet alleen leiden tot storm- en dakschade, maar kan ook resulteren in afkeuring door uw verzekeraar bij schade of gevolgschade.

Stormschade aan uw dak?

 1. Identificatie van Stormschade:

Voordat u begint met de reparatie, is het van cruciaal belang om de omvang van de stormschade aan uw dak te identificeren. Inspecteer uw dak zorgvuldig op de volgende mogelijke problemen:

 • Losse of ontbrekende dakpannen
 • Scheuren in de dakbedekking
 • Beschadigde dakgoten en regenpijpen
 • Lekkages in de zolder
 1. Het belang van Snelle Reparatie:

Stormschade kan snel escaleren, vooral als er water het dak binnendringt. Het is essentieel om eventuele schade zo snel mogelijk te repareren om verdere problemen, zoals waterschade aan de interieurs van uw huis, te voorkomen.

 1. EPDM als Duurzame Oplossing:

EPDM is een synthetisch rubber dat veel wordt gebruikt in de bouwindustrie vanwege zijn duurzaamheid en waterbestendige eigenschappen. Het is een uitstekend materiaal voor het repareren van dakschade, vooral bij platte daken. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van EPDM:

 • Waterdichtheid: EPDM staat bekend om zijn uitstekende waterdichtheid. Het vormt een naadloze barrière tegen water, waardoor verdere lekkages worden voorkomen.
 • Duurzaamheid: EPDM is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals UV-straling, hitte, kou en chemicaliën. Hierdoor heeft het een langere levensduur dan veel traditionele dakbedekkingsmaterialen.
 • Eenvoudige Installatie: EPDM is relatief eenvoudig te installeren, wat de reparatietijd kan verkorten. Het kan worden aangebracht met lijm, wat zorgt voor een snelle en effectieve bevestiging.
 1. Stappen voor het Repareren van Dakschade met EPDM:
 • Reinig het Beschadigde Gebied: Verwijder vuil, bladeren en andere rommel van het beschadigde gebied.
 • Voorbereiding van het EPDM-materiaal: U koopt het het EPDM-materiaal op maat, zorg ervoor dat het de beschadigde plek ruim bedekt.
 • Aanbrengen van Lijm: Breng onze speciale EPDM-lijmen aan op het beschadigde dakoppervlak en op het EPDM-materiaal.
 • Plaatsing van het EPDM-materiaal: Leg voorzichtig het EPDM-materiaal op het beschadigde gebied en druk het stevig aan om ervoor te zorgen dat er geen luchtbellen of plooien ontstaan.
 • Afdichting van Naden: Zorg ervoor dat alle naden goed zijn afgedicht met de EPDM kit om volledige waterdichtheid te garanderen.
 • Inspectie: Controleer na de reparatie het gehele dak op mogelijke verdere schade en voer indien nodig aanvullende reparaties uit.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Advies en Contact

Als u meer wilt weten of persoonlijk advies nodig hebt over het voorkomen van storm- en gevolgschade of het juist gebruik van EPDM, neem dan contact op met Interexpress via info@interexpress.nl of bel +31 (0)85 065 6810. We staan klaar om u te helpen uw woning, schuur of bedrijfspand te beschermen tegen de krachten van de natuur.