• Iedere werkdag bereikbaar van 08:30 tot en met 17:30 uur
  • Express levering op locatie en gratis vanaf €395
  • Met een 9 beoordeeld door andere klanten

Dakterras of balkon met EPDM dakbedekking

Een dakterras biedt een uitstekende mogelijkheid wanneer uw woning of appartement niet over een tuin beschikt, maar u toch wilt genieten van de open lucht. Zelfs een balkon kan eenvoudig worden getransformeerd tot een ideale plek om van het zonlicht te genieten. Het aanleggen van een dakterras op een plat dak kan echter ook enkele uitdagingen met zich meebrengen, zoals een verhoogd risico op lekkage als de installatie niet correct wordt uitgevoerd.

Gelukkig biedt EPDM dakbedekking een effectieve oplossing voor dergelijke situaties, aangezien EPDM bekend staat om zijn waterdichte eigenschappen. Of het nu gaat om een balkon of dakterras, EPDM dakbedekking voorkomt betrouwbaar lekkages en biedt gemoedsrust.

Balkon met EPDM dakbedekking

Het leggen van EPDM op een balkon wint aan populariteit, en dit is te danken aan de talloze voordelen die EPDM te bieden heeft. Dit materiaal is waterdicht en weerbestendig, wat bijzonder gunstig is voor deze specifieke toepassing. Bovendien is het bestand tegen belasting, wat essentieel is voor een balkon. Met EPDM-folie op uw balkon minimaliseert u het risico op lekkage en creëert u een uitstekende ondergrond voor kunstgras of een zeil. Op deze wijze kunt u een plezierige en onderhoudsarme ruimte voor uzelf creëren.

Wat is EPDM van Tytane

Onderstaand kort de voordelen opgesomd.

  • Op maat geleverd
  • Minimaal 50 jaar waterdicht
  • Geschikt i.c.m. isolatie

Vocht

Voorkomen van vocht in uw muur

kabeldoorvoer dubbelwandig

Nieuw assortiment

Nieuw: kabeldoorvoeren!

Het belang van een stevige dakconstructie

Voordat u aan de installatie van een dakterras begint, is het essentieel om te laten onderzoeken of de constructie voldoende sterk is om het gewicht van het dakterras te dragen. Bij moderne woningen vormt dit vaak geen probleem, maar vooral oudere gebouwen kunnen soms tekortschieten in draagvermogen. Het vooraf laten inspecteren van de dakconstructie voorkomt mogelijke problemen met het dak en de daaraan gerelateerde kosten.

Indien de dakconstructie stevig genoeg is, rest enkel nog de keuze voor de dakbedekking. Voor een plat dak behoren EPDM en bitumen (roofing) tot de meest gangbare opties voor een dakterras. Echter, doordat bitumen gevoeliger is voor wisselende weersomstandigheden zoals kou en warmte, kan dit nadelig zijn voor uw terras. Bovendien heeft bitumen een kortere levensduur en moet het na ongeveer 10 jaar worden vervangen, terwijl EPDM minstens 50 jaar meegaat.

Dakterras met EPDM folie

EPDM-folie onderscheidt zich van bitumen en andere soorten dakbedekking door zijn zeer goede specificaties op het vlak van draagkracht en weerstand tegen uitzetten en krimpen, bijvoorbeeld van houten vlonders op een dakterras. Hierdoor kunnen dergelijke vlonders moeiteloos op het EPDM worden geplaatst. Bij het plaatsen van vlonders is het echter aanbevolen om eerst rubberen tegels of afstandshouders te gebruiken om de balken op te rusten, zodat schade aan de dakbedekking wordt voorkomen.

In plaats van vlonders kunt u uiteraard ook tegels op het dakterras leggen. Deze kunnen probleemloos bovenop het EPDM worden geplaatst. Hierbij geldt eveneens de aanbeveling om rubberen tegels of afstandshouders te gebruiken. Indien u een volledig vlakke vloer wenst, is het belangrijk dat het dak daadwerkelijk plat is en geen lichte helling vertoont. Bij grotere tegels met scherpe randen wordt het aangeraden om een extra doek of vergelijkbaar materiaal op de folie te leggen, om mogelijke schade aan de dakbedekking te voorkomen.

Voordelige EPDM producten:

EPDM dakbedekking

EPDM folie

EPDM dakpakketten

EPDM dakpakket

EPDM lijmen

EPDM lijm

epdm kit

EPDM kit

Dakrandprofielen

Daktrimmen

EPDM gereedschap en toebehoren

Gereedschap en toebehoren

Isoleer meteen uw dak!


Bij het aanleggen van een dakterras is het aan te raden om gelijktijdig isolatie te overwegen. Het isoleren van een gebouw of ruimte heeft zowel milieutechnische als financiële voordelen. Niettemin kunnen sommige isolatiematerialen moeite hebben met de belasting van een zwaar dakterras, wat gevolgen kan hebben voor de loopbaarheid en het vlakke uiterlijk van het terras. Daarom is het cruciaal om een weloverwogen keuze te maken.

PIR-isolatie is uitstekend geschikt voor een dakterras. PIR-isolatieplaten zijn net als EPDM probleemloos beloopbaar, vertonen een hoge draagkracht en zijn bovendien voorzien van uitmuntende isolerende eigenschappen. Deze PIR-platen kunnen zowel aan de onder- als bovenkant van het dak worden geplaatst. De werkwijze hiervoor wordt helder gedemonstreerd in onze nuttige videohandleiding. Met PIR-isolatie behaalt u optimale prestaties. Het houdt de warmte buiten tijdens de zomer en zorgt ervoor dat de warmte gedurende de winter het huis minder snel verlaat.

Heeft u nog vragen over EPDM-folie of het toepassen van EPDM op een dakterras of balkon, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Naast EPDM en PIR isolatie kunt u bij Interexpress ook terecht voor alle EPDM benodigdheden en toebehoren zoals EPDM lijm of daktrimmen zodat u uw klus tot een succes kunt maken!